Не кротам, уклоністам і зрадникам розповідати країні про держзраду

Ростислав Павленко

Стратегічне послаблення.

Певне, Зеленський видається собі і своїм кротикам навколо небачено крутим.

Він знайшов таки людину Татарова, яка підпише треш, народжений, певно, людьми Смирнова.

Мети досягнуто – можна записувати відосик, яким милуватимуться всі 16,7% прихильників, які залишились від колись епічної підтримки. Чому залишилось так мало – ясно: брехнею світ обійдеш, але назад не вернешся.

От тільки не ясно це самому Зеленському і його кротикам. Вони думають, що напали на Порошенка. Але насправді вистрілили собі в ногу. Бо розписалися в тому, що перед лицем смертельного ворога вони намагаються упосліджувати опозицію. Чим дають аргументи в руки тих, хто волів би підтримати прагнення Путіна до розподілу сфер впливу.

Адже одна справа – підтримувати Україну як форпост вільного світу. І зовсім інша – вступатися за Зелестан.
Однак не діждуть. На неадекватність влади український народ завжди давав відповідь.
Про що б кротики не домовлялись з російськими кураторами – їхній безславний кінець наближається.


Ірина Геращенко

Коли рейтинги летять в тартари, коли в країні енергетична криза, коли в системі держуправління повний бардак, потрібно в 105 раз садити Петра Порошенка.

ДБР влаштувало черговий замовний брудний спектакль на замову Зеленського.

За нашою інформацією, Зеленський, якому немає більше чим хвалитися народові, в новорічному ролику планує говорити про посадки.

Його ворог не Путін, а Порошенко. П’ятий Президент України, який в найважчі роки, разом з українським народом, врятував країну від повної окупації Кремля і енергетичної кризи, яку Путін планував застосувати як частину гібридної війни.

Партія «Європейська Солідарність» розцінює дії ДБР як політично вмотивоване переслідування лідера опозиції.

Фракція ЄС у парламенті передбачала, що найбрудніші сценарії почнуться під час довгихи парламентських канікул. Саме для цього Банкова рейдернула телеканал РАДА, а слуги слухняно проголосували за зміни в календарному плані сесії, аби розійтися на відпочинок на місяць і не дати можливості зібрати позачергову сесію, обговорити загрози демократії та перетворення України на авторитарну державу.

Так діяв Янукович, коли своїх політичних опонентів затримував на новорічні свята чи в розпал відпускного сезону.

Лідер опозиції Петро Порошенко перебуває в дипломатичному турне, після давно спланованих міжнародних відряджень він матиме коротку відпустку і після цього повернеться в країну.

Наша партія і наш лідер готові дати відсіч авторитаризму. Не Зеленському, офіс якого наповнений кротами і зрадниками, розповідати країні про держзраду.

Не Зеленському, який чотири рази тікав від повістки, моралізаторствувати про те, як рятували країну, в тому числі від енергетичної кризи, в найважчі холодні зими 2014-2015.


Володимир Ар’єв

Той, хто

– під час війни у 2014 знімав кіно за гроші Росії,
– сміявся над Україною, яка намагалась захиститися від вторгнення,
– прийшов до влади завдяки брехні і маніпуляціям та за підтримки олігарха, який пограбував Україну на мільярди,
– перетворив офіс президента в проросійське кротовиння,
– чия неоформлена помічниця з доступом до секретних документів любить Путіна,
– чиї люди (може і сам!) зливають ворогу спецоперації та розвідників,
– під чиїм керівництвом армія залишилась без пального, а військова розвідка переключилась з ворога на Чауса,

тепер через свої ручні органи намагається звинуватити Порошенка у держзраді!

Зеленський намагається нищити не тільки політичних опонентів, він нищить Україну, її цінності і важкі здобутки.

Треба гуртуватись вже, завтра буде пізно.


