Питання до всіх, хто «втомився від війни»

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

За 8 місяців в Україні від КОВІД-19 померли 13 588 осіб. Тобто більше ніж загинули в АТО/ООС за всі 6 років війни. Відтак питання до всіх, хто 5 років війни у своїй країні протремтів на дивані вдома, неймовірно втомився від війни і тому радісно обрав у президенти шоумена, який пообіцяв “просто перестати стріляти”.

Вам зараз подохнути не страшно? У смердючій палаті. Задихаючись без кисню і без апарату ШВЛ? Відчуваючи цінність кожного ковтка повітря і усвідомлюючи жах того, що дихати ви більше не можете? Як воно? Не тремтять колінки?

І все це тому, що команда зеленого коміка крала на будівництві доріг, тоді як треба було готуватися до пандемії. Тому що держава апаратів ШВЛ закупила нуль, тоді як фонд Петра Порошенка – більше 50. Бо держава провалила забезпечення лікарень киснем, в той час як фонд Порошенка купує кисневі концентратори. Бо держава збагачує китайського та корейського виробника захисних костюмів, тоді як “Рошен” сприяє розвитку виробника вітчизняного.

І не треба ніякої мобілізації. Не треба ніякого фронту. Достатньо ігнорувати заходи безпеки (як більшість з них й робить) і якісно подихати біля хворої людини. Решта – справа техніки.

Просто цікаво. Не страшно? Воно того вартувало?

Автор