Щодо перевірки фактів діяльності Гетманцева

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

І знову рубрика “Хто б сумнівався?!”.

Свіжеоприлюднене розслідування журналістів виявило, що один із найближчих соратників Зеленського Данило Гетманцев допомагав ухилятися від податків соратникові Януковича Демішкану, є бенефіціаром фірм у Криму та досі сплачує податки в бюджет РФ.

Цікаво? Додам, що оприлюднила розслідування команда Бігуса, якого точно не запідозриш у роботі на Порошенка, і який по факту зробив Зеленського президентом, розкрутивши побрехеньку про “свинарчуків”.

Доплюсуйте сюди, що саме оцей Гетманцев уже пообіцяв обкласти додатковими податками ФОПів, він противник повернення військовим доплати у 30 тисяч, він висловлював захоплення Білоруссю Лукашенка, і він же напередодні російського вторгнення був проти виділення додаткових коштів ЗСУ і пропонував “обирати не патріотизм, а математику”.

А ще цей тип протягом ТРЬОХ скликань був помічником депутата Сівковича, чий протеже Кулініч зараз сидить під слідством за звинуваченням в роботі на Москву.

Я не буду ставити дурних питань. Я чекаю від СБУ і ДБР перевірки фактів діяльності Гетманцева, а від Верховної Ради (і Слуг Народу, у першу чергу) позбавлення Гетманцева депутатської недоторканості і усунення з голови фінансового комітету.

Порошенко після такого самого розслідування такого самого Бігуса свого старого знайомця Олега Гладковського усунув з посади. Що зробить зі своїм знайомцем Зеленський?


Сергій Марченко

Основна проблема з Гетманцевим не в тому, що він платить податки в Криму. Це давно було відомо без Бігусів.

Основна проблема Гетманцева – це його співпраця з офіцером КДБ/ФСБ Сівковичем. Співпраця давня і продуктивна – більше 10 років Гетманцев обслуговував інтереси державного зрадника.

Виникає незручне питання. Українофоб Гетманцев багато років працював на агента КДБ/ФСБ у такій чутливій царині як економіка та право. Він бачив рух коштів, договори, пов’язаних осіб. Чи міг Гетманцев не знати, або, принаймні, не здогадуватися, що всі ниточки ведуть на росію, а його бос працює на росіян?

На мою думку, Гетманцев не міг цього не знати. Знав і не просто приховував оборудки боса, а активно допомагав російському агенту.

А тепер друге незручне питання. Чи доповідали Зеленському про зв’язки Гетманцева, коли президент зробив Гетманцева ключовою фігурою, яка керує всіма українськими фінансами?

Незручна відповідь тут така, що про роботу Гетманцева на агента ФСБ Сівковича не могли не доповісти. Як би не деградувала СБУ, але це інформація, яка елементарно гуглиться і не помітити її неможливо.

Тож тепер незручний висновок. Зеленський знав про багаторічну роботу Гетманцева на агента ФСБ Сівковича. І все одно призначив його на ключову посаду, де Гетманцев має можливість руйнувати економіку України.

Що саме спонукало президента України до таких нелогічних і згубних для економіки дій, невідомо. Також невідомо, що спонукає Зеленського триматися за Гетманцева до останнього і зберігати на посаді, коли купа профільних експертів, бізнес-спільнот, економістів волають про шкоду, яку чинить для економіки Гетманцев і його економічна політика.

Але відомо, що такі гетманцеви закопують самого Зеленського. Президенту все тяжче нести на своєму рейтингу тягар російських шпигунів, хабарників і корупціонерів у своєму оточенні.


Володимир Завгородній

А теперь моя любимая рубрика “Когда ты дебил и не умеешь в математику, но почему-то экономист”.

27 лет Лукашенко принесли вдвое больше добробуту, чем пять лет Порошенко. Вдвое — это в два раза.

Стало быть, один Порошенко за пять лет приносит добробуту как один Лукашенко за 27/2=13½ лет. Или Порошенко за 10 бы лет принёс столько добробуту, сколько Лукашенко за 27.

Итого, даже если ты ебобошенька, которая мокнет трусиками от усатого таракана, как старшеклассница от Дина Винчестера из сериала “Supernatural”, то даже в твоём ебобошном мире Порошенко в 2.7 раз эффективнее Лукашенко по принесению добробута на единицу времени.

Напомню, ебабайка всё ещё определяет нашу налоговую политику.

Автор