Новоспечений міністр-плагіатор розпочав з репресій

Anton Senenko

Дуже цікава інформація про науку, яку можна “мастити на хліб”.
Але перш ніж її озвучу, є кілька цікавих моментів дня.

Позиція перша.

З’явились чутки, що в установи підписантів листа проти призначення Шкарлета почали дзвонити якісь функціонери з МОН і щось там розпитувать.

Якщо це здається Вам занадто неймовірним, бо не можна бути настільки тупим, щоб починати репресії активних вчених та освітян з наступного дня після призначення плагіатора міністром, то я принагідно нагадаю, що СБУшник приходив до мене на роботу наступного ж дня після призначення Шкарлета т.в.о.
Соупадєніє? Нє думайу.

Маю що сказати з цього приводу.
Якщо генії-виконавці волі свого тимчасового (саме тимчасового) сюзерена вважають, що не вони виявляться крайніми, коли влада зміниться, то вони помиляються. І як би так не вийшло, що єдиними підрозділами в сфері освіти і науки, де вони потім зможуть працевлаштуватися, стануть намети з канцелярським приладдям на базарі. То їм слід пам’ятати, що накази, особливо злочинні, можна виконувати дуже по-різному.
Не лізьте.
Зайві жертви цього сюрреалізму нікому не потрібні.

Позиція друга.

Вражений поведінкою студентства.
Студенти Могилянки та Київського національного університету викотили простирадла текста, якими протестують проти призначення Шкарлета. Може ще десь є, але часу нема стежити. Це є прикладом гідної позиції, на відміну від адміністрацій деяких вишів, котрі зайняли сраколизну позу і поспішили привітати плагіатора з призначенням. Все ж таки студенти “вже не ті” і повернути Табачніка-2 взад буде не так просто.

Позиція третя.

21 грудня під Офісом президента о 18:00 відбудеться акція протесту “Стоп Шкарлет — не дамо вбити освіту!”. Студенти будуть, очевидно, пояснювати Зеленському, що треба бути тупим кретином, аби не розуміти, що плагіат то є погано. Я – буду.

Прохання до мого куратора з СБУ – тепло вдягайтесь. Попереду свята і шмарклі, зароблені на службі, геть не потрібні. Мені перед Вами буде незручно. Якщо буде дуже холодно, і Ви змерзнете – підійдіть до мене, відпросіться, я потім в мережі напишу, що Ви були зі мною до самого кінця акції.

Ну, а тепер про цікаве.

Дуже часто вченим закидають, що вони ніц корисного не роблять з того, що можна помацати руками. Очевидно, що проблема не у вчених, а у комунікації, яка не завжди до пересічних громадян доносить здобутки нашої науки.

Ось Вам прекрасна коротка стаття про співпрацю наших науковців з Турбоатомом. Нє, то не ядерні реактори, бо то геть окрема історія про співробітництво з Енергоатомом. Але без турбін Турбоатому у Вас в розетках не буде електрики. Почитайте, які вони молодці.

Майте гарний вечір.

Автор