Новости дня. 12 августа 2017 года

Суббота, первый выходной, новостей мало, они не очень глобальные, но это совсем не означает, что неинтересные.

Читати далі

В навчальному центрі «Десна» визначали кращого стрілка з РПГ серед підрозділів Збройних Сил України

Змагалися команди у чотирьох вправах: біатлон, індивідуальні навички та дії розрахунків під час наступу або ж оборони.
У підсумку змагань першими стали гранатометники, що представляли Сухопутні війська, друге місце посіли десантники, а «бронзу» повезли до розташування морські піхотинці.

Читати далі

З початку серпня близько 80 мешканців Харківщини поповнили лави частин ВДВ

На Харківщині успішно завершено другий етап відбору військовозобов’язаних для проходження військової служби за контрактом у частинах Високомобільних десантних військ Збройних сил України.
Протягом декількох днів із сотень харків’ян, які бажають носити блакитний берет, лише 50 вже можуть цим похвалитися. З початку серпня цього року близько 80 харків’ян вже поповнили лави воїнів-контрактників підрозділів ВДВ. З 80 осіб, близько 60 є учасниками АТО. Згідно плану для цього виду повинно бути відібрано понад 160 осіб.

Читати далі

Заступник командувача генерал-лейтенант Микола Балан здійснив робочу поїздку до навчального полігону

Головним завданням зборів – це навчити випускників військових вишів організації повсякденної діяльності відповідно до посад, на які вони призначені. Крім того, в ході зборів начальники груп, відділів, служб та інструкторів за напрямками підготовки проведуть заняття з офіцерами-випускниками щодо питань організації бойової та спеціальної підготовки, зміцнення військової дисципліни та запобігання правопорушень у підрозділі.

Читати далі

Як проходить призов до Нацгвардії

До лав Національної гвардії наберуть тисячу новобранців. Нацгвардія потребує поповнення для охорони судів – гвардійці – з одного боку – утримуватимуть під вартою підсудних, а з іншого – будуть слідкувати за порядком у судових засіданнях.

Читати далі

Учасники пілотного проекту «Нове обличчя кордону» присягнули на вірність українському народові

28 березня цього року в Державній прикордонній службі України розпочався масштабний набір кандидатів до реформованих підрозділів в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Впровадження даного проекту передбачає створення підрозділів нового формату, які забезпечать високий рівень довіри громадськості, викорінення будь-яких проявів корупції і високі стандарти діяльності, що відповідають європейським нормам.
Відбір кандидатів здійснюється в підрозділи Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та Мостиського прикордонного загону. Бажаючі проходити службу в реформованих прикордонних підрозділах мали змогу подавати анкету для участі у відборі, які оброблялися автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства, для цього було розроблене відповідне програмне забезпечення.
Партнерами нинішнього етапу проекту виступають Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

Читати далі

Петро Цигикал: Наскільки захищеними є сьогодні північні рубежі України та що, окрім корупції, заважає реалізації стратегічного проекту “Стіна”?

Наскільки захищеними є сьогодні північні рубежі України та що, окрім корупції, заважає реалізації стратегічного проекту “Стіна”? Ексклюзивне інтерв’ю з новопризначеним чільником Держприкордонслужби Петром Цигикалом

Читати далі

Нацполіція впровадить нові методи розшуку зниклих дітей

Для розшуку безвісті зниклих дітей буде створено спільні групи, до складу яких входитимуть представники ювенальної превенції та карного розшуку. Відтак безпосередньо розшуком неповнолітніх і надалі займатиметься карний розшук, а основною функцією Управління ювенальної превенції – буде попередження випадків зникнення дітей, а також недопущення їх рецидиву.

Читати далі

О проводниках плана путина

Путину надо через своих агентов влияния и наших идиотов вдолбить в голову — #всеппцвсепропало, нужно провести на выборах своих кандидатов, и будет спокойный и мягкий откат на нормальные для него условия.

Читати далі

Банківська система була помірно збитковою у першому півріччі 2017 року через доформування резервів двома банками

Головною причиною погіршення фінансового результату стало суттєве зростання у другому кварталі 2017 року відрахувань банками у резерви – до 12.5 млрд. грн. Переважну частку яких сформували два банки – Приватбанк та Промінвестбанк.

Читати далі

Ухвалено Національну стратегію реформування системи виховання дітей

Метою стратегії є зміна системи інституційного догляду та виховання дітей на систему, яка забезпечує догляд і виховання дитини в сімейному або наближеному до сімейного середовищі. Цей шлях планується подолати за 10 років.

Читати далі

Тянь-шанська ведмедиця призвичаїлася до нової домівки

Нещодавно спільними зусиллями Мінприроди, Держекоінспекції, поліції, Bear Sanctuary Domazhyr та Екологічного корпусу тянь-шанську ведмедицю було вилучено з пересувного цирку, де вона зазнавала жорстокого поводження, та передано до притулку для бурих ведмедів у с. Домажир.

Читати далі