Петро Порошенко у студії військового радіо «Армія FM» відповів на запитання слухачів (фото, відео)

 

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко у студії військового радіо «Армія FM» відповідає на запитання слухачів.

— Вважаю, що справжній Верховний Головнокомандувач не може виконувати свої функції, якщо не знає, що відбувається на передку. Або якщо не знає, чим живуть воїни, що потрібно зробити, аби армія була більш мотивована та краще озброєна.

Мої дзвінки до військових на передову, розмови з воїнами, які захищають Україну в найгарячіших точках, — це той формат спілкування, який чітко демонструє: армія і Головнокомандувач — це єдине ціле. І боронити українську землю — наша спільна мета.

Про це говорив сьогодні в ефірі радіостанції «Армія FM», написав на своїй сторінці у Фейсбук Президент України Петро Порошенко.

Джерело

 

Верховний Головнокомандувач не може виконувати свої функції, якщо не знає, що відбувається на передовій – Президент про свої поїздки до військових на передову

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час ефіру на радіо Армія FM наголосив на важливості для себе мати можливість бувати на передовій та спілкуватися безпосередньо з військовими для повного розуміння того, що відбувається і чіткого визначення проблем, з якими стикаються захисники.

«Вважаю, що Верховний Головнокомандувач не може виконувати свої функції, якщо не знає, що відбувається на передовій, з чим живе воїн, солдат, сержант, офіцер, які в нього є проблеми. Верховний Головнокомандувач може докласти зусиль, щоб армія була більш замотивована, краще озброєна, добре нагодована, добре одягнута і добре захищена, в тому числі захищена і інформаційно», – сказав Глава держави, відповідаючи на запитання щодо телефонних дзвінків і поїздок до військових на передову.

Глава держави зауважив, що пам’ятає атаки гібридної війни, що робилися з РФ, ФСБ, «зрадофілами» під прапором: «все кінець», «все пропало» і «в армії нічого не змінюється». «Для того, щоб мати аргументацію і знати, чим живе солдат, я безумовно вважав великою приємністю і честю мати можливість зателефонувати військовим (на передовій – ред.)», – розповів Президент, нагадавши, що телефонував, зокрема під час оборони Докучаєвська, ДАПу, бойових дій на Світлодарській дузі, у Водяному, Пісках, Широкиному. «Мені було це потрібно. І цей формат спілкування дозволяє демонструвати, що армія і Верховний Головнокомандувач – єдине ціле, яке має головним зусиллям боронити українську землю», – сказав він.

Глава держави також відзначив, що конфісковані 2 млрд доларів у попередньої влади Януковича були залучені до державної скарбниці і спрямовані на фінансування пріоритетів, в тому числі армії. За його словами, було побудовано завод для виробництва боєприпасів, оскільки після знищення Луганського патронного заводу Україна була позбавлена потужностей для забезпечення армії необхідними боєприпасами. Також закупівля новітніх засобів радіоелектронної боротьби, розбудова гуртожитків для військових, які вже ніхто не називає казармою.

«За один рік мною як Верховним Головнокомандувачем було поставлено завдання побудувати житло для 23 тис. контрактників. Це були вимушені заходи, бо ви знаєте, що військові містечка були розпродані протягом 10-15 попередніх років. Були розпродані полігони, навіть військові шпиталі. І в 2014 році поранених ми вимушені були оперувати в мобільних шпиталях, наметах. Безумовно, коли армія була зруйнована нам треба було знайти надзвичайно ефективне рішення», – розповів Президент, додавши, що за рахунок конфіскованих коштів будується 184 гуртожитка. Крім того, реформується система харчового забезпечення військових.

«Приємно бачити кімнати по п’ять бійців, інколи навіть по три особи. Пам’ятаю, коли я служив у нас по уставу було заборонено частіше раз на тиждень відвідувати душ і ходити в баню. Це було уставом заборонено. Тут (у нових гуртожитках – ред.), у нас прямо в блоці є і душ, і всі зручності», – зауважив Глава держави. За його словами, програма забезпечення житлом продовжується.

Глава держави наголосив, що за останні 5 років суттєво покращилося забезпечення військових і самі захисники стали більш професійно підготовленими та компетентними. «Яку відстань ми пройшли з 2014 року, коли у нас «броніки», розгрузки, наколінники і налокотники на озброєнні не стояли. Що таке прилад нічного бачення бачили лише в інтернеті», – зауважив Президент. Він додав, що на початку українська армія «зустрічала ворога на голому ентузіазмі». За словами Глави держави, нині є потужний бойовий дух, боєздатність і партнери з НАТО вже приїжджають до українців, щоб вчитися як протистояти ворогу.

