Порошенко на Східному фронті (фото, відео)

Порошенко: Треба першими завдати удару, щоб зламати хребет російській армії

 

Петро Порошенко під час поїздки на Східний фронт з допомогою для кількох бригад ЗСУ заявив, що західні танки мають надійти в Україну протягом найближчих двох місяців. Він зазначив, що під час зустрічей у штаб-квартирі НАТО пояснював союзникам, що чим швидше Україна отримає потужну зброю, тим швидше буде зламаний хребет російської армії.

«Цей тиждень був дуже довгий. Спілкування і з Генеральним секретарем НАТО, зі всіма його заступниками, з послами країн НАТО при штаб-квартирі Альянсу полягали в наступному: якби ви нам дали танки 7-8 місяців тому, успіхи нашого східного наступу, південного наступу були б значно більшими», – розповів п’ятий Президент.

«росія зараз потихеньку підтягує резерви, потихенько підтягує сили. Нам треба набагато більше часу, щоб поламати русні хребта. Зараз є рішення по Леопардам, і буде дуже добре, коли ми будемо мати можливість від 5 до 10 бригад сформувати на базі бронетехніки, яка надійде в Україну за рішенням Рамштайну. Але вона має надійти впродовж 1,5-2 місяців. Танки, які надійдуть, дозволять нам сформувати в кожній бригаді по танковому батальйону», – констатує Порошенко.

«У нас немає часу тягнути. От зараз такий розклад – хто першим завдасть удар. І ми маємо зробити все, щоб зараз якнайшвидше ми дали можливість нашим ЗСУ завдати удару. За допомогою партнерів. Партнери підтримують нас, ми підтримуємо ЗСУ», – говорить Порошенко.

Як відомо, п’ятий Президент з волонтерами ГО «Справа Громад» привіз черговий великий вантаж для кількох бригад, які воюють на Східному фронті. Це вантажівки DAF, спеціально обладнаний кунг для управління комплексом БПЛА Poseidon, «Старлінки», потужні генератори, автомобільні шини, пральні машини, а також хімічні грілки. Загальна сума цієї партії допомоги перевищує 9 млн грн. Кошти збирають волонтери, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

Джерело

 

Порошенко закликає повернути закупівлі харчів для ЗСУ через ProZorro і право командира відмовлятись від неякісних продуктів

 

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт закликав повернути закупівлі харчового забезпечення для ЗСУ через систему Prozorro і відновити право командирів відмовлятися від продуктів, якщо вони неналежної якості або надто дорогі.

П’ятий Президент нагадав, що якісна реформа харчування в армії була проведена після 2014 року, однак зараз чимало прогресивних новацій у закупівлях для ЗСУ скасовані.

«Хочу нагадати, що саме наша команда провела в ЗСУ в 2014-2015 роках реформу харчового забезпечення. У 2007 – 2008 роках була зруйнована система харчового забезпечення, передали це на відкуп аутсорсингу, і нам довелося відновлювати систему харчового забезпечення, збільшивши рівень з 17 грн до 80», – зауважив п’ятий Президент.

«В чому був ключовий елемент? Командир частини мав можливість відмовитися, якщо якість була погана, якщо вартість харчів була висока і якщо солдатам не вистачає, бо харчі дорогі. Право командира було скасовано. Я вимагаю, щоб ми відновили право, коли командир буде мати можливість відмовитися від неякісної або дуже дорогої їжі. Це найкращий контролер, бо командир є батьком для воїнів, батьком для солдат», – переконаний Порошенко.

«Чому скасували запроваджену нами систему Prozorro при закупівлі усіх товарів військового призначення, крім держоборонзамовлення? Треба негайно відновити дію системи Prozorro для того, щоб кожен солдат чи волонтер мав можливість перевірити, скільки ж коштують ті яйця – чи 7 гривень, чи 17-ть. І припинити навіть розмови про будь-які зловживання», – вважає Порошенко.

