Раздуплились…

Олексій Петров

Сижу, читаю интервью Главнокомандующего ВСУ Руслана Хомчака о закупке дивизионов «Нептун» и не верю своим глазам. Хочу верить, даже приказываю верить, но увы… Не получается! Совсем! Может, у вас, друзья, получится?

«Наступного року (2021 – прим. автора) стоять відповідні завдання щодо закупівлі “Нептунів”, аби ми отримали один дивізіон. Але ж виробити – це одне. А треба, щоб тим дивізіоном хтось керував, щоб цей дивізіон десь розташовувався, щоб він забезпечувався. Я повинен навчити персонал, я повинен відпрацювати для них пункти постійної дислокації, місця маневру, розгортання, стартові позиції, завдання. Ви розумієте, що це таке? Я повинен мати для них сучасні засоби розвідки, щоб вони вразили ціль на відстані у 200-280 км. Тобто, ви розумієте скільки потрібно заходів. Просто виїхати з воріт підприємства – це ні про що. У дивізіонів про які ми говоримо, є шість пускових машин (три стартові батареї по 2 УСПУ-360 – UMP), але це не значить що вони відразу ефективно працюватимуть на захист нашого узбережжя.
…Тож в кращому випадку ми отримаємо один дивізіон наприкінці 2021 року…»

Окаааааазывается, дивизионам нужны расчёты! Это вот только сейчас выяснилось! Вчера об этом, судя по всему, не знали. И концепция боевого применения, оказывается, тоже нужна вместе со стартовыми позициями, будь они неладны. Совершенно случайно не предусмотрели боевую подготовку личного состава. А оно, оказывается, воно как. Хрен знает, сколько времени слито в унитаз, и только сейчас раздуплились…

Я очень хочу ошибиться. Очень хочу оказаться неправым, но лично передо мной вырисовывается ооооооооочень хреновая картина…

Всё, что так или иначе несёт или может нести явную угрозу возможному российскому вторжению (Нептун, Ольха, Богдана), благополучно сливается в утиль. И всё это прикрывается громкими и очень правильными речами, написанными на Банковой! Про армию, безопасность страны и так далее.

Потом, да, потом этими речами и заменим боеспособность нашей армии… Поможет!

 

Автор