«Вся наша армія на сьогоднішній день є демонстрацією того, що Україна пройшла велику відстань за ці 4,5-5 років. І на сьогоднішній день я пишаюся армією і Україною», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Важливо, що наші військові та українці з окупованих територій можуть слухати правдиві новини з вільної України – Президент в ефірі радіо Армія ФМ

Під час прямого ефіру в студії радіо Армія FM Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко, звернувся до мешканців тимчасово окупованих територій України. «Я був дуже зворушений тим, коли дізнався що Армія FM не блокується за лінією зіткнення. Армію FM слухають і на передку, і на окупованих територіях. Сьогодні є два важливих фактори. Це правдиві новини з вільної України. І друге – достатньо з’їздити в найближче місто на вільній українській землі», – сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що побачене у на території України, вільній від окупантів, має справити позитивне враження. «Все освітлене, немає комендантської години, українські військові ходять поголені і не купують горілку і нікого не тягнуть «на підвал» – зазначив він.

«Немає остраху, люди вільні, відчувають себе вільними і подивіться як за чотири-п’ять років змінився той самий Маріуполь. Освітлені вулиці, нові фонтани, новий комунальний транспорт, нові зарплати, які в три-чотири раз вище, центри надання послуг. Кращої агітації немає», – сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив як на окупованих територіях вирізають на металобрухт і вивозяться цілі підприємства, рівень безробіття перевищує 60%, немає продуктів і медикаментів.

«Ненависть до Росії з’являється у тих, то там живе і кого обдурили. Це буде допомагати нам повернути український прапор, український герб, Українську державу на ці території»,- підсумував Глава держави.

Джерело

 

В спину удар українській армії нанести не дозволю – Президент

Під час спілкування із Президентом Петром Порошенком у прямому ефірі радіо Армія FM один із військовослужбовців, який зателефонував в ефір, звернув увагу Глави держави на злочини чиновників на всіх рівнях, особливо у військовій сфері, яких військовий назвав «внутрішнім ворогом країни».

«Пане Президент, ви прекрасно розумієте, що злодії під час війни – це той самий ворог. Тільки це ще підступніший ворог ніж той, якого ми бачимо і якого знищуємо. Цей ворог б’є в спину – спину армії, яку створив народ. Пане Президент, таке питання і побажання до вас: з ворогом на фронті у нас розмова коротка, адекватна. І прохання до вас: так само дійте і ви – правильно, жорстко і ефективно», – звернувся боєць до Президента.

Петро Порошенко підкреслив, що на злочинні дії має бути відповідна реакція. «Ви абсолютно праві в тому, що внутрішні «зрадофіли» і внутрішні злодії – вони аж ніяк не менш небезпечні, ніж ворог на фронті. Саме тому я прийняв рішення і призначив Першого заступника командувача Сил спеціальних операцій полковника Сергія Кривоноса Заступником Секретаря РНБО. Він отримав всі повноваження для того, щоб рішуче діяти в комплексному реформуванні системи оборонного сектору, оборонного комплексу. Зробити і позицію щодо прозорого міжнародного аудиту, і відкриття системи держоборонзамовлення, і проведення перевірки якості озброєння, яке потрапляє на фронт», – сказав Президент.

«Я твердо переконаний, що українську армію не розколоти. В спину удар українській армії я не дозволю нанести. І дії наші по відношенню до злодіїв мають бути об’єднані і рішучі», – наголосив Глава держави.

Також під час розмови було порушено питання інформаційної війни. На переконання Петра Порошенка в умовах інформаційної війни, яка ведеться проти нашої держави, ті «кого більш за все «мочать» на російських каналах, і є справжніми патріотами України».

«Це для будь-кого з вас є лакмусовим папірцем. Там, де Путін каже, що він готовий працювати з будь-яким кандидатом крім Президента Порошенка – це як знак якості для українського Верховного Головнокомандувача», – додав Президент.

Під час спілкування військовий також від імені патріотів українців подякував Главі держави «за адекватну зовнішню політику». Він висловив думку, що обраний вектор є правильним, особливо зважаючи на реакцію на неї у РФ. «Ми бачимо і чуємо ворога Росію – так, як ми бачимо як вони плюються, скільки бруду ллють на нас, українців, за те, що ми йдемо своїм шляхом – це великий плюс нашої зовнішньої політики. Дякую вам за це», – сказав він.

