Львівські зустрічі Петра Порошенка (фото, відео)

Петро Порошенко

Ранок у Львові починається з кави і шуму генераторів.

Нас зустрічає власниця закладу. Не без здивування на обличчі 🙂.

Ми зайшли сюди не лише по добру каву, а й віддати шану чоловікові Вікторії, який загинув у лютому 2023 року в Бахмуті.

Андрій Муравський пішов добровольцем у військо у перші дні повномасштабного вторгнення. Разом із ним і син. Особисті плани подружжя відклало до Перемоги, бо не було нічого важливішого. А мріялося відкрити власний заклад та дарувати людям позитивні емоції.

Здійснилося. У березні цього року Вікторія відкрила у Львові кав’ярню «Кава на двох», але вже в пам’ять про загиблого чоловіка. Це місце стало живим символом, що мрії здійснюються попри труднощі. Отже, здійсниться й головна — наша Перемога.

Атмосфера тут особлива: смачна кава, гарні десерти та відчуття, що ти серед своїх.

Дякую за найсмачніший фільтр у Львові 😛 .


Порошенко зустрівся із львівськими студентами: Молодь – це рушійна сила України

Петро Порошенко під час поїздки у Львів у стінах Політехніки зустрівся зі студентами місцевих університетів. Розмова з молоддю у переповненій залі була насиченою і емоційною – говорили про перспективи членства України в ЄС і НАТО, про загрозу популістів у Європі, про формулу перемоги і про економічну стратегію повоєнної країни.

«Я твердо переконаний – Україна точно переможе. Кожен день свого життя ми з вами маємо робити крок, який нас до перемоги наближає», – вважає Порошенко.

«Я оптиміст по відношенню до майбутнього України. Так само я є оптимістом по відношенню до майбутнього Європи. Європа будується на цінностях, а не на грошах. Європа будується на демократії, а не на авторитаризмі.

Саме тому я присвятив своє політичне життя одній меті – привести Україну до Європи. І якщо Україна буде в Європі, вона заслужила це, то далі процеси десоветизації України набудуть незворотного характеру», – вважає Порошенко.

«Молодь є рушійною силою України. Молодь, яка народилася за часи Незалежності. Молодь, яка блискуче володіє мовами. Молодь, яка є патріотами. Молодь, яка є професіоналами. І молодь, яка є людьми вільними, демократичними. Саме молодь вийшла на Революцію Гідності. Вийшла в перший день, бо 1 грудня на Майданах України вже були мільйони і мільйони людей, але вони вийшли захищати молодь після побиття студентів. Вийшли проти несправедливості», – нагадав пʼятий Президент.

«Зараз молодь проходить величезні випробування. На жаль, ми маємо великий відсоток молоді, яка гине на фронтах. Це є ризики для держави – ми втрачаємо найкращу нашу частину», – зауважив Порошенко.

«У нас немає альтернативи членству в НАТО. Ми не будемо зважати на позицію росії. росія не мала, не має і не буде мати право вето на український вступ до НАТО і євроатлантичну інтеграцію. Бо якщо НАТО буде боятися росії – росія переможе НАТО. Давайте зробимо свою частину роботи. Давайте перетворимо Україну в демократичну державу. Бо перетворити її в найсильнішу у військовому сенсі державу – ми це вже зробили», – наголосив Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Події останніх десяти років пройшли просто крізь серце кожного українця. Ми втрачали та здобували, раділи та сумували, боролись та перемагали, наступали та тримали оборону, але ніколи не складали руки та не пасували перед труднощами.

Вчора на завершення фантастичного дня у Львові побували на премʼєрі фільму «Десять років війни», завдяки якому можемо знову пережити історичні моменти.

Це розповідь про долі українців, що тісно переплітаються з долею держави. Фільм присвячений їхнім переживанням, хвилюванням, спогадам, поглядам на те, що відбувалось за останнє десятиріччя. Фільм про ключові моменти нашого державотворення: від перших мітингів на Майдані Незалежності у 2013 році до самого розпалу російсько-української війни.

Кожна з історій унікальна, але всі вони допомагають зрозуміти українців. Усвідомити нашу силу, наше бажання перемогти та важку боротьбу, яку ми щоденно ведемо проти ворога. Усвідомити, хто такі українці і чого ми прагнемо.

Хочу подякувати авторському колективу EspresoTV, Internews Network та режисеру Олегу Гаренчару за цю стрічку і величезну роботу, яку ви проробили. Віднині фільм «Десять років війни» гарантовано входить до мого топу фаворитів. Обовʼязково подивіться, не пошкодуєте!


Студентка УКУ Юлія Лисак, батько якої загинув на фронті, отримала стипендію Фонду Порошенка імені Тараса Бобанича

Студентка Українського Католицького Університету Юлія Лисак отримала стипендію Фонду Порошенка імені Героя України Тараса «Хаммера» Бобанича. Річна стипендія була започаткована за ініціативи батьків Тараса Бобанича та керівництва УКУ. Фонд Порошенка підтримав цю ідею.

Тарас Бобанич був командиром батальйону ДУК «Правий Сектор». Загинув 8 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання на Ізюмському напрямку. Він прикривав відхід побратимів, які потрапили під танковий обстріл. Героєві було 33 роки. У цивільному житті Тарас цікавився гуманітарними науками та юриспруденцією.

«Коли ми познайомились з батьками Тараса, ми відчули рідних людей. Ми думаємо однаково. І тому ми радо підтримали цю ідею, заснували цю стипендію», – розповів Петро Порошенко.