«А ті, хто винен у зловживаннях, мають бути не звільнені, а потрапити у в’язницю», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Ще тиждень тому ми передавали 43-й окремій артилерійській бригаді найбільший танковий тягач Oshkosh, а вже сьогодні зустрілися з ними на Донеччині.

Привезли хімічні грілки для рук та ніг, генератори, Старлінки, щоб наші воїни в полях мали можливість виходити на зв’язок як з іншими підрозділами, так і з рідними. Особливо бригада дякує за колеса, які просто «горять» на воєнних дорогах і щодня потребують заміни.

Радий був знову поспілкуватися з хлопцями. Вони готові давати відсіч російському ворогу завжди і всюди. Це і видно по тому, як вони «щедро» діляться «Піонами» зі всіма окупантами.

А щоб ще більше палала техніка ворожа, ми робимо все можливе, щоб вже зовсім скоро 43-я бригада мала «свої очі» 💪🏻 .

* * *

У цих пральних машин є режим «Бавовна». Як його вмикати, знають ці мужні хлопці із Сил Спеціальних Операцій. І ми зараз говоримо не про прання 😆 .

Саме пральні машини та сушки попросили привезти наші давні побратими для військових ССО. Вони планують своїми силами робити банно-пральні комплекси. Бо це – комфорт, відпочинок і хороший настрій українських військових. Саме такі комплекси ми розробили для польових умов та вже передали в багато бригад на фронті.

Попит на них досі шалений, і виробництво на базі нашого волонтерського хабу набирає обертів.

Ми ж хотіли привезти до ССО щось більш цікаве. Це – Старлінки, вдосконалені, друга модель, які вже не відключаться. Саме ці працюють надійно. Передаємо нашим побратимам та тримаємо зв’язок для нових замовлень 💪.

* * *

У Навчальний Центр УДА ми буваємо нерідко, бо маємо спільний проект. Ми поставили їм унікальний тренажер для підготовки операторів ПЗРК. І уже станом на зараз навчальний центр випустив більше 12 груп військових. І мені уже навіть присилали відео «з полів».

АЛЕ! Є один момент. У зв’язку з атаками ворога на об’єкти критичної інфраструктури у пункті підготовки пропадає світло, тренажер не може працювати. Тому наші бойові побратими звернулися до нас з проханням забезпечити їхню тренувальну базу генераторами. Ми, звісно, не могли їм відмовити. Привезли генератори, ну і солодощі від ROSHEN, щоб хоч трохи підсолодити їхнє життя. Працюємо далі!

* * *

Ми з Віталієм Гайдукевичем започаткували гарну практику – під час передачі техніки військовим дарувати прапори та коїни з символікою їхніх бригад. Наша команда вже виготовила та передала їх 79 та 46 бригадам.
Минулого тижня передали і 25-й десантно-штурмовій бригаді. Знаєте, я мрію, щоб одного разу у нас, в Україні, військовий міг прийти до бару чи кав’ярні і, поклавши на барну стійку коїн,… отримати перший напій від закладу як подарунок. На знак вдячності і поваги.

Така традиція існує в Сполучених Штатах. Правильна традиція. Мрію, щоб командир на знак подяки вручав своїм бійцям не грамоти, часто-густо далекі від сенсів та естетики, а такі ось красиві коїни. Вірю, що така традиція може прижитися у нас. Головне – закласти фундамент.

Хлопці з 25-ки теж підготували для мене сюрприз. Кухоль з трофейного снаряду, калібр 152 мм. Після нашої перемоги обов’язково відсвяткуємо з нього ☺️

* * *

Для мене ці фото, зроблені в черговій поїздці на фронт, – памʼять. Памʼять про людей, які ніколи не здаються. Які продовжують посміхатися і працювати, не зважаючи на всі складнощі. Це памʼять для всіх українців про всіх українців.

Коли дивишся на цих людей, то відчуваєш їх величезну енергію. Вони посміхаються, вітаються, їх рукостискання впевнені, а в очах – віра у нашу перемогу, у наше майбутнє. Це надає сил продовжувати і ще швидше передавати на фронт все необхідне.

