СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 19.03.2021

У мексиканському штаті Мехіко вбито 13 поліцейських. Терористи «Аль-Каїди» здійснили напад на військовий об’єкт у Ємені та вбили 12 людей.

Ісламська Республіка Афганістан

18 березня у Кабулі було підірвано автобус зі співробітниками міністерства комунікацій і інформаційних технологій Афганістану. Внаслідок теракту шість осіб загинуло, 16 було поранено.

Представники Афганістану, США і Таджикистану провели першу зустріч у тристоронньому форматі в режимі відеозв’язку, під час якої обговорили питання співробітництва між країнами у сфері політики, безпеки і економіки.

Федеративна Республіка Сомалі

Потужний вибух стався увечері 18 березня у столиці Сомалі Могадішо. Епіцентром вибуху стала автомобільна розв’язка на шляху до міжнародного аеропорту. Постраждалих немає.

Єменська Республіка

Внаслідок нападу терористів «Аль-Каїди» на військовий об’єкт у районі міста Ахвар провінції Абьян загинули 12 осіб, серед яких і три мирних жителі.

Мексиканські Сполучені Штати

У центральному штаті Мексики Мехіко було застрелено 13 поліцейських. Колона співробітників служби безпеки патрулювала в районі Льяно-Гранде муніципалітету Коатепек-Харінас, коли на них із засідки напали бандити. За кількістю жертв цей терористичний напад є одним з наймасовіших вбивств співробітників сил безпеки Мексики за останній час.

Джерело

Автор