У Західному ОТО тривають навчально-методичні збори з офіцерами-випускниками військових вишів Нацгвардії України

У Західному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України, на базі Навчального центру «Лисець» військової частини 3072, тривають навчально – методичні збори з офіцерами – випускниками вищих навчальних закладів випуску 2017 року.
На зборах, офіцери вдосконалюють свої теоретичні знання щодо організації повсякденної службово-бойової діяльності підрозділів та практичні навички з тактичної, вогневої підготовки і тактичної медицини за стандартами НАТО.
Більшість офіцерів випускників є командирами взводів. На ряду із офіцерами випускниками, підготовку проходять і офіцери, які у 2017 році отримали первинне військове звання молодший лейтенант та офіцери запасу, які призвані на військову службу.

Читати далі

Студенти Національного авіаційного університету склали Військову присягу

Понад сто студентів 4-го та 5-го курсів кафедри військової підготовки Національного авіаційного університету, які проходять військовий вишкіл за програмою підготовки офіцерів запасу, склали Військову присягу в одній із бригад тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України.

Читати далі

Українська сторона СЦКК: НЗФ ОРДО знову обстріляли житлові квартали Мар’їнки із забороненої зброї

13 серпня близько 6.30 НЗФ ОРДО обстріляли житлові квартали Мар’їнки. По будинках місцевих мешканців НЗФ ОРДО стріляли з заборонених Мінськими домовленостями 82 мм мінометів та автоматичних гранатометів. На щастя, серед місцевих мешканців постраждалих немає.

Читати далі

Новини науки. 6-12 серпня

Сьогодні зверну вашу увагу на цікаве дослідження психологів щодо природи атеїзму, на успіхи компанії Virgin Galactic, а також на можливості інфікувати комп’ютер вірусом за допомогою ДНК.

Читати далі

У Міністерстві оборони України триває робота щодо удосконалення законодавства з питань виплати одноразової грошової допомоги

У Міністерстві оборони України триває робота із захисту інтересів держави та удосконалення законодавства з питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцям, військовозобов’язаним та резервістам, які призвані на збори чи для проходження служби у військовому резерві (далі – одноразової грошової допомоги).

Читати далі

В Західному ОТО проведено розширену нараду командування

Під час розширеної наради були обговорені нагальні питання, що стосуються повсякденної діяльності, виконання військовими частинами службово-бойових завдань у пунктах постійної дислокації.

Читати далі

На Сумщині розпочались збори з підготовки загонів територіальної оборони

З метою набуття практичних навичок в застосуванні стрілецької зброї та перевірки тактичної злагодженості дій відбудуться навчання, в ході яких будуть відпрацьовані елементи ведення бою у лісовій місцевості.

Читати далі

Володимир Гройсман привітав працівників будівельної галузі України

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав працівників будівельної галузі України з професійним святом.

Читати далі

НСК “Олімпійський” – 94 роки!

За 94 роки “Олімпійський” пройшов цікавий шлях від столичного стадіону до головної спортивної арени країни.
Роки успішного поступу перетворили НСК у сучасний потужній та авторитетний спортивний центр, який продовжує розвиватися. Приємно відмітити, що його життя насичене не лише футбольними матчами та різноманітними змаганнями.

Читати далі

Павло Петренко взяв участь у флешмобі з нагоди Міжнародного дня молоді

Павло Петренко взяв участь у флешмобі з нагоди Міжнародного дня молоді у Голосіївському парку столиці. У рамках заходу кияни могли ознайомитися з роботою Онлайн будинку юстиції, взнати, де можна отримати правову консультацію юристів системи безоплатної правової допомоги та отримати інформацію про всеукраїнський просвітницький проект Мін’юсту Я МАЮ ПРАВО!, який має на меті навчити громадян захищати свої права.

Читати далі

Попередження про підвищення рівнів води у річках на Львівщині та Закарпатті

Вночi з 12 та впродовж 13 серпня, у звя’зку з очікуваними сильними дощами, на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська обл.) та у басейнах рiчок Уж та Латориця (Закарпатська обл.) очікуються підйоми рівнів води на 0,2 – 1,0 м в межах русел.

Читати далі

Попередження про грози, сильні дощі, град та шквали у західних областях України

12 серпня та протягом доби 13 серпня у західних областях України очікуються грози, місцями сильні дощі, град та шквали 17-22 м/с.

Читати далі

Після поточно-середнього ремонту відкрито дорогу Новосілки-Чабани

На автомобільній дорозі 101315 Новосілки-Чабани було здійснено поточно-середній ремонт, замінено асфальтне покриття на участку дороги від перехрестя на Хотів в Чабанах до вулиці Сірка в Києві – по вулиці Васильківській у Новосілках, довжиною 3,5 кілометри з середньою шириною дороги – 7 метрів.
Облаштовано нову велодоріжку загальною протяжністю 1,7 кілометрів, встановлено 4 нових павільйони для зупинки громадського транспорту, зроблено 8 автомобільних заїздів («карманів») з посадковими майданчиками, облаштовано огорожу, встановлено відбійники, металеву бар’єрну огорожу, нові металеві перила на містку. Вздовж дороги встановлено нові дорожні знаки, нанесено дорожню розмітку та наземні переходи, обладнано дві споруди водовідведення.
На окремих ділянках дороги, згідно розробленого проекту, облаштовано тротуари бордюрами та укладено бруківку.

Читати далі