Петро Порошенко подякував за ту підтримку, яку відчуває. Водночас він констатував, що незважаючи на значні досягнення, у цьому напрямку попереду ще багато роботи. «Я переконаний в тому, що, на жаль, завдання перед нами стоять надзвичайно складні», – сказав він.

Глава держави розповів, що сьогодні о п’ятій годині ранку повернувся з Брюсселя, де брав участь в унікальному саміті Україна-ЄС за участі керівників головних європейських інституцій та єврокомісарів. «Це було просто найбільш проукраїнське керівництво найбільшого об’єднання світу. Вони щойно прийняли рішення про продовження антиросійських санкцій за окупацію Криму і агресію на Донбасі, вони запровадили «азовський пакет» санкцій за дії в керченській протоці проти наший військових моряків. Вони погоджуються зараз в координації зі мною представити пакет підтримки Азово-Чорноморського басейну, в першу чергу Маріуполя, Бердянська і Азовського узбережжя для того, щоб ми мали можливість продемонструвати, що поруч з армією це є першим пріоритетом для українського Президента – відновлення інфраструктури, відновлення звільнених територій і продемонструвати, що світова коаліція на підтримку України, яку ми спільно створили, є сьогодні дуже міцною», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент України Петро Порошенко дав високу оцінку діяльності військового радіо «Армія FM»

«Хочу подякувати колективу першого в Україні військового радіо «Армія ФМ» за можливість взяти учать у сьогоднішньому ефірі. І сьогодні я можу сказати, що українські військові, і не військові теж, які вважають «Армія ФМ» своєю найулюбленішою радіостанцією, точно не помиляються, адже «Армія ФМ» є найбільш патріотичною, професійною та проукраїнською радіостанцією!».

Таке переконання висловив сьогодні Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час ексклюзивного ефіру на радіо «Армія ФМ».

— Щойно я мав можливість і велике задоволення сфотографуватися з колективом. Це справжні патріоти і професіонали. Я хочу подякувати українським військовим, передусім тим, хто знаходиться зараз на «передку»: нашими спільними зусиллями, і вашими зусиллями нам вдалося дати відсіч агресору! Нам вдалося зупинити його і тримати лінію зіткнення з 2015 року, — зазначив Петро Порошенко.

— Хочу окремо звернутися до тих українців, які живуть на окупованих територіях. Ті, хто телефонував сьогодні у студію під час прямого ефіру пам’ятають, що моїм першим питанням було: чи є спілкування, чи є контакти, і яке ставлення сьогодні з боку тих українців, які вимушені проживати на окупованих територіях. Я був дуже зворушений абсолютно простою відповіддю — я сказав, що блокується і українське телебачення, і українське радіо, а вони сказали, що ні — на «передку» «Армію FM» слухають, в тому числі, і на окупованих територіях!

Джерело

 

Петро Порошенко: До патріотизму в армії додалися компетентність, професіоналізм, озброєння

Мартин Брест: Верховний Головнокомандувач – це така особа, яка може дозволити собі не звертатися до простих солдат. До 2014 року важко було уявити, що це можливо. Але, звідки у вас виникла традиція – дзвонити на фронт?

Петро Порошенко: Я вважаю, що справжній Верховний Головнокомандувач не може виконувати свої функції, якщо не знає, що відбувається на «передку», чим живе воїн, солдат, сержант, офіцер. Які в них є проблеми. Вважаю, що Верховний Головнокомандувач може докласти зусиль, щоб армія була більш умотивована, краще озброєна, добре нагодована, добре одягнена, добре захищена. В тому числі і захищена інформаційно. Я дуже добре пам’ятаю атаки гібридної війни, що робилися з РФ, атаки ФСБшників, атаки нашої доморощеної 9 сотні «зрадофілів» під прапором «Все кінець, все пропало, в армії нічого не змінюється». Для того, щоб мати аргументацію, знати, чим живе солдат, я, безумовно, вважав великою честю мати можливість зателефонувати солдату. Такі дзвінки були і до солдат під час героїчної оборони Докучаєвська, і в ДАПі, і в Новотошківському, на Світлодарській дузі, і у Водяному, в Пісках, в Широкино. Дивним чином, але цей дзвінок ставав величезною подією не тільки на рівні відділеня, взводу, роти. Про це наступного дня говорив весь батальйон. Мені це було дуже приємно, конче потрібно і цей формат спілкування якраз дозволяє демонструвати, що і армія, і Верховний Головнокомандувач – це єдине ціле, яке має головним зусиллям – оборотини українську землю. Низький уклін українським воїнам – справжнім героям, завдяки яким ми зупинили ворога, дали відсіч агресору і сьогодні армія має таку величезну шану і повагу серед українського народу.

