Приватне підприємство окупувало телеканал «Рада»

Ірина Геращенко

Європейська Солідарність надіслала офіційного листа голові ВР Руслану Стефанчуку з вимогою викликати на найближче засідання парламенту голову Рахункової палати О. Піщанську зі звітом щодо аудиту роботи каналу «Рада». Який вперше в історії українського парламенту було віддано у лізинг приватній телекомпанії, що обслуговує Банкову. За 2 роки війни «Кінокіт» отримав майже 300 млн грн, раніше це складало щонайменше 6 річних бюджетів телеканалу «Рада».

Рахункова палата до приходу туди близької до родини Зеленських пані Піщанської провела аудит робити телеканалу «Рада», виявила там чисельні порушення, але цей аудит так і не було розглянуто і затверджено Рахунковою. Цікаве співпадіння, яке наводить на думку про справжню місію пані Піщанської і ко – приховувати правду про зловживання в органах влади.

Також ми від фракції направили запити й звернення до правоохоронних органів з проханням негайно дати оцінку оприлюдненим фактам.

А взагалі, чи не забагато скандалів за останні дні, й з кожного стирчать руки близьких до влади людей. Скандал навколо ОХМАТДИТ, навколо Військового меморіалу, навколо телеканалу Рада. Як там руки? У всіх цілі? Бо обіцяли ж відрубувати…

Принагідно нагадаю, що «ЄС» – єдина фракція, яка не голосувала за збільшення бюджету телеканалу Рада і передачу його кінокотам в мішку. Також ми не голосували за те, аби Національне військове кладовище створювалося без урахування позиції родин загиблих.

Й будемо вимагати створення в ВР ТСК і по прозорості використання коштів ОХМАТДИТ, і звіт по створенню Меморіалу. Але поки що слуги навіть не спромоглися призначити міністра у справах ветеранів, а попередня міністр це питання просто провалила.

Р. S. На телеканалі Рада, як і в марафоні, про ці скандали влади не розкажуть. Це ж не про «бариг» 11 років брехати.

 

Главком: Хто захопив телеканал «Рада»? Оприлюднено деталі аудиту Рахункової палати

Цілодобовий етер державного телеканалу веде приватна структура, яка отримує з бюджету сотні мільйонів.

Детектор медіа: Рахункова палата повідомила, що аудит телеканалу «Рада» все ще триває

На запитання «Детектора медіа» про те, чи відповідає дійсності інформація видання «Главком» щодо підсумків аудиту телеканалу «Рада», у Рахунковій палаті відповіли, що не можуть розголошувати інформацію до розгляду матеріалів на засіданні та прийняття рішення.

 

На заставці: За відомостями аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Кінокіт» зі статутним капіталом 10 тис. грн створено у лютому 2017 року. З грудня 2021 року фірма «Кінокіт» належить акторці Юлії Дроздовій з Одеси, яка була юридичною радницею компанії Meylor Global LLP, яку контролює Тімур Міндіч, один зі співвласників фірми «Квартал 95», співзасновником якої до президентства був і сам Зеленський. Також пані Дроздова є випускницею Української кіношколи, яку заснувала дружина ексзаступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка Альона Тимошенко. Колаж: 5 канал

Автор