Юрій Гудименко

Якщо серйозно, то Володимир Зеленський хотів бути другим Лі Кван Ю, а став другим Януковичем.

Не думаю, що зараз в країні є хоч одна людина, яка не розуміє, що чергова підозра Петру Порошенку – це політична справа, а не чесне розслідування. Це розуміють навіть вороги Порошенка.

Також я не думаю, що в країні є хоч один політик, хто не згадав сьогодні 2011-й рік і розправу Януковича над Тимошенко. І те, що було з Януковичем після цього.

Я не бачу для Зеленського можливості не сісти в тюрму після того, як його буде викинуто з президентського крісла.
А це станеться набагато швидше, ніж він думає.


Віталій Гайдукевич

Зеленський має найбільший антирейтинг, у слуг все гірші перспективи, Росія б’ється в агресивних воплях, Порох полетів просувати інтерес України за кордон, на Банковій істерика. Без перебільшення – і с т е р и к а. Вовка місяцями примушував Венедиктову підписати підозру Порошенкові. І от Генпрокурор йде у відпустку і… якась геть ручна посіпака тандему Зеленський-Єрмак таки ваяє підозру: Статья 111 КК – державна зрада і стаття 258.3 КК України – створення і фінансування терористичної організації. Пороху?

Чудило, яке навесні 2014 смішило російських бойовиків, коли катували і вбивали українських патріотів на окупованій Донеччині, звинувачує Порошенка, який витягав країну з того світу?

Оцініть задум ущєрбних – дочекатися останнього засідання Ради, розпустити парламент гульбанити на місяць (щоб позбавити опозицію трибуни), дотягнути до впадання людей у свята і «під ялинку» спробувати вибити найсильнішу політичну фігуру в країні. Це щоб недомірок із понтами вождя міг у новорічному хрипінні в телеекран прогундосити, що перемога трапилася і зростає відсоток жирів у маслі?

Окрема родзинка – Зеленське вирішило заявити про фінансування бойовиків, натякаючи на вугілля з українських шахт (гроші й не виходили з території України), але натомість закуповує електрику і вугілля з Росії (гроші уходять напряму країні-агресору). КБЛ – Курв Блд Логіка.

До слова, а «створення терористичної організації», це Зеленське звинувачує Пороха в створенні ЗСУ? А коли потерпіллерам тексти почали писати Пєсков з Лавровим?

От тут цікаво лише одне – коли цей жахливий балаган виколупають із Банкової, за скількома епізодами Зеленський підпадатиме під реальну держзраду?


Валерій Прозапас

Чувак,

який отримує роялті з прокату своїх фільмів в РФ,
який відновив імпорт електрики з РФ,
який призначив на посади людей з паспортами РФ,
який віддав Цемаха та беркутівців в РФ,
який сприяв провалу спецоперації по вагнерівцях та їхній передачі назад до РФ,

… тепер дає команду сфабрикувати підозру Порошенку в “державній зраді”…

Здається, на виконання прямого замовлення з Кремля, якому треба прибрати єдину силу, ще здатну захистити Україну від повної капітуляції.

Тому ми будемо реагувати.


Mason Lemberg

Ця фальсифікована справа і фейкова “підозра” цілком очікувані.

Про це клоуни говорили давно (а як там таємниця слідства? звідки в клоунів інформація?).

Питання зараз в іншому.

Питання в тому, що всі розуміють, що ця справа, як і ця підозра, є фуфлом.

І набагато більш цікаво, хто буде це фуфло просувати в медійному сенсі. Бо прощати таке не можна нарівні з тими, хто це фальсифікував.


Тамара Горіха Зерня

Згоріла хата, гори й сарай. Чи навпаки…

Пройшла інформація, що Порошенкові підписана підозра за двома статтями, включаючи державну зраду.

Що ж, у Зеленського не захотіли це зробити повільно і печально. Їм припекло швидко і яскраво, як петарда під хвостом.

