Павло Петренко у Страсбурзі від імені України підписав 2 конвенції Ради Європи

Міністр юстиції Павло Петренко в рамках робочого візиту до Страсбургу (Франція) від імені України підписав дві конвенції Ради Європи: Конвенцію про правопорушення, пов’язані з культурними цінностями та Конвенцію проти торгівлі людськими органами.

У рамках візиту Міністр юстиції провів зустрічі з очільником Генерального директорату з прав людини та правових питань Ради Європи Крістосом Джакумопулосом, головою Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Женев’євом Майєром та головою Департаменту інформаційного суспільства Патріком Пеннінксом.

Під час всіх зустрічей ключовими були теми українських політв’язнів, незаконно утримуваних на території Криму та Російської Федерації.

Міністр юстиції поінформував європейських колег про засудження окупаційними так званими «органами влади» заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, що є прямим порушенням основоположних прав людини. Також обговорили розробку стратегії подолання системної проблеми невиконання рішень українських судів.

Павло Петренко також відвідав Європейський суд з прав людини, де зустрівся з головою ЄСПЛ Гвідо Раймонді та взяв участь у круглому столі, присвяченому реформі правосуддя в Україні.

За словами Міністра юстиції в рамках круглого столу разом з колегами обговорили реформу судової системи в Україні, роль ЄСПЛ у розвитку української правової системи та перспективи удосконалення механізмів виконання рішень ЄСПЛ в Україні.

«Україна – це Європа. Наші європейські партнери готові й надалі підтримувати нас у тих змінах, які ми активно запроваджуємо», – резюмував враження від візиту Павло Петренко.

Джерело

Фото © AFP

Автор