The HALO Trust із 14 серпня розпочнуть гуманітарне розмінування у Донецькії області

Зазначені заходи здійснюються на виконання «Плану заходів з організації робіт гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей на 2017 рік» під координацією Міністерства оборони України.

Читати далі

За клопотанням Генпрокуратури судом надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо підозрюваного С. Арбузова

ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом невиконання покупцем пакету акцій ВАТ «Укртелеком» – ТОВ «ЄСУ» умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення та незаконного її фінансування упродовж 2012 – 2013 років за рахунок коштів Державного бюджету України на суму 220 млн грн.

Читати далі

Сторона обвинувачення представила суду для вивчення першу частину доказів у кримінальному провадженні щодо екс-президента В. Януковича

Представниками ГПУ надано докази, які стосуються того, як російська влада діяла з метою узаконення своїх дій та рішень щодо введення ЗС РФ на територію України, а також докази того, яку саме роль відігравав обвинувачений В. Янукович в прийнятті даних рішень та діях російської сторони

Читати далі

Міністерство оборони розглядає можливість створення військового ліцею у Червонограді, що на Львівщині

Військовий ліцей планують відкрити на базі фондів інтернату, який наразі не функціонує. Попередній огляд виявив, що існуюча матеріальна база перебуває у досить непоганому стані. Це було б позитивно, як для місцевого населення, так і для переселенців з Донбасу, яких чимало проживає на Львівщині.

Читати далі

У Мінсоцполітики відбулася зустріч з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні щодо вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб

9 серпня 2017 року у Мінсоцполітики відбулася зустріч заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні щодо результатів піврічного моніторингу проекту „Психосоціальна підтримка і робота з конфліктами”, який впроваджуватиметься протягом 2017 року в рамках проекту „Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні”

Читати далі

Луганський напрямок. По позиціях українських захисників прилітають потужні тандемні протитанкові гранати

Їх бронепробивна сила дозволяє пропалити броню за динамічним захистом до 0,6 м, пробити залізобетон товщиною до 1,5 м, цеглу – до 2 м і деревоземляне укриття – до 3,7 м. Ефективна дальність стрільби до 200 м.

Читати далі

Маріупольський напрямок. Проросійські найманці із реактивної пускової установки «Град» здійснили обстріли в районі Широкиного

Російсько-терористичні війська вкотре продемонстрували свою зневагу до Мінських угод, вчора близько 21 години бойовики випустили щонайменше 27 снарядів із реактивної пускової установки «Град» (Партизан) в районі Широкиного.

Читати далі

Ракетно-артилерійському озброєнню — особлива увага

В ході зборів учасникам розповіли про проблемні питання з організації обліку, зберігання та проведення ремонту ракетно-артилерійського озброєння у військових частинах ЗСУ, особливості нарощування виробничих можливостей в місцях постійної дислокації та відновлення ракетно-артилерійського озброєння в польових умовах виходячи з досвіду проведення АТО.

Читати далі

У Львові відбулась чергова ротація військових правоохоронців до району проведення АТО

Всі військовослужбовці чергової ротації пройшли інтенсивний курс підготовки, практично відпрацювали всі елементи спеціального вишколу та підвищили навички професійної майстерності.

Читати далі

Інвестори із Швейцарії розглядають можливість виробництва інноваційних сонячних панелей в Україні

Компанія-стартапу «Designergy» створила унікальну технологію інтеграції сонячних панелей в дахове покриття будинку. Так звана «TCR system» має три важливі для кожного домогосподарства переваги: забезпечення високої термоізоляції будинку завдяки ізоляційним матеріалам усередині системи, водонепроникність даху і найголовніше – можливість виробляти електроенергію з енергії сонця.

Читати далі

Понад 40 млн грн. склало чергове відшкодування за «теплими кредитами» від Держенергоефективності

Загалом, з початку дії програми «теплих» кредитів її учасники отримали з держбюджету близько 1,6 млрд грн. безповоротної державної фінансової допомоги на енергоефективні заходи.

Читати далі

Міністр юстиції обговорив з представниками Європейської бізнес асоціації питання боротьби з рейдерством

Учасники заходу підняли питання боротьби з рейдерством та запуску за ініціативи очільника Мін’юсту оперативних штабів, які реагуватимуть на спроби захоплення землі чи зібраного збіжжя.
Міністр юстиції поінформував представників бізнесу про те, що Міністерство юстиції і Уряд послідовно запроваджують зміни, які завдають болісних ударів рейдерам.

Читати далі

Генерал армії України Степан Полторак: «Наша мета — якісна підготовка до міжнародних навчань «Rapid trident-2017»

Міжнародні навчання «Rapid trident-2017» навчання стартують на Львівщині вже на початку вересня. Цього року у навчаннях приймуть участь понад 2,5 тисячі військовослужбовців з України та 14 країн-партнерів.

Читати далі

Генерал Марк Міллі: «Ви єдині, хто має справжній бойовий досвід. Завдяки бойовому духу ви зупините ворога й відновите суверенітет і територіальну цілісність»

Днями передові позиції українських військових поблизу Маріуполя відвідав Начальник штабу Сухопутних військ Збройних сил США чотиризірковий генерал Марк Міллі.
Разом з ним до району проведення АТО прибули заступник Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні пан Джордж Кент та військовий аташе при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмідт.
Делегацію від ЗС України супроводжували генерал-лейтенант Ігор Довгань, генерал-лейтенант Олександр Локота та полковник Ігор Красота.

Читати далі