Країна довго балансувала на краю, і от Вова дав їй щирого пенделя під зад. Обравши ідеальний момент, коли путін збирає засідання Радбезу.

Не здивуюся, якщо вони спробують закрити ПП у день російського наступу.

Як вам здається, це вже достатньо велика купа під новорічною ялинкою, чи вони зможуть навалити ще більшу?

Від сьогодні особисто для себе закриваю дискусію: хто Зе такий – ідіот чи зрадник? Відповідь – какая разніца.

Треба поїхати ще комплект термобілизни купити для мітингів.


Алла Комарова

У той час, коли ГлавХло збирає засідання Совбєзу і збирається САМ лічно бути присутнім на засіданні Міноборони…
У той час, коли чисельність ворожих військ (разом із медиками, логістами та інженерними групами) стала найбільшою за останні роки…
У той час, коли у США б’ють на сполох і кажуть, що в них є дуже мало часу на те, аби запобігти вторгненню Росії в Україну і не дати повторитися ситуації з Кримом у 2014-му році…

От саме у цей час Зеленський, замість сраним віником літати по світу, збираючи підтримку та зброю, що робить?

Правильно! Продовжує переслідувати лідера опозиції, найсильнішого політика, з яким продовжують координувати власні дії та заяви світові лідери. Задля чого? Аби тут всередині країни не було кому організувати ефективний опір ворожій навалі. Аби тут всередині всі змирилися і сказали “ну шо уж тут, така наша доля важка, і взагалі це політики нас пассорілі”.

Як це називається, діти? Правильно, діти. Це називається “підігрування Кремлю”. Це називається “внутрішня окупація”. Це називається “Зеленський – ворог”.

І ми про все це попереджали. Як же боляче бути зрячим у світі панівної сліпої охлократії.


Іван Хомяк

Клубки і системи

У кожній життєвій ситуації, байдуже – в особистій чи політичній, не буває лінійного сценарію, як у голлівудському кіно. Є купа людей, купа особистих інтересів, купа обставин, купа зав’язків між ними… Ось ці купи взаємодіють між собою і відбувається те, що відбувається. Однак, цей хаос детермінований. Тут є більш виразні та більш важливі елементи. Як я, людина занурена “по саме не можу” у алгоритми відновлюваної екології, бачу це, виглядаючи зі своєї викладацько-дослідницької нори?

Зеленському сказали:
– Давай перетворимо Порошенка на злочинця-втікача. Пустимо чутки, що він збирається втікати. Дочекаємося планової поїздки і розіграємо сценарій його державної зради. А щоб не відмазався, подаймо з гарніром із Медведчука. Ми його що дарма тримаємо дома? Рейтинги ПП і ЄС опустяться, а ми знову будемо в топах?

Що сказали кремлівські куратори ОПешній агентурі:
– Купа зашкварів, а ваш народ не телиться… Так можна зимову кампанію провалити… Далі прийде весна з грязюкою, а потім забуяє зеленка… А зараз можна одним ривком все порішати. Однак, страшнувато лізти просто так. На рівні бригад і батальйонів, при підтримці волонтерів-добровольців, можуть дати таку ответку, що будуть у нас неприпустимі втрати. Те, що ви армію без дизеля полишили, – то добре, але кляті волонтери, як припече, достануть. Будуть в каністрах із ЄС через кордон носити. Потрібно трохи качнути човна і замутити воду. Тож нехай в’яжуть Порошенка і товчуть усіх, хто за нього вийде. Коли на лютий-січень усе буде крутитися по максимуму, ми введемо миротворців і поліцейською операцією захистимо “мать городов русских от бесчинстующих толп терористов”.