Мартин Брест: Близько року тому вдалося забрати частину грошей Януковича назад в країну. Частину з цих грошей ви спрямували на будівлю гуртожитків – нових осель для солдат. Що вам особисто подобається в цих гуртожитках?

Петро Порошенко: Зусиллями Генеральної прокуратури, групи ентузіастів, вдалося зробити безпрецедентну річ в Україні – повернути 2 млрд доларів від тих, хто думав, що все і завжди можна купити. Ці кошти були залучені до державної скарбниці через розслідування, через рішення суду. І коли виникало питання, як саме має бути використаний кожен долар, кожна копійка з цих грошей, була визначена низка пріоритетів. Першою в цьому списку була армія. А в армії це було – побудова заводу з виробництва боєприпасів. В тому числі і крупнокаліберних, артилерійських. Після того, як був знищений Луганський патронний завод, Україна, фактично була позбавлена потужностей для забезпечення армії необхідними боєприпасами. Серед пріоритетів була і закупівля засобів електронної боротьби, які значно підвищують ефективність дій українських підрозділів. Пріоритетною була і розбудова гуртожитків. В армії це називають «общаги». І я дуже щасливий тому, що ніхто не називає це «казарма». Я служив два роки строкової служби, жив в казармі, де було 140 бійців в одному приміщенні, двоярусні ліжка. Мені дуже приємно, що є такий розділ і це вже точно не казарми. Мені приємно, що наші волонтери, добровольці, офіцери, коли бувають в країнах НАТО і в Америці, відвідуючи їхні «общаги», точно ставлять плюс на користь нашого проекту. За один рік, мною, як Верховним Головнокомандувачем було поставлене завдання – побудувати житло для 23 тисяч контрактників. Це вимушені заходи, тому, що військові містечка були розпродані протягом 10-15 попередніх років. Були розпродані полігони, навіть військові шпиталі. В 2014 році поранених ми вимушені були оперувати в мобільних шпиталях, в наметах. Безумовно, коли армія була зруйнована, нам потрібно було знайти надзвичайно ефективне рішення. І за рахунок коштів Януковича будується 184 гуртожитки для 23 тисячі військовослужбовців, які сьогодні абсолютно спокійно зможуть не лише укласти контракт з армією, а й отримати житло, достойне грошове забезпечення, краще харчування. Мені приємно заходити в ці «общаги», бачити ці кімнати, по 3-5 бійців в  кожній. Пам’ятаю, коли я служив, у нас по Статуту було заборонено частіше, ніж раз на тиждень відвідувати баню. Тут у нас в блоці є всі зручності, і душ, і холодильник, телевізор, мікрохвильова піч. Ніхто не перешкоджає воїну повноцінно відпочивати, концентруватися, навчатися. І при вирушенні з ППД в зону проведення операції ОС, демонструвати те, що потрібно. Сьогодні це були мільярди українських гривень, які були спрямовані сюди. Ми продовжуємо і розширюємо цю програму, бо я вважаю, якщо за ці гроші побудувати, умовно, 80 квартир для 80 офіцерів або гуртожитки для тисяч воїнів, то сьогодні це буде моїм основним пріоритетом. Хочу висловити подяку і Міністру оборони, і Начальнику Генерального штабу, і головне – нашій волонтерській команді в Міністерстві оборони, які є двигуном цього процесу. Які вдень і вночі там працюють, і здача кожної «общаги» стає їхнім особистим святом. Вже є ритуали, традиції…

Мартин Брест: Кішка…

Петро Порошенко: Це не кішка, це напівтигр, який на сьогоднішній день став талісманом для кожного гуртожитку. І цей кіт – дуже спокійний, виважений, friendly для воїнів-контрактників і дуже агресивний до тих, кого підозрює в сепаратизмі. Ця програма,  мені дуже імпонує. Але є програми, не пов’язані з армією, куди йдуть гроші Януковича, наприклад, програма сільської медицини. Буде створено 500 амбулаторій з автомобілем, сучасною діагностикою, швидкісним інтернетом. Коли мешканець села матиме можливість отримати консультацію хоч лікаря з райцентру, хоч професора з Києва. Мені надзвичайно приємно, що саме так ми використовуємо ці гроші.