Марина Порошенко додає: після початку повномасштабного вторгнення Фонд Порошенка всі ресурси спрямував на допомогу ЗСУ. Однак зараз підтримки потребує і студентська молодь, і ветерани війни, які повертаються у цивільне життя. Тому Фонд започаткував кілька грантових програм для підтримки суспільних ініціатив.

«Дуже багато військовослужбовців повертаються травмовані, потребують реабілітації. Дуже багато молоді, яка потребує підтримки, тому що вони залишилися без батьків, без домівки. Це і релоковані студенти, релоковані вузи. І в таких умовах ми розуміємо, що треба спрямовувати грантову підтримку для суспільних проєктів всередині країни», – говорить Марина Порошенко.

Юля Лисак – студентка 2-го курсу Українського Католицького Університету. Її батько загинув на фронті, мама залишилась з двома доньками. Юля не лише блискуче вчиться, а й активно волонтерить. Мама Тараса Бобанича пані Тетяна каже: обирала стипендіатку більше серцем, аніж за анкетними даними. «Коли мені вислали всіх кандидатів, ми вдивлялися в кожне обличчя і читали інформацію, біографії кожного студента. То нелегкий вибір, тому що я не педагог. В мене було відчуття материнське. У мене було відчуття, що мій син робив для України. І коли я прочитала, що батько Юлечка теж загинув за Україну, ми відштовхувалися від цього критерію», – розповідає жінка.

Важливим для родини стало і те, що Юля, так само як і Тарас, опановує правничі науки. «Наш син вивчав право. Він дуже хотів багато зробити для України, для суспільства, для людей, він старався завжди кожному допомогти. Але на жаль, коли почалася війна, він сказав – я змушений йти, хто, як не я?», – згадує мати Героя України.

«Дуже символічно, що це рішення приймається саме під час початку переговорів України про членство в Європейському Союзі. Одна із спеціалізацій Юлі – це конституційне право. І вона збирається, якщо все буде добре, відправитись у Роттердам на підготовку саме з євроінтеграційного законодавства і реформ. Це повністю нам з батьками Тараса підходить. Бо для нас головна мета – це рух України в ЄС», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Це дуже боляче говорити, але кількість поранених військових зростає щодня. Кожен із них потребує своєї реабілітації.

Комусь потрібна допомога лікарів, комусь достатньо з’їздити на рибалку, а інколи необхідна арттерапія. У Львові відбулася виставка «Об’єднані звитягою», в межах якої ветерани малювали картини. Можете самі подивитися на фото — непогано виходить, еге ж? 🙂

На відкридті виставки було багато авторів цих картин. Це поранені воїни, які зараз лікуються у Центрі комплексної реабілітації «Галичина». Пошрамовані війною, але не зломлені. Справжні воїни. Справжні українці.

Дякую Марині Порошенко, Софії Федині та ГО «Об’єднана організація братів по зброї» на чолі з полковником Юрієм Максимовим, які взяли шефство над цим проєктом. Радий, що кошти Фонду Порошенка використовуються на користь воїнів і під час їхньої служби, і у цивільному житті.

Дякую за службу, хлопці та дівчата! Ви нам потрібні, ми вас цінуємо та підтримуємо. Ми разом, ми поруч. Ми дуже дякуємо вам!


Порошенко у Львові пояснив, чому для членства України в ЄС потрібна децентралізація

Посилення місцевого самоврядування і реформа децентралізації наблизили Україну до членства в ЄС – про це Петро Порошенко сказав під час зустрічі у Львові з лідерами громад та депутатами місцевих рад від «Євросолідарності». Пʼятий Президент зауважив, що децентралізація не тільки стала найуспішнішою реформою за його каденцію, а й витримала «краш-тест» пандемії ковіду і повномасштабне російське вторгнення. На думку Порошенка, згортання прав місцевого самоврядування загрожує євроінтеграції. Він переконаний – військовий ПДФО треба повернути назад громадам і дати їм ресурс для термінової підготовки до важкої зими.

«Децентралізація – це не балаканина, не реверанси в бік територіальної громади, міських голів. Децентралізація – це гроші. Головним результатом нашої політики децентралізації було те, що вже в 2018 році кошти територіальних громад перевищили кошти державного бюджету. Це – моя мрія, моя мета, бо левова частина грошей має залишатися в громаді. І життя підтвердило правдивість цієї нашої спільної стратегії», – нагадав Порошенко.

«На початку широкомасштабного вторгнення що стало форпостом захисту України? Місцеві громади. Саме там формувалося загони, які дозволили захистити країну. Левова частина грошей з місцевих бюджетів пішла на підтримку армії», – наголосив пʼятий Президент.

«Якщо ви забрали гроші в суб’єктів місцевого самоврядування, забрали військовий ПДФО, де ці гроші? Раніше вони йшли в бригади і бригади самі купували. Ми зараз виступаємо за те, що ПДФО має бути повернено громадам», – говорить Порошенко.

«Друга позиція – це рух країни в Європу. Є спеціальна програма співпраці, яка забезпечує реалізацію левової частини європейської допомоги через суб’єкти місцевого самоврядування. Я наголошую: десятки мільярдів доларів і євро, які наші партнери виділяють для забезпечення допомоги Україні із захисту критичної енергетичної інфраструктури, мають йти через суб’єкти місцевого самоврядування. Будівництво захисту має йти через суб’єкти місцевого самоврядування. Чому? Бо значно підвищується ефективність використання грошей. І значно зменшується корупція», – переконаний Порошенко.

Джерело

Автор