Олександр Погребиський

За логікою Зеленського

Президент не повинен для країни робити нічого…
Якщо війна, провалюй оборонне замовлення… Згортай всі реформи в міністерстві оборони… А з ворогом просто треба зустрітись і поговорити…
Якщо в енергетичній сфері колапс, і ти нічого не зробив, щоб забезпечити країну вугіллям… Давай підозру 5-му президенту за те, зо забезпечив…
Якщо інвестиції не приходять у країну, впаяй захмарний штраф в розмірі 1,1 млрд. іноземній компанії, нехай всі інші знають…
Якщо ворог у дверей збирає військо для нападу, то ти признач головою розвідки того, хто є ліпшим другом громадянина росії, а його признач заступником міністра внутрішніх справ…
А головне, тримай біля себе зрадників, і тоді все в тебе вийде…

Ну а якщо ні, то винним буде Порошенко…

Фото просто так. Для нагадування…


Сергій Єсіпов

Немає нічого більш жалюгідного і водночас більш кумедного, чим оці от залишки «президента» Зеленського в гонитві за «посадкою» Порошенка.

Пам‘ятаєте, був такий «переможець» із «75% підтримки»?
Зараз вже як курка без голови, але з черговою «підозрою», продовжує ще якійсь час скакати. І «саджати». Десь в своїх вологих кокаїнових мріях.

Я думаю, той мусор, який продав колись Зеленському цю «геніальну» ідею – будь за що посади Порошенка, і буде тобі щастя, – вже потихеньку складає підозри і на самого Зеленського. Ну, щоб продати їх наступному «генію».

А рейтинг так і не росте. На відміну від антирейтингу. І трубадури в піджачках на каналі Рада не дуже допомагають.

Бідні, дурні, але завжди зайняті пожиранням один одного.


Тетяна Худякова

Сегодня выходят рейтинги, по которым Вовкиным служкам на горизонте виднеется конкретный такой северный пушной. Причем рейтинги выходят сразу от трёх контор, и только агенство Рейтинг, неизменный партнёр зеленых, даёт «монобольшинству» 19%.

А личный Вовин рейтинг с 73% поник до 16,7%. Упал стремительным домкратом на по жизни опухшее Вовино эго и страсть к одобрению публики.

И сегодня же на брифинге Турчинов говорит, что зам. генпрокурора Симоненко подписал пидозру Порошенко. Причем даже Венедиктова отказалась подписывать ЭТО, и поэтому Венедиктову срочно ушли в отпуск.
По слухам, речь идет о двух статьях: государственная измена и содействие террористической организации.

Итак, шо мы имеем?

Единственный реальный политический оппонент Зеленского, лидер оппозиции получает не здоровую конкуренцию, не парламентское сотрудничество и даже не игнорирование оппозиции по факту наличия этого самого «монобольшинства», которое третий год рулит всем так, как оно хочет. А получает уголовное преследование по тягчайшим статьям УК.

Что из этого следует?

Из этого следует то, что Зеленский окончательно сделал свой выбор в пользу диктатуры и пошел по стопам даже не Януковича, а своего российского кумира Путина, личную встречу с которым Зеленский так упорно выпрашивает.

А я говорила. Я, бл*дь, орала в 19-м: с вами поиграют в демократию ровно до тех пор, пока не подомнут под себя все: парламент, силовиков, суды. А потом будет поздно пить боржоми. До сих пор не понимаю, зачем Путину нападать еще раз? Мы и сами отлично справляемся.

Так что поздравляю, котятки, демократия агонизирует. Мы долго стояли на перроне в поезде «Позакрывали 3,14даки!», а теперь поезд тронулся. Следующая остановка: «Парламентские типа выборы. Электронное голосование».

* * *

И теперь у Вовы два выхода: или он нас ведет в ЗАГС, или мы его к прокурору. ©

Ему теперь просто жизненно необходим второй, третий и тыды срок. Потому что Пороху пришивать держзраду – это шо небо красить, небо по-прежнему синее, а сам уляпаешься по самый анус.

А вот Зеленскому вспомнят и Цемаха, и вагнеровцев, и граждан Кацапстана в ОП, и проё*анную свою энергетику, и импорт кацапской тоже вспомнят. Это будет громко.

