Порошенко передав артилеристам надважкий тягач Oshkosh (фото, відео)

 

Петро Порошенко побував в артилерійській бригаді, яка зараз виконує бойові завдання на Донеччині. Саме ця бригада отримала один з тягачів «Oshkosh», які Порошенко купив з волонтерами ГО «Справа громад».

Військові кажуть: раніше гаубиці перевозили за допомоги вітчизняних вантажівок, але їхня швидкість і вантажопідйомність удвічі менші, ніж в американських велетнів. Тепер артилерійські установки можна значно швидше доставляти в необхідну точку фронту.

«Вага самохідної артилерійської установки Panzerhaubitze PzH2000 62 тони. Везти такого монстра по полю раніше було неможливим, тільки по асфальту. Але з нашим Oshkosh M1070 ситуація кардинально змінюється. Цьому велетню під силу все – від німецьких Panzerhaubitze PzH2000 до польських Krab», – пояснює Порошенко.

Петро Порошенко зазначає: за підсумками сьогоднішнього засідання у форматі Рамштайн очікує, що союзники нададуть Україні не лише бронетехніку, а й два десятка подібних тягачів.

«Ми очікуємо, що за підсумками Рамштайну, який відбувається сьогодні, буде прийнято рішення Сполученими Штатами Америки доставити 20-22 «Oshkosh». Але ми привезли їх першими, з ліцензіями. Вже відремонтовані, там змінені ремені, гумово-технічні вироби, акумулятори, зроблене технічне обслуговування», – нагадав п’ятий Президент.

«Вони здатні перевозити велику кількість артилерії, яку зараз теж в результаті Рамштайну буде поставлено. Це буде більше 1000 бойових броньованих машин. Ми очікуємо певну кількість танків. Я дуже сподіваюся, що вона не буде символічною. Ми очікуємо артилерію. Ми очікуємо системи залпового вогню разом з боєприпасами. Для наших артилеристів ми очікуємо високоточні боєприпаси», – пояснює Порошенко.

«Ми вже домовилися, що спільно зробимо, щоб арта 43-ї бригади мала свої «очі». І організовуємо збір коштів на Poseidon для 43-ї бригади. Бійці бригади будуть відправлені на навчання і зможуть уже більш точно, більш якісно, з кращою оптикою, з кращим «теплом» не просто отримувати координати, а Poseidon буде висіти над ціллю до тих пір, поки ціль не буде вражена. І буде мати гарантоване підтвердження знищення цілі нашими найкращими в світі артилеристами», – пояснює Порошенко.

«Ми маємо неймовірно позитивні результати застосування БПЛА Poseidon. Ми ними вже забезпечили окремі розвідбати оперативного командування», – нагадав Порошенко.

Артилеристи додають: «Poseidon максимально потрібний. Тому що це очі, і кожен снаряд йде в ціль. Він забезпечить максимальну точність ураження противника. Навіщо витрачати більше снарядів, коли можна за допомоги цього комплексу: снаряд – ціль, снаряд – ціль».

«Випробування хороші, пристрілки хороші, і головне, що Poseidon засікає ціль і висить над ціллю 10-15 хвилин, а це для артилеристів найголовніше, пристрілка цілі за 10 хвилин. Засічка і зупинка самого рисунка. Ти засікаєш, ведеш коректури, знищуєш ціль і відходиш», – пояснюють бійці.

Військові також кажуть – дуже вдячні за колеса, які просто «горять» на воєнних дорогах. «Великий обсяг робіт проводиться моїм підрозділом – це автомобільна рота, яка була задіяна для переміщення озброєння та військової техніки. Починаючи від танків, закінчуючи БТРами, БМП. Вони за 4-5 місяців напрацювали від 40 до 110 тисяч кілометрів. За цей час зносилася гума. І нам була потрібна дуже терміново ця гума. Ми «перевзулися» в стислий термін і вже виконуємо свої завдання. Це було дуже швидко, і за це ми дуже дякуємо», – пояснює артилерист.

«Це дає можливість вже найближчими днями перебазувати озброєння в зону Бахмута для того, щоб посилити обороноздатність українських Збройних Сил і посилити 43-тю бригаду, яка зараз веде дуже успішні бої по знищенню русні», – говорить Порошенко.

«Ми будемо відпрацьовувати на всі 100%, і ви це будете бачити. Ми будемо переміщувати техніку в район виконання завдань. Велике вам дякую», – наголошує військовий.

Джерело


Вікторія Сюмар

Були на військовому полігоні, де тренуються артилеристи.

Ось цей красень на фото – це німецький Панцир 2000. Він дуже ефективний, але дуже важкий.
Спеціально щоб транспортувати таку важку техніку, Петро Порошенко купив і сьогодні передав артилеристам надважкий тягач Ошкош. В нас щодня свій «Рамштайн» 🙂 .

Ми багато говорили з хлопцями про ситуацію… Вона не проста. ЗСУ готуються до російського наступу, причому з декількох напрямків. Але запевняють – ми готові непорівнянно краще, ніж рік тому. Їх бригада – одна з тих, яка вибила росіян з-під Києва. Впевнені, що зараз не пропустять. Такі от Ошкоші зможуть швидко переміщувати техніку.

Зараз хлопці працюють на Донбасі, і найбільше просять… Посейдони.

Артилерії потрібні очі. Це найкращі безпілотники для артилеристів, і вони самі розказують чому. Там в нас народився дуже великий і амбітний спільний проект, який я дуже мрію реалізувати. І напишу про нього вже завтра.

А зараз ми порахували кількість обіцяних союзниками БТР, БМП і САУ і вирішили, що це справді може переломити хід війни. В нас попереду непрості два місяці, але ми їх переживемо. Підтримуючи один одного. І головне – підтримуючи ЗСУ.

А далі – буде весна. Будуть танки. Переламаємо. І буде наша Перемога.
Бо разом ми можемо все!


Юрій Бірюков

Давайте сначала про Panzerhaubitze 2000, да, которую еще называют PzH2000. Я вот, пока изучал матчасть, сбился со счета слов “самая”. Самая скорострельная. Самая дальнобойная. Самая, самая, самая. Отличная САУ, у нас их почти три десятка. А, блин, самая тяжелая! И вот тут проблема – нам практически нечем ее перевозить. МАЗы сдыхают, КрАЗы сдыхают. Ровно в этот момент началось наше знакомство с тягачом Oshkosh M1070 – мы привыкли точечно решать острые потребности ЗСУ.

Они хорошо смотрятся рядом – самая большая САУ и самый большой тягач, два сапога – пара. И всего три прицепа в мире делаются под такую нагрузку, полный вес САУ PzH2000 превышает 64 тонны, а это очень прямо много.

Нами с вами, вами с нами, с помощью Петра Порошенко куплены два таких тягача с прицепами. Один комплект уже передали операторам PzH2000, второй заканчивает свое путешествие и скоро будет на месте. Когда-то я обязательно напишу пост про логистический детектив “Как перевезти самый большой танковый тягач и не разрушить Вселенную”.

Именно так работают ваши донаты – точечное решение острых проблем. Проект Oshkosh практически закрыт, а на горизонте замаячила новая острая потребность ВСУ и метод ее решения под названием Hook Lift Truck. Граждансике версии стоят… ух. А военные, да – 4 оси, да – полный привод, да – высокий клиренс… ух ух ух.

Но глаза боятся, а руки-то сделают.

 

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автор