Заява Арахамії про «фейки» американських ЗМІ підриває довіру до України

Лідер фракції СН Давид Арахамія зробив дуже цинічну і невдячну щодо наших союзників і симпатиків на Заході заяву:

«…ми маємо зробити ретроспективний аналіз, яким чином великі дуже відомі ЗМІ почали розповсюджувати інформацію гірше, ніж Скабєєва з Соловйовим. Відверті фейки в CNN, Bloomberg, WSJ… Це ми маємо вивчити, тому що це елементи гібридної війни».

Проблема такої заяви керівника монобільшості у тому, що він компрометує Україну перед нашими західними партнерами, які у важкий час надали Україні допомогу і забезпечили стримування агресора. ЗМІ, названі Арахамією, належать до тих, які найбільше тиснули на американський уряд з вимогою надати військову і економічну допомогу Україні. Великою мірою завдяки цим виданням Україна отримує додаткову військову допомогу на 200 млн. дол. США в летальній зброї. Тобто, видання, які вели активну проукраїнську діяльність, формували громадську думку про необхідність допомоги Україні, Д.Арахамією зараховані в один ряд з авторами антиукраїнських годин ненависті Скабєєвою і Соловйовим.

Ось кілька прикладів цієї «скабєєвщини» (у розумінні Арахамії) в американських виданнях. Ось публікація Вloomberg від 5 січня 2022 року:

«Збройні сили України набагато сильніші та краще підготовлені, ніж у 2014 році, коли вони не змогли протистояти анексії Криму Росією. Але нестача зброї від Заходу та нестача коштів удома залишили війська без значних запасів базових речей, які їм знадобляться в умовах інтенсивного конфлікту”.

Суть цієї публікації – Захід має збільшити військову допомогу Україні.

А це публікація в CNN від 3 лютого 2022 року – агентство повідомило, що високопоставлений чиновник адміністрації (президента США) заявив CNN, що США володіють розвідувальними даними, згідно з якими російський уряд за допомогою російських спецслужб запланував створити пропагандистське відео, що зображає графічні сцени «інсценованого фальшивого вибуху з трупами, акторами, які зображають скорботу, і фото зруйнованих місць та військової техніки». Військова техніка, використана на відео сфабрикованої атаки, буде виглядати так, ніби вона є українською чи союзної країни; відео також може включати зображення безпілотників Bayraktar, які союзник по НАТО Туреччина надала Україні. За словами чиновника, фейкова атака на відео буде спрямована проти суверенної території Росії або проти російськомовних людей, і буде використана як привід для вторгнення Росії в Україну.

3 лютого 2022 року The Wall Street Journal вийшла з редакційною статтею, в якій називає рішення Байдена відправити кілька тисяч американських військовослужбовців на посилення східного флангу НАТО «правильним рішенням», «оскільки вздовж українського кордону зосереджено 100-тисячне угруповання російських військ». The Wall Street Journal чітко вказує, що ідея про те, що Путіна можна схилити до надання Заходу допомоги у стримуванні Китаю – фантазія. На думку видання, Путін «отримає поступки по Україні, а потім продовжить загрожувати американським інтересам у Європі, одночасно спільно з Китаєм підриваючи інтереси США у всьому світі».

А це 9 лютого 2022 року Wall Street Journal публікує статтю Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона:

«Великобританія виступає в авангарді та зміцнює обороноздатність України. Ми навчили 22 тисяч українських солдатів і поставили їй 2 000 протитанкових ракет. На зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві минулого тижня я сказав йому, що у разі чергового російського вторгнення в Україну Великобританія, США та Європейський союз запровадять проти Москви безпрецедентно жорсткі економічні санкції. Британські санкції запрацюють у ту саму мить, коли чобіт першого російського солдата ступить на українську територію. Однак одного стримування недостатньо».

СБУ мала б перевірити заяви Арахамії на предмет дій, які можуть бути складовою державної зради в частині надання «іноземній державі… допомоги в проведенні підривної діяльності проти України».

Джерело

Автор