Команда Порошенка передала техніку військовим на Харківщині та Донеччині (фото, відео)

Порошенко привіз нову партію техніки на Харківщину: Зараз не до відпочинку — на фронті дуже гаряче

Петро Порошенко привіз воїнам на Харківщину дрони, системи радіоелектронної боротьби, командно-штабні машини та техніку для будівництва фортифікацій. Фонд Порошенка продовжує допомагати бригадам та підрозділам, з якими почав працювати від моменту їх створення або з початку широкомасштабного вторгнення.

«На Харківщині. Попри спеку привезли допомогу нашим старим друзям, які вже багато років надійно захищають Україну. Нам усім зараз не до відпочинку в прохолоді — на фронті дуже гаряче», – написав Порошенко в Facebook.

«Ми нашим рідним, з якими працюємо уже з початку широкомасштабного вторгнення або з початку створення бригади, перекидаємо FPV-дрони», – розповідає він.

«Щомісяця ми передаємо бригадам по 4000 FPV-дронів, загалом уже більше 21000. Саме з таких поїздок і складаються потім такі величезні цифри знищених ворогів»,- зазначив п’ятий Президент України.

Військовослужбовці підрозділів відзначають високий рівень техніки, яку передає Порошенко.

«Сьогодні Петро Олексійович разом зі своєю командою привіз у 36 бригаду морської піхоти засоби радіоелектронної боротьби та екскаватори. 36-та до цього вже отримувала дрони, за що ми хочемо подякувати Петру Олексійовичу та його Фонду. Дрони безпосередньо використовуються на фронті дуже активно і відіграють значну роль на шляху до нашої перемоги», – говорить військовослужбовець 36 бригади.

Військовослужбовець «Єнот» 54 окремого розвідувального батальйону розповідає, що Фонд Порошенка привозить допомогу його підрозділу від початку вторгнення.

«Раз на місяць точно. І, мабуть, вже порахувати, яку кількість разів це було за ці роки, практично неможливо. Дуже багато», – зазначає він.

54 розвідбатальйон отримав від Порошенка FPV-дрони, «Мавіки» і РЕБи для захисту військових, які виконують бойові завдання.

«Дуже багато цікавих історій стосовно переданих нам дронів, тому що ми вражали і комплекси ворожі, і техніку, і живу силу. Кількість враженої техніки і живої сили порахувати важко, але скажу відверто, були і танки», – розповідає «Єнот» як використовують техніку.

Морпіх 36-ї бригади, артилерист Валерій Прозапас розповів, що бригада отримує від Фонду Порошенка і «Справи Громад» РЕБ і екскаватор.

«Це вже на харківському напрямку третій захід допомоги нам. Ми отримали і FPV, і техніку і РЕБи. Як завжди дуже вдячні і закликаємо допомагати Збройним Силам», – зазначив військовий.

Прозапас говорить, що за два з половиною роки команда Порошенка не менше півтора десятка разів привозила допомогу морпіхам.

«Ця волонтерська команда була з нами і в Миколаєві, і на Херсонщині, і на Донецьку, і на Запоріжжі, і знову на Херсонщині, а тепер вже на Харківщині втретє», – зауважив він.

Він також зазначив, що дрони, які передає у війська Фонд дуже високо цінуються, бо виготовлені якісно та працюють надійно.

«Вони мають знак якості і у військах їх називають «порошенківські дрони», дуже хороші, якісні і ними ефективно працювати», – наголосив військовий.

У цю поїздку Петро Порошенко привіз 54 розвідбату — 200 FPV-дронів різного діаметра, «Мавіки» різних модифікацій та окопний РЕБ.

«Ми бачимося майже щомісяця, багато чого розповідати не можу, але повірте — про те, наскільки ефективно ці хлопці нищать техніку та живу силу супротивника, колись складатимуть армійські легенди», – зауважив він.

36 бригаді морпіхів передали екскаватор та різночастотний окопний РЕБ.

«Землерийна техніка та РЕБ для захисту життів бійців у найтяжчих точках. І тепер хлопцям не доведеться стояти в чергах, щоб заритися й захистити бійців», – зазначив Порошенко.

«Полковнику Сергію Євтушенку та його хлопцям з 170 полку логістики привезли командно-штабні машини Mercedes-Benz та екскаватори. Вони проїдуть туди, де не зможе пройти цивільна техніка, і допоможуть виконати бойову задачу, зберігши життя особового складу. Причому не тільки в самому полку, а й в інших підрозділах. Бо ці хлопці буквально забезпечують життєдіяльність ДШВ», – зазначив Порошенко.

