Як оббрехати гарний законопроєкт?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Дуже просто. Треба взяти одну статтю і заголосити “Зрада!”. Саме це робить зараз ЗЕботва з законопроєктом №11460, який зараз в багні вивалює хором вся ЗЕботва з самим Сірожою Лещенко на чолі. Мовляв, закон має намір дозволити виїзд за кордон депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам…

А що насправді?

А насправді законопроєкт №11460 передбачає:

– демобілізацію після 36 місяців служби за умови перебування протягом 18 місяців на фронті;
– бронювання від призову до ЗСУ у поліції, ДБР та інших силових відомствах не 100% службовців, а лише 50%. Решта мусять долучитися до ЗСУ, їх зможуть замінити найнятими з числа демобілізованих;
– дозвіл на виїзд за кордон ВСІМ особам, що мають відстрочку та бронювання від служби. В тому числі підприємцям, чиновникам, студентам, депутатам, людям, що мають родичів за кордоном, тощо.

Маєш відстрочку – нуль проблем, можеш їхати. До речі, за президента Порошенка так і було.

Скільки хабарів для виїзду за кордон зразу накриються мідним тазиком, уявіть самі.

Але очевидно, що влада такий закон приймати не хоче. Маючи майже 10 мільйонів осіб придатних до служби, влада чомусь вперто дотримується лінії зробити ТЦК (читай – ЗСУ) ворогами №1, а фронт тримати горбом тих, хто й так вже 2,5 роки в пікселі.

Певно сильно владі кортить вберегти від мобілізації якомога більше своїх виборців, і ще зелену владу сильно нервує рівень довіри в суспільстві до ЗСУ. Зрештою, поводитися з українцями як з вільними людьми і з громадянами зелена влада не бажає категорично.

До речі, ніхто не в курсі, фан-клуб Андрюши Луганського законопроєкт №11460 підтримує? Він же як раз їм має спростити життя? Чи є такий спосіб, будь-яку ініціативу опозиції оголошувати недостатньою… на радість владі, бо не кожного влада “за кордон видавлює”?


Ростислав Павленко

Як відволікти увагу від складної ситуації на фронті, розкраденого бюджету і корупційних скандалів навколо Охматдиту і Національного військового кладовища?

Правильно, накинути на Порошенка і «Європейську Солідарність». Цього разу за те, що посміли запропонувати виробничникам, посадовцям, депутатам й іншим, хто має законні відстрочку чи бронювання від мобілізації, не принижуватися, не випрошувати незаконно встановлених дозволів, а мати змогу перетинати кордон. Для участі в переговорах, для переконання надати допомогу, для обговорення і реалізації проєктів допомоги війську.

Хайп із вух. Емоції й ненависть.

Не кажучи про те, що в законопроєкті основне навіть не це. А мотивація військовослужбовців:

Право звільнитись, якщо прослужив 36 місяців, з них 18 за б/р.
Якщо згоден служити більше – виплати у подвійному розмірі.
Якщо йдеш добровольцем у певний підрозділ, тебе без письмової згоди не мають права нікуди перевести.

Але ж це неважливо, правда?

Читайте проєкт №11460 перш, ніж щось закидати. Як і інші проєкти загалом.

 

Фото: Михайло Палінчак

Автори
, ,