Дзвінок слухача (молодший лейтенант Харченко, 79 ДШБр): Петро Олексійович, ви часто буваєте на фронті, напевно, чудово розумієте, що один прокол вашої служби безпеки, охорони, і на цю позицію може впасти залп всієї російської арти і сєпарських підмог. Скажіть, що ви при цьому відчуваєте?

Петро Порошенко: Дуже хотілося покуштувати вашого борщу. Передайте вітання кухарю, ми з ним домовилися, що я до нього і в Миколаїв приїду. Насправді, такого сала, такого борщу, як на передовій, я ніде не їв. Там воно набуває особливого смаку. Особлива приємність бути пліч-о-пліч з нашою десантурою – і з нашою 79, і з нашою 95, 80, 81, 25… Саме там все справжнє. І справжні слова, і справжні герої, і справжні воїни, і справжня Україна. Кажуть, що там було ризиковано, але ми не розкриваємо всіх деталей, які там були обстріли до мого приїзду і який був вогонь у відповідь нашої 79-ки. Хочу подякувати вам за справжність, за те, що ви є найшановнішою частиною українського суспільства. Ви найповажніша державна інституція. І сьогодні ви користуєтесь найбільшою довірою українського народу. Дуже важливо подивитися, як змінилася в тому числі і 79-ка, і вся наша армія за ці 4 роки. Як змужніли командири. Патріотизм був завжди, а додалося компетентності, професіоналізм, озброєння. Яку відстань ми пройшли з 2014 року, коли броніки, розгрузки, наколінники, налокітники на озброєнні не стояли. Коли прилад нічого бачення бачили лише в інтернеті. Яким чином треба було боронити державу. Про які барети у снайперів могла йти мова, про які боєприпаси. На сьогоднішній день, коли в нас є потужний бойовий дух, фантастична боєздатність і наші партнери приїжджають до українських воїнів вчитися давати відсіч агресії, вчитися перемагати в гібридній війні, вчитися бити ворога. Наші десантники, спецпризначенці, морпіхи, арта, літуни, вся наша армія – демонстрація того, що Україна пройшла велику відстань за ці 4-5 років. Я пишаюся армією і Україною.

Мартин Брест: Якби ви зараз йшли на контракт в ЗСУ. Який би рід військ обрали?

Петро Порошенко: Це не чесно. Напевно, знаючи, я би сказав, що пішов би в 72-ку – бо це основа наших Сухопутних військ. Я би пішов до десантури, бо це найбільш престижно. Я би пішов, до 36 чи зараз в 35, бо морпіхи – це круто. Я би пішов у 128 або 10, бо ми зараз підняли їм грошове забезпечення до рівня десантури,і гірсько-штурмові – це теж круто. Я би пішов в підрозділи арти, особливо в мінометну батарею, бо на сьогоднішній день – це боги війни. Я би пішов в окремий полк безпілотної авіації, куди ми передали три безпілотника і їхні можливості є значно більші. Сьогодні це найкращий полк повітряної розвідки в Повітряних силах. Я би пішов до 80-ки, бо традиції Героя України Ковальчука, яка закладалась ще при звільнені Луганського аеропорту – це круто. Я би пішов в бригаду Чорних Запорожців, я би пішов в залізну 24-ку. Я би дуже хотів, щоб так знали кожну українську бригаду, бо вони заслуговують на це, бо це є наша історія. Я би точно пішов на контракт в армію.

Дзвінок слухача (30 ОМБр ім.. Костянтина Острозького, прес-офіцер Іван Бордюг). В мене побажання, а не запитання. У нас з ворогом розмова коротка, пане Президенте, дійте так само, щоб у нас була сильна країна і сильний Верховний Головнокомандувач.