10 армійському корпусу передали екскаватор -навантажувач TDC BL-105 для 229 батальйону логістики.

Батальйону «Ахіллес» 92 бригади — 200 FPV-дронів різного діаметра, 48 експериментальних FPV-дронів «Штурм» та «Мавіки» різних модифікацій.

«Нещодавно вже передавали хлопцям FPVшки, попросили ще. Кажуть, що дуже вже красиво завдяки їм горить російська техніка на Харківщині. Ну а ми завжди раді допомогти тим, хто ефективно працює на фронті», – зазначив п’ятий Президент України.

82 десантно-штурмовій також привезли 200 FPV-дронів різного діаметра, 60 експериментальних FPV-дронів «Старк» та «Мавіки» різних модифікацій.

«Давно співпрацюємо, хлопці показують неймовірні результати. Відбивають ворожі наступи, штурмують самі, визволяють українську землю клаптик за клаптиком», – зазначив він.

Джерело

 

37 дронів до 37-ччя – Порошенко привітав на фронті мера Борисполя

Петро Порошенко на Донеччині привітав з днем народження та подарував FPV-дрони меру Борисполя від «Європейської Солідарності» Володимиру Борисенку, який воює на фронті. Про це він повідомив у Facebook.

«Що можна подарувати людині, якій виповнилося 37 років? А якщо це воїн? Ми вирішили подарувати Володимиру Борисенку 37 FPV-дронів. Раніше він був мером Борисполя від «Європейської Солідарності». На своїй посаді мав відстрочку, у нього четверо дітей, але він розумів, що єдиний шлях захистити і своє місто, і свою родину — це власноруч перебити тих, хто зазіхає на українську землю», – зазначив п’ятий Президент України.

«Пишаюся, що понад дві з половиною тисячі партійців «Європейської Солідарності» пішли на фронт, і пишаюся, що мер-воїн Володимир — один із них», – наголосив він.

«Друже, зі святом! Бажаю бачити в монітори більше вибухів у ворожих окопах», – зазначив Порошенко.

«Сьогодні ми святкуємо мій день народження. Сьогодні мені виповнюється 37 років, тому на честь дня народження – тих самих 37 FPV-дронів, якими я активно останній рік займаюся. І які нам допомагають очистити нашу неньку Україну від окупанта. Це особисто мої дрони, які я особисто запущу. І я вірю, що потраплю в ціль. І як мінімум на 37 окупантів, і можливо ще якоїсь техніки стане менше», – сказав Володимир Борисенко.

«Найбільша мрія відсвяткувати наступний день народження в нашій непереможній неньці Україні», – зазначив він.

«В будь-якому разі я би хотів залишитися жити в моєму рідному місті Борисполі. Я не хочу нікуди виїжджати з України. Я би хотів, щоб тут жили мої діти», – підкреслив Борисенко.

Як відомо у вересні 2023 року міський голова Борисполя Володимир Борисенко, обраний від «Європейської Солідарності», вступив до лав ЗСУ.

«Найголовніше для нас сьогодні – здобути перемогу. Ця боротьба потребує дій. Від кожного з нас. Розпочався мій шлях як військовослужбовця ЗСУ. Кожен має бути готовий стати на захист України», – наголосив тоді Борисенко.

Джерело

 

Порошенко передав нову партію допомоги на фронт: 2500 FPV та «Мавіків», екскаватори, окопний РЕБ, КШМ

Петро Порошенко на Донеччині передав нову партію дронів та техніки на фронт. Про це він повідомив у Facebook.

«Нью Йорк, Торецьк, Мар’їнка — список гарячих точок, в яких зараз воюють ці хлопці та дівчата — можна довго продовжувати, проте не все можна відкривати публіці. Серед них — розвідка, штурмовики, піхота. Багатьох ви давно знаєте. А ми не лише слідкуємо за їхніми переміщеннями вздовж лінії фронту, а й оперативно рухаємося за ними, і веземо їм те, чого вони найбільше потребують», – зазначив п’ятий Президент України.

