Восени на сесії Генасамблеї ООН Україна представить ініціативу з введення миротворців ООН на Донбасі

Миротворча місія ООН з мандатом Ради безпеки ООН може бути гарантією того, що на Донбасі припинять стріляти, гарантією того, що Росія припинить постачати бойовиків і виведе свої регулярні підрозділи, забере зброю, яку вона поставила для того, щоб вбивати українців.

Читати далі

Президент на відкритті Луганського театру: Ваш театр – це символ патріотизму

Після переїзду з окупованого Луганська до Сєверодонецька театр отримав оновлену базу для підготовки сучасного мистецького продукту – менш ніж за рік відремонтовано майже зруйновану будівлю, реконструйовано сцену, приміщення для репетицій, гримерні, встановлено сучасне сценічне обладнання.

Читати далі

Прокуратурою АР Крим здійснюється процесуальне керівництво у понад 1300 кримінальних провадженнях за фактами вчинення правопорушень на тимчасово окупованій території півострову Крим

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у 192-х кримінальних провадженнях щодо правопорушень, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.
До судів уже скеровано обвинувальні акти щодо 49 колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, 3 перші обвинувальні акти відносно екс-депутатів Севастопольської міськради та інших громадян, які закликали до зміни територіальної цілісності України.

Читати далі

Курсантів І курсу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації загартовують у навчально-польовому таборі

В навчально-польовому таборі курсанти-першокурсники 21 день поспіль навчаються загартовувати себе фізично й морально, готують себе до військової служби й навчання.

Читати далі

Флотські військові журналісти до Дня Державного Прапора України ініціювали креативну акцію «Мій прапор»

Ініціатива поступово набирає обертів. Своє фото з хештегом «Мій прапор» на своїх сторінках у соціальній мережі «Фейсбук» розмістили військовослужбовці, волонтери та патріотично налаштовані мешканці різних регіонів України.

Читати далі

Поліцейські вилучили у киянина наркотиків на три мільйони гривень

Під час проведення санкціонованого обшуку у чоловіка вилучили близько одного кілограма канабісу, 1000 марок ЛСД, 250 грамів кокаїну, зброю і боєприпаси.

Читати далі

Активна життєва позиція дітей – запорука безпечного суспільства

Для МВС безпека дітей – першочергове завдання. Робота за цим напрямом ведеться як на державному, так і регіональному рівні. Наразі працюють мобільні групи швидкого реагування ПОЛІНА, метою яких є виявлення і протидія домашньому насильству, зокрема й насиллю над дітьми. Ведеться регулярна профілактична робота з дітьми, комплексно працюють як з маленькими українцями, так і з їхніми батьками.

Читати далі

Голова Комітету у закордонних справах Г.Гопко провела зустріч з Генеральним секретарем Світового Конгресу Українців С.Романівим

У ході зустрічі особливу увагу було приділено обговоренню питань відзначення 50-річчя створення та діяльності Світового Конгресу Українців та підготовки до вшанування 85-ї річниці Голодомору в Україні 1932-1933 років, зокрема йшлося про підготовку спільного заходу комітетів Верховної Ради України у закордонних справах та з питань європейської інтеграції з нагоди відзначення 50-річчя створення та діяльності Світового Конгресу Українців, який відбудеться 30 серпня 2017 року.

Читати далі

Президент про роботу СММ ОБСЄ у Станиці Луганській: Постійна присутність ОБСЄ – одна з обов’язкових передумов для завершення розведення сил та засобів

Минулого тижня відбулася дуже знакова і важлива подія: спостережна місія ОБСЄ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ – ред.), відповідаючи на прохання української сторони, вперше розмістила постійно діючу – 24 години на добу, сім днів на тиждень – місію у Станиці Луганській.

Читати далі

Будемо наголошувати на сталому припиненні вогню і публічній підтримці його запровадження з боку Росії – Президент про телефонні переговори у Нормандському форматі

Ввечері 22 серпня відбудуться телефонні переговори в Нормандському форматі, в ході яких Президент буде наголошувати і щодо посилення озброєної місії ОБСЄ, і щодо запровадження миротворців ООН, і щодо оголошення режиму припинення вогню з 25 серпня або 1 вересня, щоб діти могли хоч до школи піти.

Читати далі

До Дня Незалежності України в проекті #ПісніВійни вийшов рок-сингл «Янголи в камуфляжі» (відео)

Галина Гузьо, ініціатор та координатор цього проекту, нагадала, що у жовтні поточного року до Дня Захисника України планується вихід альбому #ПісніВійни, який об’єднає 15 сучасних україномовних військових пісень, написаних українськими захисниками та записаних в унікальних дуетах бійців із відомими українськими артистами.

Читати далі

Близько 24 млн грн. компенсацій отримали учасники програми «теплих кредитів» від Держенергоефективності цього тижня

З початку дії програми «теплих» кредитів її учасники отримали з держбюджету близько 1,6 млрд грн. безповоротної державної фінансової допомоги на енергоефективні заходи. Зокрема, фізичним особам на утеплення індивідуального житла виплачено 1,4 млрд грн., на встановлення котлів «не з газу» – майже 109 млн гривень. ОСББ-учасникам програми відшкодовано 57,3 млн гривень.

Читати далі

Ірландія висловила зацікавленість в експорті української птиці та продукції птахівництва

Понад 50% імпорту Ірландії складає м’ясо птиці, тому ця держава зацікавлена в експорті даного виду продукції з України в охолодженому вигляді.

Читати далі

Сьогодні офіційно відкрито телевежу в Бахмутівці – близько 90 тисяч глядачів отримали українські телеканали

Це третя за рахунком вежа, яка була побудована за два останні роки з метою розвитку мовлення в Херсонській, Донецькій та Луганській областях.

Читати далі

На аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу стартував міжнародний збір парашутистів

Міжнародний збір парашутистів, який об’єднав спортсменів з 27 країн світу, проводиться для підготовки до нового світового рекорду. 26 серпня та 27 серпня команда українських спортсменів-парашутистів спробує встановити національний рекорд в категорії «Великі формації з перестроюванням» – 50way 2 перестроювання.

Читати далі