Що спільного між Шабуніним і Троцьким?

Дмитро Вовнянко

В країні яка пережила визвольні змагання, 37-й і Голодомор говорити про приваби більшовизму якось незручно. Але. Давайте згадаємо до чого закликав Троцький і його товариші більшовички? «Від кожного за здібностями – кожному по потребі». «Не мусить бути не багатих не бідних – всі рівні». «Бідним – допомога».

Хіба погано? Хіба не саме це реалізує нині європейська демократія? Хіба не про це мріє нині пересічний українець – аби Ахмєтов, Коломойський, Косюк та інші багатії продали все своє майно за винятком одної двокімнатної квартири (для себе) і роздали пенсіонерам інвалідам та іншим людям хто жевріє на з/п у 4-6 тисяч грн?

От тільки чомусь з гарних гасел вишли Голодомор і джинси по блату, в той час як Захід став нинішнім заходом разом з Гетті, Хантом, кланом Кеннеді та іншими потворами дикої природи. Ви в курсі, що бізнес Чарльза Торнтона квітнув не в останню чергу через його давню дружбу з з Робертом Макнамара – міністром оборони в часи Кеннеді? Ви забули які корупційні скандали лунали підчас останніх виборів президента в США? В гадаєте там нема корупції? Бу-га-га!

Захід був батьківщиною соціал-демократії, проте саме там вона поширення не отримала. Ідеї радикальних соціалістів (більшовиків) припали до душі мешканцям країни лузерів і нероб – Російської імперії. Я знаю, що говорю. В переважно аграрній країні середня врожайність становила 8,36 ц/га (в Україні – 9,4 ц/га) в той час як у Німеччині 23,6, а у Бельгії 25,2. Цифри говорять самі за себе.

Чувакам які навіть не намагалися вчитися у німців, банально, як пшеницю вирощувати, було дуже приємно чути, що бідні вони не від того що дурію маються, а від того, що багатії їх пограбували, і якщо все у всіх відібрати і поділити… Далі – за Шариковим.

Вони це реалізували. Сподобалося?

Коли Троцький і його братва стали владою, вони самі стикнулися з тим що їхні піддані – лузери і нероби. А треба було результатів – і швидко. Для результатів було потрібно, аби лузери раптом взялися працювати за трьох. Для цього лузерів підбадьорили страхом смерті. Для цього частина лузерів (у першу чергу – найбільш горласта) пішла під кулемет і сконала від голоду. Все логічно.

І Україна на цьому тлі була, аж нічим не краща за Росію – я ще раз нагадую, що Голодомор почався не тоді коли перший московський більшовик перетнув український кордон, а тоді коли тодішні всепропадли підготували московським більшовикам для захоплення України грунт – звалили команду розумника гетьмана Скоропадського. Решта – справа техніки.

Шабунін і шабуністи оперують тими самими матеріями що й більшовики.

Вони наполегливо прищеплюють громадянам думку що корінь їхніх проблем – в тому що їх, громадян – обкрадають. Громадяни типу гарні, працьовиті, відповідальні і віддані – от тільки падли олігархи і чиновники їх обшахраюють. А от як перестануть обшахраювати – тоді й заживемо…

Той факт, що знайти фахового слюсаря або токаря навіть у Києві – проблема, що тремтячі руки в працівника у понеділок в Україні – норма (привіт виробникам електроніки) і те що в агрофірмах справжнє лихо – крадійство працівників з місцевих, то все фігня. Головне – аби громадян не обкрадали. Цю думку громадянинові прищеплює кожен телевізор і кожне зрадофільське видання.

Що стане коли шабуністи на цих гаслах прийдуть до влади? Я би хотів сказати – те саме що й коли до влади Росії прийшов Троцький. Тобто або – шабуністи встановлять криваву диктатуру і заткнуть пельки всім незгодним, або скоро маси відкриють що «вони такі самі». Ні? Ну от поясніть за які-такі консультації у 2015 р. пан Шабунін заробив 527 190 грн, крім основної своєї діяльності, тобто крім антикорупціонізму? Кого консультував, на які теми, чи не мають консультовані підприємці стосунку до тем якими займалися тоді шабуністи? А?

Я б хотів так сказати так, якби не знав з історії, що сталося коли до влади в Україні двічі доривалися шабуністи зразка 1917-1918 рр. Інколи мені здається, що Москва і зараз напряму їх фінансує – бо найбільший профіт з їхньої діяльності отримує саме вона.

Те що сталося раз – має здатність повторитися вдруге. Якщо припущено тих самих помилок.

Чи хочу я сказати що боротьба з корупцією не потрібна? Та боронь Боже. Потрібна. Але потрібна боротьба, а піар на імітації такої боротьби. Е-декларування – це боротьба. ПроЗЗоро – це боротьба, якби там не ставився до мене пан Нефьодов. Патрульна поліція замість ДАІ – це боротьба. Звільнення з ДПСУ оперів за корупційні дії – це боротьба. А те, що роблять найбільш відомі борцуни – це також боротьба, але не проти корупції, а за потрапляння у владу себе-коханих.

Боротьба за владу, на використанні люмпенських і патерналістських настроїв суспільства. Чітко за порадами дядечка Троцького.

І ще. Просторікуючи про «ані багатих, ані бідних» сам Троцький, перебуваючи у Нью-Йорку, життя вів скажемо так, аж ніяк не скромне. Істориків досі цікавить хто ж оплачував йому веселе життя у США? Поцікавтеся задля цікавості, знакові шабуністи мешкають у двокімнатних хрущьовках? Їздять на «сенсах»? Тягають з собою бутерброди, а переговори ведуть у парках, бо ресторан їм не за кишенею?

Ні? А з яких шишів свято? Часом не з тих що турботливий Захід виділяє на боротьбу з корупцією?

Кому ще що незрозуміло?

PS. Шабуністи, уважно прочитали? Ретельно перевірте, копіастів нема? До нових зустрічей! Я ж знаю, читаєте ви мене. Читайте-читайте, може порозумнішаєте? Перестанете жити за ілюзіями рівня дитячого садка…

Автор