Євросолідарність вкотре закликає Зеленського накласти вето на закон про підвищення податків

«Європейська Солідарність»

Фракція «Європейська Солідарність» готова терміново долучитися до робочої групи, щоб за рахунок інших податкових надходжень знайти суму в 30 млрд грн, якої не вистачає для фінансування ЗСУ. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна. Вона закликала президента ветувати скандальний закон про підвищення військового збору.

«Досі не підписаний президентом закон про підвищення податків, тобто про військовий збір, який стосується кожного громадянина, що офіційно отримує доходи. Закон приймався з поспіхом, без порад і альтернативних думок. Деякі з депутатів, які проголосували за цей проєкт закону, зараз дивуються — «а що сталося, чому президент не підписує?», – сказала Южаніна.

Южаніна звернулася до Зеленського із закликом заветувати закон: «ви все-таки гарант Конституції, ви маєте забезпечувати конституційність прийняття норм. І якщо закон несправедливий по відношенню до людей, якщо він порушує певні статті Конституції, — він не має права бути підписаний вами».

«Треба, щоб ваша думка з цього приводу все ж таки пролунала, щоб ви офіційно надали інформацію, чому закон не підписано, і яким ви вбачаєте подальше вирішення цього питання», – сказала Южаніна.

«Ми готові терміново долучитися до робочої групи, яка знайде можливість заповнити ту суму коштів, яких зараз не вистачає в державному бюджеті для фінансування наших Збройних Сил, а саме 30 млрд грн за рахунок інших податкових надходжень. Такий проєкт закону можна прийняти швидко в залі і надати всі можливості для того, щоб закрити видатки, необхідні сектору безпеки і оборони. Вето на закон і прийняття нових змін, які покриють дефіцит державного бюджету в цьому році», – наголосила депутатка.

Автор