СБУ затримала «артилериста» бойовиків «ДНР» у районі проведення АТО (відео)

На Донеччині співробітники Служби безпеки України затримали заряджаючого артилерійського розрахунку одного з незаконних збройних формувань терористів «ДНР».

Правоохоронці встановили, що мешканець Волноваського району у липні 2015 року отримав пропозицію від двоюрідного брата «підзаробити в рядах незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Під час зустрічі, зі слів бойовика, брав участь чоловік, який розмовляв з яскраво вираженим російським акцентом. Він запропонував «службу» в одному з артилерійських підрозділів терористів за п’ятдесят тисяч рублів на місяць. Співробітники спецслужби задокументували, що саме цей підрозділ тривалий час обстрілював позиції сил АТО та мирних мешканців Мар’їнки.

Затриманий засвідчив, що офіцерський склад переважно був укомплектований вихідцями з Росії, у складі артилерійських розрахунків навіть корегувальниками вогню були росіяни, одягнені у військову польову форму ЗС РФ з офіцерськими знаками розрізнення. Сам підрозділ був оснащений військовим спорядженням російського виробництва та сухпайками, виготовленими у РФ. Рядові бойовики з числа місцевих мешканців Донбасу не мали взагалі будь-якого спорядження і форми.

У жовтні 2016 року, побоюючись за власне життя, бойовик «дезертирував» з бандформування. Після тривалого переховування він вирішив повернутись додому на підконтрольну Україні територію, де і був одразу затриманий оперативниками СБ України.

Бойовику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Джерело