Уряд забезпечить поповнення фондів публічних бібліотек україномовними книгами

У 2016 році було виділено 40 млн. грн. на які закуплено 195 назв книжок, це понад 600 тис. примірників. Державним бюджетом на 2017 рік на поповнення фондів публічних бібліотек видатків передбачено не було.

Читати далі

Володимир Омелян: Звільнення В.Балчуна – необхідний і правильний крок

Питання зміни вищого керівництва Укрзалізниці порушувалось мною протягом останніх 10 місяців, і нарешті це сталося. Тепер ключове – повна заміна всього керівного складу Укрзалізниці на фаховий і справді незалежний, – сказав В. Омелян.

Читати далі

Заява МЗС України до Міжнародного дня корінних народів світу

Цього дня вкотре привертаємо увагу до систематичних порушень Російською Федерацією прав людини на території тимчасово окупованої РФ Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), де міжнародними спостерігачами, зокрема Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні, фіксуються численні факти репресій проти громадян України за національною ознакою, етнічно і політично вмотивованих переслідувань з боку державних органів Російської Федерації.

Читати далі

Україна вдосконалює держконтроль за міжнародними передачами товарів військового призначення відповідно до міжнародних практик

Мінекономрозвитку разом Державною службою експортного контролю України розробило нову редакцію Списку Список товарів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному контролю. Його структура і зміст відповідають структурі і змісту аналогічного Списку режиму “Вассенаарська домовленість” у редакції 2015 року.

Читати далі

Уряд зобов’язав Мінекономрозвитку забезпечувати технічну підготовку рішень КМУ щодо держпідприємств

Уряд ухвалив рішення про зміни до Регламенту Кабінету Міністрів України. Відтепер Мінекономрозвитку здійснюватиме підготовку проектів актів КМУ, які пов’язані з управлінням державними компаніями, що знаходяться в підпорядкуванні Кабінету Міністрів України.

Читати далі

У зоні відчуження кіномайстри з Великобританії за допомогою фотопасток зафіксували більше тварин, ніж торік

Британська кінокомпанія «Living Planet Productions» 2-й рік поспіль відвідує зону відчуження, щоб відзняти ексклюзивні кадри для документальної стрічки про збереження біорізноманіття нашої планети.
Зйомки «Living Planet Productions» в Чорнобильській зоні триватимуть до весни наступного року. Документальна стрічка вийде на телеекрани Британії у 2019 році і складатиметься з 8 серій. Він познайомить глядачів із відродженням дикої природи, зокрема екосистем лісу, в умовах відсутності впливу людини.

Читати далі

З 1 вересня 2017 року діятиме нова кількість суддів у судах

При визначенні кількості суддів враховувались розрахунки оптимальної (нормативної, модельної) кількості суддів для кожного суду, враховуючи наявну фактичну чисельність суддів, нова затверджена наказами ДСА України кількість суддів дасть можливість врегулювати судове навантаження та не призведе до скорочення посад працюючих суддів.
Загалом скороченню підлягають 732 посади суддів.

Читати далі

GRECO: Україна має усунути загрози незалежності суддів

Група держав проти корупції Ради Європи GRECO провела четвертий раунд оцінювання України щодо запобігання корупції, в тому числі серед суддів, та презентувала звіт із рекомендаціями.
Відповідно до практики GRECO, рекомендації надаються органам влади України, які мають визначити органи/установи, що відповідатимуть за вжиття необхідних заходів. Україна має відзвітувати про вжиття заходів для виконання рекомендацій через 18 місяців після ухвалення нинішнього звіту.
В 2019 році GRECO вивчатиме виконання Україною рекомендацій, що містяться у вказаному звіті, в рамках процедури впровадження рекомендацій.

Читати далі

Народні депутати України Ірина Геращенко та Марія Іонова передали автомобіль для потреб військовослужбовців 72-ої ОМБр

Ключі від автомобіля передали підполковнику, заступнику командира в/ч А2167, 72-ої ОМБр Олександру Самарському.

Читати далі

Уряд забезпечив можливість виплати довічної стипендії пам’яті Михайла Жизневського його батькам

Батькам Михайла Жизневського, Героя Небесної Сотні, громадянина Республіки Білорусь, надано можливість отримувати довічну стипендію через банківський рахунок, відкритий в уповноваженому банку на території України.

Читати далі

Уряд затвердив створення двох державних центрів олімпійської підготовки

Метою запропонованого проекту акта є формування та впровадження сучасної моделі підготовки спортсменів високого класу, створення оптимальних умов для охоплення найбільш широкого контингенту спортсменів резервного спорту, забезпечення спортивної підготовки найобдарованіших легкоатлетів для поповнення національної збірної команди України.

Читати далі

Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 26-ї річниці Незалежності України

Відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України розроблено Міністерством культури на виконання Указу Президента України.

Читати далі

Уряд своєю Постановою змінив терміни ,,інвалід”, ,,дитина-інвалід” на ,,особа з інвалідністю” та ,,дитина з інвалідністю”

Кабінетом Міністрів України прийнято рішення врегулювати питання щодо здійснення фінансування на розвиток, удосконалення та супроводження (доопрацювання) системи Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

Читати далі

Урядом упорядковано перелік документів, до яких вносяться відомості про місце перебування особи

Зазначеною постановою передбачається виключення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи із переліку документів, до яких вносяться відомості про місце перебування особи.

Читати далі

Укрзалізниця: Тарифи на пасажирські залізничні перевезення не зростуть

В найближчі дні планується провести відверту дискусію з українським бізнесом щодо індексації тарифів на вантажні перевезення до кінця поточного року.
З наступного року «Укрзалізниця» має перейти до нової системи тарифоутворення, яка буде прогнозованою для бізнесу і прив’язаною до об’єктивних індексів

Читати далі