Українське має стати модним, двіжовим, стильним

Сергій Марченко

Українізація буде залишатися рагульською до того часу, поки влада не найме Банду, Федоріва чи ще когось професійного у рекламі та комунікаціях. І не просто запиляти логотип UkraineNow, а працювати постійно, стратегічно, на глибину планування 5-10 років. Щоб фокус на дітях, які мають вирости громадянами України, а не насєлєнієм. Щоб українське стало модним, двіжовим, стильним. Щоб це було прикольно – бути українцем.

А поки українізацією будуть займатися дрібні чиновники міськ- та райадміністрацій, українізація буде смішною, недолугою, рагульською і беззмістовною.

Але ще більш по-рагульськи – засирати українізацію через те, що її роблять непрофесійні люди у рамках свого розуміння прекрасного. Коли білі пальта переживають за бідних діток, які не в змозі вивчити національний гімн, і через це його зненавидять, нагадаю, що історично склалося так, що дебіли і так ненавидять Україну. Майдан це дуже яскраво показав: інтелігенція і прогресивна молодь на Майдані, тупий люмпен – на дивані з пивом. Так що ми нічого не втрачаємо від того, що маленький дебіл не любить Україну не просто так, а через те, що не зміг вивчити гімн.

Донбас і Крим окуповано тому, що російська культура зробила велику частину населення “рускімі людьмі”. Коли прийшли окупанти, більшість прийняла їх як своїх. Бо одні фільми і один пломбір їли. Вартість агресії для Росії була мінімальною.

Українізація дуже сильно підвищує вартість агресії. Вона дає громадянам ідентифікацію українцями. Коли російські окупанти прийдуть на територію, де населення відчуває себе українцями, у них під ногами горітиме земля. Бо росіяни зі зброєю для людей, які вважають себе українцями, будуть не свої, а чужі.

Тому припиніть тупий срач, красавчики у білих пальтах. У нас зараз є кому засирати українізацію і без вас. Краще радійте, що зусиллями таких само смішних і недолугих українізаторів Київ достатньо українізований для того, щоб росіяни сюди не сунулись навіть тоді, коли в нас не було армії.

Автор