СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 18.02.2021

Бойовики угруповання YPG використовують захоплений в 2016 році район Мюнбіч як плацдарм для терористичної діяльності. Генеральний секретар ООН А. Гутерріш закликав направити до ЦАР додатково 2750 військовослужбовців та 940 поліцейських для допомоги миротворчій місії MINUSCA.

Сирійська Арабська Республіка

Бойовики угруповання YPG продовжують використовувати захоплений в 2016 році район Мюнбіч як плацдарм для терористичної діяльності. Внаслідок чергових атак бойовиків на селища Ум-Адес і Сюккеріє на сході району Ель-Баба загинув один мирний житель і ще один отримав поранення.

Федеративна Республіка Нігерія

Озброєна група людей напала на державний коледж в місті Кагара на заході Нігерії і викрала декілька десятків студентів і викладачів.

Ісламська Республіка Афганістан

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила, що військовослужбовці Нової Зеландії залишать Афганістан до травня 2021 року. Вона підкреслила, що афганський мирний процес є найкращою перспективою для політичного врегулювання і більше немає необхідності в присутності новозеландських військових на території ІРА.

Королівство Саудівська Аравія

Засоби протиповітряної оборони аравійської коаліції під проводом Саудівської Аравії перехопили і знищили замінований безпілотний літальний апарат єменських хуситів.

Центральноафриканська Республіка

Увечері 17 лютого ситуація у місті Бамбарі стабілізувалася. Урядовим військам ЦАР після прибуття підкріплень вдалося успішно завершити контртерористичну операцію. Під час бойових зіткнень у місті загинуло 18 цивільних осіб, яких бойовики UPC використовували як «живі щити». Водночас в UPC заявили про взяття в полон «російського інструктора».

Генеральний секретар ООН А. Гутерріш закликав направити до ЦАР додатково 2750 військовослужбовців та 940 поліцейських для допомоги миротворчій місії MINUSCA, наголосивши, що наразі в ЦАР настав «критичний етап», а відправлення миротворців створить простір для просування політичного процесу.

Джерело

Автор