«Для Сашка Погребиського, Купола і їхньої 53 механізованої — ще 100 FPV, 96 FPV «Штурм», паливозаправник Renault, пікап Mitsubishi L200, «Мавіки» різних комплектацій. Хлопців знаю дуже давно, впевнений у них та їхньому професіоналізмі. Вони воювали ще до 2022 року, пройшли всі труднощі та етапи війни, але щорік стають тільки майстернішими. Тому дуже сподіваюся, що їм вдасться створити по-справжньому унікальний бойовий підрозділ, який вражатиме ворога ефективно та швидко», – зазначив Порошенко.

В першу чергу дуже велика подяка за FPV-дрони – і нічні, і денні, «десятки» і «вісімки», всі вони будуть використовуватися для того, щоб точно вражати ворога і живу силу. Вони можуть на собі нести більшу вагу вибухівки і відповідно вражати і техніку, і склади боєприпасів, і скупчення ворога. «Мавіки», які є дуже важливими для розвідки, для тих самих скидів, які знищують ворожу піхоту», – говорить депутат Київради з фракції «Європейська Солідарність», офіцер ЗСУ, воїн-десантник Олександр Погребиський. Він зазначив, що команда Порошенка також передала підрозділу наземні станції, «Старлінки».

«Дуже багато всього, що забезпечує діяльність як FPV-екіпажів, так і екіпажів «Мавіків», – додав він.

«Зараз у мене є змога запустити окремий підрозділ, який додатково ще буде нищити ворога. Плюс автомобілі, які зможуть доставляти цей окремий екіпаж на позицію, з якої він буде працювати. Тому це дуже важливо», – розповідає військовий.

«Всі бачили в Курській області як палала колона техніки. Так? Це робив наш підрозділ на напрямку Сумської області. Зараз ми вже на Донбасі, в одній з найгарячіших точок, відповідно стабілізуємо і намагаємося вирівняти лінію оборони нашої піхоти. Також будемо активно зараз працювати, ефективно. Ми знищуємо зараз ворожу піхоту і продовжимо це робити», – наголошує Погребиський.

Також Фонд Порошенка передав дрони та РЕБ 10 гірсько-штурмовій бригаді.

«Для Степана Барни та підрозділів 10 гірсько-штурмової привезли ще 100 FPV-дронів, «Мавіки» різних комплектацій, кілька комплексів окопного РЕБу. Ці хлопці по-справжньому особливі, тому сьогодні тут зустрілися кілька елітних підрозділів бригади — не могли втратити можливість обійнятися. Підрозділ «Барні» вже багато років спеціалізується на захисті донецьких териконів і знищенні окупанта. Саме з цими хлопцями ми з Мариною вже традиційно кілька років зустрічаємо на фронті Святвечір. А ще тут уже давно воює наш мер Борисполя від «Євросолідарності» — Володимир Борисенко», – зазначив п’ятий Президент України.

«Для деяких сил це може здатися дивним: мер/депутат — і на фронті, але для нашої команди — це норма» – додав він.

«А ще приїхала дуже відома рота розвідки бригади, яка славиться неймовірними пілотами дронів. Ну і секретний підрозділ «Дика качка». Цілком таємний, тому ми досі дбайливо зберігаємо таємницю, але можемо трошки відкрити її: це легендарний підрозділ ПЗРК, які збивають російські вертольоти, безпілотники та літаки», – розповідає Порошенко.

Військовослужбовець 10-ї ОГШБр «Едельвейс» Степан Барна розповідає, що команда Фонду Порошенка, «Справа громад» привезли на фронт для 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» та підрозділу «Барні» мотопіхотного батальйону надзвичайно важливі подарунки.

«Перше – це дрони, які дають можливість вбивати і знищувати ворога на український землі. З «Мавіками» денними і термальними, котрі дають можливість встановлювати панораму для роботи артилерії і забезпечувати спостереження. А також з РЕБами, які будуть давати можливість зберегти життя хлопцям, котрі займаються евакуацією або доставкою особового складу на позиції», – зазначив військовий.

«Практично кожного місяця у на відбуваються такі зустрічі. Вони важливі. І не тільки обмежується лише одним підрозділом – це допомога багатьом підрозділам 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Сьогодні допомогу отримав підрозділ «Дика качка» – це підрозділ ПЗРК, на рахунку яких і збиті вертольоти, і літаки, і інші безпілотні системи ворога. А також хлопці з роти розвідки бригади, котрі ефективно працюють і вбивають ворога за допомогою дронів», – сказав Степан Барна.

