Ау, державні інституції, ви живі?

Дана Ярова

Якщо в найближчі години держава в особі будь-якої гілки влади не зупинить дії Державної аудиторської служби України по відношенню до підприємств військово-промислового комплексу України, то в мене єдина думка з цього приводу.

Стугни, Корсари, Нептуни, ракети, Богдани будуть виробляти сам Кабінет Міністрів України, Верховна Рада України, Держаудитслужба на чолі з Басалаєвою особисто під час своїх засідань.

Ау, державні інституції, ви живі, чи ще паличкою потикати?

А таких виробників зброї як КБ “ЛУЧ” просто банкрутуємо, кому вони потрібні в решті решт.

Так і переможемо.

Лічба часу пішла на години.
Три.
Два.
Один…

* * *

Тепер розповідаю.

Вчора, завдяки тиску суспільства та всім вам (і трошки мені), Верховна Рада України зареєструвала проєкт змін до законодавства в частині визначення прибутку підприємств, і цей законопроєкт вирішить питання всіх щодо закидів Держаудитслужби.

Сьогодні Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки тільки що одноголосно проголосував за подання законопроєкту до Верховної Ради.

Завтра мають проголосувати!

Плюсаніть в коментах всі, хто хоче, щоб це питання було врегульовано, і українських виробників лишили нарешті в спокої.

Від себе побажання до Дениса Шмигаля звільнити голову Державної аудиторської служби України Аллу Басалаєву.

Службі безпеки України порушити кримінальну справу і дати правову оцінку діям очільниці Держаудитслужби під час виконання нею своїх службових обовʼязків.


Ірина Фріз

Про прибуток у складі ціни підприємств ВПК вже знають всі.

Звернень і варіантів виходу з правової колізіі зроблено десятки. Але Кабмін мовчить і нічого не робить.

Щойно Комітет нацбезпеки одноголосно ухвалив рішення про підтримку «Постанови Верховної Ради України щодо підтримки оборонно-промислового комплексу України в умовах воєнного стану» №10071. Вона ЗОБОВ’ЯЗУЄ (!) Кабмін гарантувати виконавцям державних контрактів із оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних із їх виконанням, а також суми прибутку у складі вартості (ціни) товарів, робіт і послуг оборонного призначення відповідно до умов державних контрактів.

Правова невизначеність в постановах уряду та його показове самоусунення від її розв’язання призвела до фактичного колапсу відносин держави та підприємств в сфері оборони.

Запропоновані проектом Постанови приписи ліквідують ризики нанесення шкоди виконавцям державних контрактів через штучно створену безприбутковість операцій.

Впевнена, що Постанова буде внесена як першочергова і підтримана Верховною Радою України на найближчому засіданні.


 

Еспресо: Очільниця Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва потрапила в базу “Миротворець”

Відповідний запис розміщено на сайті.

Автор