«Де скарб твій, там буде й серце твоє…»

Тетяна Кохановська

І ще про Г+Г. А чому вони, власне, вороги українства? Бо Бєня? Ніт, через Бєню вони вороги Пороха, й усе. А чому ж тоді?

Ну так вони ж самі все пояснюють – бо ж гроші! Бо вони свою продукцію продають, як вони кажуть, на ринок колишнього снг. Це певно евфемізм, і йдеться головним чином про РФ. Що вкотре підтверджує істину – де скарб твій, там буде й серце твоє.

Так, там взагалі росстандарти в головах – стиль продакшену, ідеї ток-шоу, сітка віщання – все російське. Весь цей менеджмент формувався в парадигмі росТБ і нічого більше не вміє. Вони продають свій продукт в РФ, вони їздять на снг-ові фестивалі, в них завжди в голові усередкований глядач, в якому сильно переважає запоребриківський.
І вийти на європейські ринки та залучати на свої канали європейську ТБ-продукцію не можуть не через дорожнину (ой, щось не думаю, що, скажімо, на польському ТБ крутяться більші гроші, ніж в нафтовому запоребрику), а через свої звички та косність.

Тож коли, скажімо, видавнича\читацька спільнота демонструє нульову толерантність до співпраці з росвидавництвами, чи коли глядацька спільнота торпедує гастролі виконавців з-запоребрика, вони цілком праві. Це логіка деколонізації. Ми мусимо пройти цей шлях, або знову втратити державність.

І допоки на великих олігархічних каналах лишається той самий менеджмент, вони будуть тягти нас назад у тюрму народів. Навіть без політичного замовлення, просто в силу того, що в їхніх головах.

 

 

Автор