Світ не має права забути про цей злочин (відео наживо)

Ірина Геращенко

Сьогодні о 17-й годині за київським часом пройдуть ургентні дебати Радбезу ООН по атаці російської терористичної армії на Охматдит.

Найцинічніше, що зараз в Радбезі головує країна-терорист росія, представник якої небензя знову брехатиме, танцюючи на кістах українських дітей, збиткуючись з онкохворих малюків…

Вже кілька західних країн заявили, що атака на найбільшу в Європі дитячу лікарню – це воєнний злочин. Ми потребуємо підтримки спецслужб всього світу, аби встановити особи всіх причетних до цього жахливого злочину. Очевидно, це путін і його міністр вбивства, але це і конкретні виконавці, які причетні до смертоносних авіарейсів. Всі ці покидьки мають бути встановлені й притягнуті до відповідальності, до пожиттєвої тюрми.

Й ми не маємо права дати світу забути про цей злочин.

Європейська Солідарність звертається до української діаспори і українських біженців, які зараз перебувають у США, з закликом о 17-й годині вийти до штаб-квартири ООН, взяти з собою фото з Охматдиту, нагадати дипломатам всього світу, що в Радбезі ООН засідає вбивця, якому не місце за цим столом.

Вчора ми з колегами Іванною Климпуш-Цинцадзе, Марією Іоновою та Петром Порошенком мали купу дзвінків і спілкування з іноземними колегами та партнерами, з представниками діаспори, аби активізувати інформацію про російський злочин. Дякуємо всім, хто вчора вийшов у Вашингтоні й Берліні, в Лондоні та інших столицях до посольств країни-терориста з акціями протесту і гніву. Наша спільна робота зараз – зробити все, аби світ засудив росію не лише на словах.

Сьогодні в США починається ювілейний саміт НАТО. Російські атаки на Охматдит і пологовий будинок у Києві були приурочені до цієї події. Це ляпас Альянсу, жорстока демонстрація путінської безкарності й геноциду українців.

Ми звертаємося до партнерів по НАТО показати силу злу, прийняти рішення, які зупинять вбивства, посилити Україну сучасними засобами ППО і зброєю, і, ключове, надати запрошення щодо членства України в НАТО.

Засідання Радбезу ООН (наживо)

 

Колаж: Інститут масової інформації

Автор