Кремлівські чекісти вирішили пограти у «нацизм»

Костянтин Машовець

Хресна хода у Санкт-Петербурзі 12 вересня, формально присвячена якійсь там річниці “переносу” мощів Олександра Невського, пройшла під бадьорими нацистськими лозунгами й за активної участі “резко правых” організацій з потужними зв’язками у тамошньому “ге-бе” (від “Северного человека” та “Русской общины” до “Царьграда”).

Всього Невським проспектом прогулялися десь під 60-65 тисяч відвертих руЗьких нациків, які скандували про “русские вперёд” або “мы – русские, с нами бог” ну й т.д.

Перед ними навіть виступив сектант “патріарх” Гундяй на тему “русского стержня” та “исключительной роли русских”.

І все це під охороною та супроводом поліції, за участі діючих російських військовослужбовців, слухачів військово-навчальних закладів і при дбайливому піклуванні місцевої фи-си-би.

Треба розуміти, “инакомыслящие” закінчились, плавно та поступово переходять до “инородцев та иноверцев”.

Але я не вірю, що лубянська ОПГ не розуміє причинно-наслідкових зв’язків, особливо саме в цьому контексті. Вони не можуть не усвідомлювати того, чим саме можуть закінчитися всі ці їхні ігри “у нацизм”.

Пуйлова федерація об’єктивно – далеко не моноетнічна чи монорелігійна країна, її складають дуже РІЗНІ народи та етнічні, релігійні групи й прошарки + численні мігранти-заробітчани з цілого ряду країн.

По суті, це своєрідний казан, в якому на дні та всередині вже починає потроху вирувати дуже “ядрёное варево”. Рішення кремлівського режиму підкинути під нього трохи “арійських дров”, як на мене, дуже “дискусійне” та ризиковане в цьому відношенні.

Достатньо буде першого “великого погрому” у більш-менш значному масштабі з жертвами та фатальними наслідками.

А він, судячи з кількості учасників у відвертому нацистському шабаші в Пітері 12 вересня, очевидно, вже не за горами.

До речі, нальоти руЗьких нациків на ринки та “места компактного проживания мигрантов” вже стають РЕГУЛЯРНИМИ.

Причому, що характерно, у переважній своїй більшості вони відбуваються “совместно с правоохранительніми органами”, на відміну від попередніх “ексцесів” довоєнних часів.

Для того, аби переконатися в цьому, достатньо зайти на місцеві ресурси (в тому числі офіційні, які належать владі, або провладних ЗМІ) у багатьох російських регіонах, де “видео с рынков” з обов’язковою “проверкой законности работы торговой точки” та “соблюдением законности в сфере миграционной политики” складають якщо не переважну більшість, то дуже значну частину загального контенту.

Поки випадки з застосуванням насильства поодинокі та не отримали широкого розповсюдження. Але ситуація с “инородцами” на ри-фи вже набула цілком очевидної тенденції до загострення.

Поки вони шукають євреїв у двигунах пасажирських літаків чи ганяють таджиків-гастарбайтерів по Підмосков’ю, але момент, коли почнуть самотужки “лінчевати”, явно вже суттєво наблизився.

Дуже показовим є очевидний факт – тамошні “че-ка” та влада вже перейшли майже до відкритого створення добре організованих і підконтрольних їм структур та формацій руських нацистів із відвертою орієнтацію на широке та регулярне застосування ними насильства. Раніше вони утаємничували свої зв’язки з такого роду рухами та показово їх “переслідували”, тепер майже відкрито демонструють свою причетність до їхніх створення та діяльності.

Навіть намагаються підвести ідеологічний фундамент під дії свого війська в Україні (Гундяй на цей рахунок відверто вимагає від народу “поддержки и единения” з нинішньою владою на основі “собирания земель русских” та визнання “исключительной роли русских” на самій росії).

На росії нині тонка межа між “формуванням скреп” і відвертим переслідуванням усіх “не русских” (навіть якщо вони громадяни ри-фи) поступово плавиться та розпадається, й закінчитись все це може тільки за одним варіантом (сценарієм).

Автор