Порошенко також передав 80 десантно-штурмовій бригаді ще 200 FPV-дронів, 60 експериментальних «Старків» та «Мавіки» різних комплектацій.

«Бригада по-справжньому легендарна. Ще в далекому 2014 прийняла один із перших боїв проти росіян під Слов’янськом, визволяла Луганщину, тримала бій на Донбасі. Після 24 лютого повоювали і під Бахмутом, і на Херсонщині, і навіть взяли участь у визволенні Харківщини. Справжні рекси, тому впевнений, що допомога буде ефективно застосована, як і завжди», – зазначив Порошенко.

«Бійцям 5 штурмової бригади — комплекси різночастотного окопного РЕБу «Шатро». Як і 80-ка, хлопці супер круто воюють уже багато років, вони разом визволяли Кліщіївку під Бахмутом. А до цього билися під Лисичанськом, Сіверськом, Вуглегірськом, Майорським. Як і каже їхнє гасло, хлопці завжди «на вістрі списа», тому сподіваюся, що переданий нами РЕБ допоможе берегти життя бійців», – наголосив він.

«Козакам із 209 батальйону 113 бригади Харківської ТРО — майже 200 FPV-дронів різного діаметра та «Мавіки» різноманітних комплектацій. Від початку повномасштабного вторгнення козаки обороняли Харків, тримали місто в найважчі години. Потім хлопці почали мститися — під час визволення Харківщини бійці бригади звільнили понад 60 населених пунктів, зокрема Василенкове та Артемівку. А зараз воюють на Донеччині та продовжують захищати Харківщину. Справжні герої, які в найважчий момент зробили правильний вибір», – зазначив п’ятий Президент України.

Військові також зазначають, що Фонд Порошенка ініціативно пропонує свою допомогу підрозділам, які перебувають у зоні бойових дій.

«Фонд дізнався, що військова частина виходить у зону бойових дій. Звернулися безпосередньо до командира військової частини та запропонували допомогу. Допомогу передають вперше. FPV на фронті потрібні для знищення ворога. Війна технологій. Вони дуже ефективно допомагають знищуючи ворога і зберігають наш особовий склад. Життя особового складу», – розповідає військовослужбовець одного з підрозділів.

«Суспільство має допомагати армії, згуртуватися і безпосередньо брати участь. У нас одна мета – перемога», – зазначив військовослужбовець 209 батальйону 113 бригади Харківської ТРО.

Також Порошенко розповів, що привіз 200 FPV-дронів, 50 спеціальних тепловізійних FPV, різноманітні «Мавіки» та комплекси окопного РЕБу підрозділу «Shadow».

«Хлопці — справжні майстри, елітний підрозділ, який виконує дуже тяжкі особливі задачі. Тільки уявіть, що зроблять ці 50 високоякісних нічних FPV у таких майстерних руках цих пілотів. Ворогу буде дуже спекотно навіть уночі», – зазначив Порошенко.

«Отже, близько 2000 FPV, майже пів сотні «Мавіків», десяток окопних РЕБів, екскаватори, КШМ, паливозаправник, пікап — і це все лише за одну поїздку. І так щотижня. Бо тут справжні патріоти, тут старі друзі, тут люди, які стали друзями вже на фронті. Бо тут справжні. А отже, ми теж будемо тут, допоки це буде потрібно», – наголосив п’ятий Президент України.

Джерело


Віталій Гайдукевич

Ми знову були там. Волонтерська служба доставки – філігранно знетралюємо екскаватори, вміємо “в асфальтний тетріс” коробками з fpv. Якісно витрачаємо ваші гроші на користь ЗСУ.

Жоден фотозвіт не передає радість в очах, з якою серйозні засмаглі люди перевантажують собі “засоби”. А ЩО ми приготували і скільки десятків мільйонів воно коштує… я вже публікував.

Тому я покажу вам небо. Ранкове, світанкове – київське. Вечірнє, потомлене – слобожанське. У нас дуже красиве небо. Те, що ця краса – наша, заслуга тих самих серйозних засмаглих людей.

Згадайте про це, як би глибоко в тилу ви не були. Згадайте і киньте гривню якісним волонтерам. Ви не повірите, гривня – це великі гроші, якщо нею ділиться тисяч сто людей.

Ми гарантуємо якісну закупівлю і адресну доставку. Нам дуже до душі радісні бісики в очах наших підопічних.

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

 

Автори
,