Жахливий сценарій кремля та його жертви – українські діти

Олексій Копитько / Інформаційний спротив

Російська пропаганда та офіційні особи вже кілька днів кривляються на тему вбитих українських дітей. Вони почали підігрівати цей сюжет заздалегідь, щоб сьогодні випнути історію «дітей Донбасу» і переключити увагу.

Така підготовка свідчить, наскільки невпевнено почувається росія в контексті теми українських дітей.

Загальновизнаним фактом є те, що росія вкрала десятки тисяч дітей України. Путін за це отримав міжнародний ордер.

Спроби розповісти (щоб зняти звинувачення), що їх врятували, навіть у нейтральних для рф аудиторіях розбиваються однією тезою, – якби росія не напала на Україну, нікого б не довелося “рятувати”. Якби росіяни не вбили мирних людей, діти не стали б сиротами, не довелося б шукати їм нові сім’ї та будинки.

Ще один складний для рф момент – кількість загиблих і постраждалих українських дітей.

Згідно з офіційними даними, за 8 років – 2014-лютий 2022 – загинуло 152 дитини. Я не пам’ятаю всю структуру цих жертв, але головна причина – це підриви дітей на розтяжках і різноманітних боєприпасах в ОРДЛО, у тому числі у глибокому тилу «лднр». Де в принципі не було українських військ. А також випадки, коли російські чи місцеві бойовики помилково чи напідпитку/під наркотою стріляли не туди.

За вкрай неповними даними, з лютого 2022 року загинуло вже 563 дитини. Ця страшна цифра може бути значно вищою, бо ми дуже приблизно знаємо про втрати в Маріуполі, інших містах Донецької та Луганської областей, які російські окупанти просто зрівняли з землею. Також немає повної статистики щодо окупованих територій після їх захоплення росвійськами.

Тобто російські «рятувальники» спочатку спричинили загибель 150 дітей, а потім під приводом «захисту» інших убили ще сотні. Те, що зовсім не вкладається у в голові: значна частина вбитих росією дітей в Україні російськомовні, в ому числі етнічні росіяни.

Впевнений, серед російських високопосадовців є чимало тих, хто усвідомлює, які жахливі злочини чинить росія. І наскільки брехливими та абсурдними є відмовки.

Все це не пройде даремно, заподіяне зло повертається. Коли (не якщо, а коли) з російськими бонзами, їхніми близькими чи обслугою буде щось погане, в душі вони розумітимуть – за що.

А ті, хто прямо замішаний, вже давно переконалися, – відплата невідворотна. Або у вигляді справедливого суду, або в альтернативній справедливій ​​формі.

Джерело

 

Фото: Сергій Кочмарський

Автор