Бо 24 лютого ми обʼєдналися, щоб перемогти. А з кожним кілометром у бік фронту, з кожним наступним днем ми наближаємо нашу перемогу.


Юрій Бірюков

Одна поїздка та 5 бригад. Одна поїздка та 25 Старлінків. Одна поїздка та багато сотень тисяч гривень. Одна поїздка та декілька щасливих начальників зв‘язку…

Ми придбали 100 комплексів Старлінк. вважаючи це «великою» закупівлею. Так, це декілька мільйонів гривень, половина з яких від Петра Порошенка, а друга половина – ваша. Так, це велика закупівля в грошах.

Але якщо порахувати… НАВІТЬ якщо мінімально, то кожна рота потребує один Старлінк. Це 3 на батальйон, це 20-25 на бригаду. Це ТІЛЬКИ, я підкреслюю, тільки для зв‘язку та задач командира роти. Але якщо в нього є БПЛА, то треба більше. Або в нього є окремі взводи – їм треба окремо. А ще є розвідка бригади, а ще є арта бригади та міномети. 100-120 на одну бригаду.

Так, бригади отримують _трошки_ від МО. Не всі, не вчасно, не багато. А задачі, які потребують зв‘язку є тут і зараз, вони не можуть чекати.

Ми придбали 100 Старлінків та розуміємо, що вони закінчаться вже на цьому тижні. У постачальника є ще, але в нас вже немає на це бюджету. А військові… ну, вони зітхають, сподіваючись на диво.

Допоможете?

* * *

Цей проєкт ми розпочали наприкінці весни минулого року, а я одразу говорив команді, що він буде найдовшим та тим проєктом, що буде мати найбільший попит! Бо допомога партнерів неоціненна – вони передають нам вантажівки. Бо постачання по лінії МО неоціненне – вони закуповують вантажівки. Але всього цього – мало! І якщо на початок війни відкрита потреба у вантажівках вимірювалася у тисячах, то зараз… з урахуванням зростання армії… з урахуванням втрат.

У нас підписано договорів на три з половиною сотні вантажівок Leyland DAF. Ух, волонтери купують вантажівки сотнями! Правда, звучить? Але… Це навіть не крапля в морі.

Вантажівки – це те, про що мені пишуть з усіх боків у личку та в месенджерах. Це те, що просять частіше, ніж Старлінки чи пікапи. Це те, що вкрай потрібно зараз – невибагливі та надійні повнопривідні дизельні вантажівки. “Шишига” нормальної людини.

Сім машин передали в суботу, сума оплат за них – 3 661 291 гривня, традиційна половина Петра Порошенка, традиційна друга половина – ваша. Машини передані в 15-ту бригаду артилерійської розвідки та в 77-му десантну. І наші машини працюють у 25-й та 46-й, у 79-й та 406-й, у танкістів у 17-й та у 54-му розвідбаті. І так далі, там довгий список військових частин. Ті, хто вже отримав, просять ще. Ті, хто ще не отримав, просять сильніше перших.

Швидкість викупу, ремонту та доставки вантажівок залежить від вашої допомоги. Плани видачі вже розписані на лютий і березень, ми можемо притягнути ще. Але потрібна ваша допомога.

І репости – теж допомога!


Валерій Прозапас

Річницю судилища над собою Петро Порошенко відмічає черговими поставками вантажівок, систем аеророзвідки, генераторів, старлінків, шин, хімічних грілок тощо до Збройних Сил.

Артилерія, десантники, піхота отримали все це вже сьогодні – завдяки спільній роботі Справа Громад і всіх вас зібрані великі кошти, які як завжди подвоїв Фонд Порошенка.

Продовжуємо, не всім же тусіть по Таїландам і Дубаям, комусь треба працювати – долучайтесь!

 

Допомогти армії просто:

Цільова банка збору на генератори.

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автори
, ,