Петро Порошенко: В умовах інформаційної війни кого більш за все «мочать» на російських каналах – той є найбільшим патріотом України. Це для будь-кого є лакмусовим папірцем. Отам, де Путін каже, що готовий працювати з будь-яким кандидатом, окрім Порошенка, це як знак якості для українського Верховного Головнокомандувача. Але є ще одне – внутрішні зрадофіли не менш небезпечні, ніж вороги на фронті. Саме тому, я прийняв рішення і призначив першого заступника командувача ССО полковника Кривоноса заступником секретаря РНБО. Він отримав всі повноваження для того, щоб рішуче діяти в комплексному реформуванні системи оборонного сектору, оборонного комплексу. І зробити позицію щодо прозорого міжнародного аудиту і відкриття системи держоборон замовлення, і перевірки якості озброєння, яке потрапляє на фронт. Сьогодні людина, яка пройшла з 2014 року і АТО, і ООС, був в Краматорському аеропорті, був начальником штабу українських повітряно-десантних сил. Я впевнений, що українську армію не розколоти, удар в спину українській армії я не дозволю нанести. І дії наші по відношенню до злодіїв мають бути об’єднані і рішучі. Лише сьогодні о 5 годині ранку я повернувся з Брюсселю, де ми зустрічалися з президентом ЄС паном Дональдом Туском, з президентом Європейської комісії паном Жан-Клод Юнкером, президентом Європейського парламенту паном Антоніо Таяні. Це було найбільш проукраїнське керівництво найбільшого об’єднання світу. На сьогоднішній день вони прийняли рішення про продовження антиросійських санкцій за окупацію Криму і агресію на Донбасі. Вони запровадили Азовський пакет санкцій за дії в Керченській протоці проти наших військових моряків. Вони погоджують зараз, в координації зі мною, представити пакет підтримки Азово-Чорноморського басейну. В першу чергу Маріуполя, Бердянська, для того, щоб ми мали можливість продемонструвати, що це є, поруч з армією, пріоритетним для українського президента – відновлення інфраструктури, відновлення звільнених територій. Сьогодні продемонструвати, що світова коаліція на підтримку України, яку ми спільно створили, є сьогодні дуже міцною.

Сергій Жуковський: У нас є традиція – звертатися до наших слухачів, на фронті, за лінією розмежування…

Петро Порошенко: Я хочу подякувати українським військовим, в тому числі тим, які зараз знаходяться на «передку». Це нашими спільними зусиллями, вашими зусиллями, нам вдалося дати відсіч агресору, зупинити його і тримати лінію зіткнення з 2015 року. Ми сьогодні інші вже і наш вогонь у відповідь, з використанням антиснайперського озброєння, протитанкових комплексів і інших, дуже ефективно знищує бажання починати обстріли по українських позиціях, поповнити «батальйон 200 наших ворогів». Хочу окремо звернутися до українців, які живуть на окупованих територіях. Я завжди питаю в хлопців на передовій, яке ставлення в тих українців, які вимушені проживати на окупованій території, адже блокується і українське телебачення, і українське радіо. А мені сказали, що Армію фм слухають в тому числі і на окупованій території. Сьогодні є два найбільш ефективних фактори – правдиві новини з України і поїздка у вільне місто української землі. Наприклад, в Маріуполі – все світло; немає комендантської години; українські військові ходять поголені і коли заходять в магазин, купують не горілку; нікого не тягнуть «на підвал»; немає остраху, люди вільні. Як за ці роки змінився той самий Маріуполь – нові фонтани, нова під світка, новий комунальний транспорт, нові зарплати, які в 3-4 рази більші, нові центри надання послуг. А на окупованих територіях розпилюються на метал і вивозяться в Росію стратегічні об’єкти, рівень безробіття перевищує 60%, неможливо купити ні ліки, ні якісні продукти, під дулом заганяють обстрілювати українські позиції. Ненависть до Росії сьогодні з’являється в тих, хто сьогодні нарешті зрозумів, як їх обдурили. Ці порівняння – краща агітація, яка допоможе нам повертати український прапор, український герб, український суверенітет. Від тої поведінки, яку демонструють українські воїни «на передку», і допомагають мирним мешканцям – це краща агітація за Україну. А ще, ви дуже добре воюєте і бороните Україну. Ви маєте повну підтримку українського президента і Верховного Головнокомандувача. Я дуже дякую кожному солдату, сержанту, офіцеру і кожному генералу – ви насправді великі українці. Ми дуже цінуємо армію, яка була створена зусиллями волонтерів, добровольців. Ми точно всі розуміємо, що саме армія є гарантом українського суверенітету, а не будь-які папірці, меморандуми.

Президент України в ефірі Армія ФМ

Gepostet von Армія FM am Donnerstag, 21. März 2019

 

 

Джерело

 

 

 

Автор