Ну и плюс нежные западные демократы очень не любят, когда прессуют оппозицию уголовкой, так что финансовая жопа приобретает масштабы депутата Корявченкова: если присядет – хрен из-под него вылезешь.


Джон Сміт

Тобто за сценарієм шоумена Зеленського, Порошенко “використав свій вплив, щоб змусити Україну” купляти вугілля з українських же шахт на окупованій території, і цим поставив Україну в енергетичну залежність від Росії.
А Зеленський, який з 2019 року купує вугілля вже у Росії, а не у наших шахтарів, на 3 мільярди доларів, очевидно, ето другое.

Запомнітє етот твіт: наркотики людям Татарова і Зеленського, щоб зваяти цю пургу, поставляв сам Гогілашвілі.

Порошенко підірвав енергетичну незалежність. Порошенко! Який повигравав суди у Газпрому, поставив Україну в енергетичну залежність від Росії. А Зеленський, який злив всі суди і навіть від майбутніх претензій відмовився в нинішньому контракті з Газпромом, який купляє корупційну електроенергію через Білорусь, який купляє вугілля з рашки, який довів Україну до віялових відключень, очевидно, цю незалежність укріпив.

Вас ще дивує, що підписати цю “підозру” відмовилась навіть 200% своя Венедіктова, яка передала таку “честь” черговому дурнику із заступників (Симоненку)?

На фото заступник Венедіктової Симоненко з іншими господамі виносять подарунки після днюхи у Татарова.
Януковича не врятували підозри політичним опонентам. Зелюковича не врятують теж.

* * *

Брифінг, на якому звинувачують лідера найбільшої опозиційної партії, яка зараз перша в рейтингах, брифінг по найближчому конкуренту Президента в соцопитуваннях, брифінг по колишньому Президенту, якого поважають скрізь у світі, щоб звинувачення такого рівня виглядали авторитетно, мають проводити не якісь слідчі, а посадові особи рівня не нижче Генерального прокурора і голови спецслужби. Вони мають своїм авторитетом (хоча який там авторитет у сусіда по під’їзду і 200%-ї) підтверджувати, що вони відповідають за свої слова.

Вони відмовилися від такої честі, не побажали в це лізти особисто і передали якимось клеркам. І це показує невпевненість їх у власних же звинуваченнях на адресу Порошенка.

Другий момент, який витікає з першого, – це те, що це розкол в банді, вже серед найближчого кола Зеленського.

Не просто колишні, а вже найближчі, діючі сподвижники Зеленського не бажають маратися виконуючи хотєлки начальства. Зеленський побачив (анти)рейтинги і хоче їхніми руками врятувати себе. Але при цьому на всю країну показав, що він за секунду зливає всіх виконавців своєї волі.

Це не “по понятіям”. Жодна кримінальна спільнота, якою без сумніву також є зекоманда, не виживає довго при таких взаємовідносинах всередині.

А отже кінець їхній близький.

Чесним же людям, які волею долі змушені виконувати накази цих дебілів, можна порадити лише одне: дійте за прикладом героїв-поліцейських, які хлопнули цього покидька Гогілашвілі. Вони показали всім, як діяти з цією бандою: сміливо виконуйте свої законні обов’язки, не йдіть на поступки, документуйте цих потвор і оприлюднюйте на всю країну. Після зміни влади ви обов’язково будете нагороджені.

Ну і так. Підозру вручили не громадянину Росії Гогілашвілі, що незаконно обіймав посаду заступника міністра МВС, не особам, які проводили його спецперевірку, не сусіду по під’їзду, який “вивчав оперативну обстановку на ювілеї” соратника Медведчука, підозру у державній зраді вручили не самому Зеленському, який особисто зірвав захоплення вагнерівців, про що сам повідомив на всю країну на прес-марафоні, підозру в створенні терористичної організації вручили не тому ж таки Зеленському, який замовив викрадення людини з Молдови, а провели її співробітники Буданова, який живе в одному домі з фсбшником.

