Новости дня. 16 августа 2017 года

Несмотря на то ,что социальные сети продолжают кипеть исключительно Тимошенко и сладкой парочкой Шабунин-Филимоненко, в мире оказалась достаточно много других новостей, куда более важных и интересных.

Читати далі

Психологи «Ліги Офіцерів» провели психологічні тренінги зі спецпризначенцями

В окремому загоні спеціального призначення Центрального територіального управління Національної гвардії України з 14 по 16 серпня 2017 року психологи ГО

Читати далі

Різностороння робота та особливий підхід до кожного гвардійця у капелана в/ч 3035

Щоденно кабінет священика відкритий для індивідуальних зустрічей з особовим складом. Будь-який військовослужбовець у свій вільний час може звернутися до духовного наставника частини, а той і кавою, і цукерками шоколадними пригостить, вислухає і надасть пораду.
Робота ж із группами бійців відбувається щонеділі у вихідні дні або в будні з окремими ротами. Заняття кожного разу проходять дуже цікаво і непередбачено. Одного разу священик всім лекцію захопливу прочитав, іншого – фільм повчальний показував. Облаштувавши військову капличку, всіх запрошує помолитися.

Читати далі

Новоспечені курсанти Академії НГУ посилено готуються до польового виходу

Особовий склад навчальних зборів сумлінно опановує програму первинної військової підготовки шість днів на тиждень. Наразі перед молодими гвардійцями стоїть завдання засвоїти основні практичні та теоретичні навички військової підготовки.
Тактичну підготовку військ, вогневу, фізичну та основні положення статутів Збройних сил України хлопці й дівчата в одному строю опановують вже третій тиждень.

Читати далі

Нацгвардія вибудовує ефективну систему оперативного управління із залученням інструкторів США

Навчання організовані штабом Національної гвардії України, проводять інструктори Сполучених Штатів Америки, а особовий склад, що до них залучений, пройшов відповідну підготовку за цим напрямком.
Навчання триватимуть в період з 14 по 25 серпня 2017 року, по завершенню навчань військовослужбовці НГУ зможуть використовувати та обслуговувати дані модулі.

Читати далі

О Зале памяти и пропавшем киевском главархитекторе

Степан Полторак давным-давно хочет сделать на территории Минобороны мемориал погибшим военнослужащим.

Читати далі

В Навчальному центрі розпочався чемпіонат з багатоборства кінологів на першість Нацгвардії

У змаганнях беруть участь кращі фахівці – кінологи із службовими собаками оперативно-територіальних об’єднань та військових частин прямого підпорядкування. Їхнє оцінювання проводитиметься за двома критеріями: загальна підготовка та спеціальна підготовка.
Після проведення медичного огляду учасників змагань та ветеринарного огляду службових собак, проведено жеребкування за участю суддівської колегії.

Читати далі

НАБУ та САП повідомили про підозру посадовцям «Укрзалізниці»

15 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем») колишнього заступника голови «Укрзалізниці», чинних директора одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця» та заступника директора однієї з філій ПАТ «Укрзалізниця».
Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів США доходу (станом на дату вчинення злочину 97 млн грн).

Читати далі

На Харківщині близько 300 військовозобов’язаних направлено до війська для проходження військово-навчальних зборів

У серпні райвійськкомати Харківщини відправлять на збори близько 400 військовозобов’язаних. Більшість з них пройшли гарячі місця Донбасу, деякі мають високі державні нагороди. Безпосередньо до війська відправили декілька великих команд резервістів з числа танкістів, піхотинців, артилеристів, воїнів-зв’язківців та інших військових фахівців.

Читати далі

На Волині авіація в рамках навчань відпрацювала практичні дії

У Повітряних Силах Збройних Сил України продовжуються двосторонні командно-штабні навчання з практичними діями військ, на авіаційному полігоні, що на Волині, екіпажі бойових літаків різних родів авіації виконували завдання щодо практичного застосування авіаційних засобів ураження, а саме бомбометання. Також відпрацьовували льотно-тактичні завдання з ведення умовних повітряних боїв.

Читати далі

Головна передумова для реалізації потенціалу України – розвиток економіки та побудова максимально сприятливого ділового клімату

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з представниками ділових кіл Херсонщини.
«Важливо, щоб інвестиції здійснювалися, і в тому числі – внутрішні. Адже за інвестиціями йдуть технології, робочі місця і саме головне – забезпечення якісною продукцією громадян. Тож наш ключовий пріоритет – розвиток економіки», – сказав Володимир Гройсман.

Читати далі

Проекти українських ВНЗ та громадської організації отримають 400 тис. євро як переможці конкурсу Програми ЄС

Напрям Жана Моне є окремим компонентом міжнародного виміру програми Еразмус+, який має на меті популяризацію викладання, проведення досліджень та співпраці з європейських студій у всьому світі. У межах чотирьох конкурсів у період з 2014 р. до 2017 року Програми Еразмус+ напряму Жан Моне від України було подано 410 проектів, з яких 41 проект було відібрано до фінансування. 24 вищі навчальні заклади України та 6 громадських організацій реалізують 31 Модуль, 4 Кафедри, 2 Проекти та 4 Підтримки асоціацій Жана Моне. Сума гранту Європейського Союзу складає більше ніж 1200 000 євро.

Читати далі

На Кіровоградщині діятиме обласний оперативний штаб з протидії рейдерству в аграрному секторі

Сьогодні відбулось установче засідання штабу, у якому взяли участь заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова, заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев, голова облради Олександр Чорноіваненко, а також представники територіального управління Мін’юсту, правоохоронних органів, громадських організацій.

Читати далі

Президент доручив невідкладно провести ретельне розслідування ситуації щодо нібито постачання ракетних двигунів чи відповідних технологій до Північної Кореї

Президент Петро Порошенко доручив невідкладно перевірити оприлюднену виданням «New York Times» інформацію про нібито постачання з України ракетних двигунів чи

Читати далі

УВАГА! Попередження про грози та шквали на території України

Ввечері 16 серпня, вночі та вранці 17 серпня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Житомирській областях, вдень в Карпатах місцями гроза, град та шквали 15-20 м/с.

Читати далі

Поліція викрила мережу підпільних “центрів реабілітації” алко- і наркозалежних (фото, відео)

Під час розслідування поліцейські з’ясували, що група осіб на Дніпропетровщині створила так звані «реабілітаційні центри». Вони діяли під виглядом благодійних організацій з допомоги хворим на наркоманію та алкоголізм. Людей там утримували проти їх волі, примушуючи безоплатно працювати.
Поліція встановила і особи зловмисників. Керівниками «центрів» виявилися двоє мешканців Дніпропетровської області віком 27 і 34 років. Вони разом з іншими співучасниками організували так звані «реабілітаційні центри» у Дніпропетровській області.

Читати далі