Запорізькі гвардійці здали майже 50 літрів крові для врятування життя людей

18-го серпня до розташування 9-го полку оперативного призначення завітали представники Запорізької обласної станції переливання крові. Метою їхнього візиту є регулярне поповнення банку крові усіма бажаючими військовослужбовцями.

Традиційно процедура переливання розпочалася з підготовки, під час якої бійці реєструються, здають певні аналізи, перевіряють тиск та пригощаються смачним печивом і теплим чаєм.

Серед донорів крові було багато дівчат, офіцерів, прапорщиків та тих, хто здає її вперше. «Насправді, акція дуже важлива і слід ставитись до неї серйозно, – зазначив старший солдат Андрій Смірнов. – Але для наших бійців це ніби святковий день. Усі жартують, спілкуються, розповідають історії на цю тематику і без жодної тривоги приєднуються до здачі крові».

За результатами дня особовий склад частини 3029 здав приблизно 50 літрів крові. Працівники медичного персоналу зазначили, що з гвардійцями працювати легко, усе організовано чітко та проходить у досить приємній обстановці.

«Я вважаю, що затратити кілька хвилин та віддати частинку себе для можливості врятувати чиєсь життя – це не подвиг, це – прямий обов’язок кожного громадянина», – зазначив начальник медичного пункту молодший лейтенант Ганна Васильєва.

Анатолій Гололобов

Джерело

Автор