Підозру у державній зраді і створенні терористичної організації вручили Порошенку. Очевидно, це наша Армія, яку створив Порошенко, для КВНа – терористична організація. А держава їхня, яку “зрадив” Порошенко, це їхня ж Рашка, на центральній площі якої весною 2014 року сам Зеленський веселився, що армія рф “просто пересуває український кордон”, і куди клоун прямо зараз продає свої серіали.

Як же добре, що епоха брехні закінчилася.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Дві цікаві події відбулися сьогодні.

Британська “Financial Times” випустила жорстку редакційну статтю про президента Зеленського. Без будь-яких натяків і дипломатичної казуїстики топове серед фінансистів і бізнесменів у всьому світі видання заявило, що Зеленський неадекватно оцінює загрозу зі східного напрямку і що, замість підготовки до оборони та об’єднання країни, Зеленський вліз у внутрішню війнушку проти частини бізнес-еліт на боці інших бізнес-еліт, тобто олігарха Коломойського. “Financial Times” зауважила, що справи проти Коломойського в Україні не рухаються попри розслідування у Британії та США. А “боротьбу з олігархами” від Зеленського британці просто висміяли.

На цьому тлі лідеру опозиції Петру Порошенко сьогодні підписали підозру за статтями (увага!) “державна зрада” та “створення терористичної організації”. Слабо? Причина та сама що й раніше, бездоказова “вугільна справа”, склепана за мотивами передачок Бігуса, за які тепер його рвуть в судах адвокати Порошенка. Соррі, на щось більш креативне у друзяк Татарова фантазії не вистачило.

Чому у друзяк Татарова? Та тому, що розслідування веде ДБР незаконно призначеного тво директора Олексія Сухачова – колишнього колеги і висуванця Татарова. А підозру Порошенкові підписав заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який передав справу Татарова від НАБУ до СБУ Баканова, і якого журналісти “Української правди” зафіксували на гулянці з приводу Дня народження Татарова.

Маратися таким не схотіла навіть віддана Зеленському генпрокурор Венедиктова.

Враховуючи, що Татаров під час Революції Гідності був одним з керівників МВС Захарченка, а Порошенко тоді був одним з ватажків Майдану, нема нічого дивного в появі таких підозр. Типовий реванш янучар – нічого більше.

Путін з Кремля задоволено аплодує.

Знаєте, все це вже навіть не обурює. Хіба то перша підозра? Хіба вперше зелена влада намагається тиснути на Петра Порошенка? Тиснули і будуть тиснути, бо дуже добре знають, що вже програють. І що ані сам Порошенко, ані люди, які зібралися біля Порошенка, ніколи не пробачать їм, у першу чергу, зламаних реформ і втраченого країною дорогоцінного часу.

В Україні вже був прецедент президента, аж надто захопленого боротьбою з опозицією. Є прикмета – такі президенти потім до Ростова тікають. Ганебно.


Гліб Бабіч

Пред’явлення Петру Порошенку звинувачення по “вугільній справі” говорить про паніку та відчай в офісі на Банковій. У принципі, зрозуміло. Основний електорат найвпливовішого політика світу ніколи не буде розбиратися в складностях сплетень вугільної галузі, енергетики та економіки. Це легко замінюється яскравими гаслами про “торгівлю на крові”, “фінансування ОРДЛО” та іншу лабуду, достатню для тих, хто готовий цим обуритися, хоча не дуже обурений самим фактом війни проти України. За небажанням це розуміти.

Проте відчай полягає в тому, що справа в юридичному плані не така вже й складна. І суть її видно і зрозуміло як всередині країни, так і за її межами. Тобто справа тухла зі старту, і “продавити” її можна виключно “за свавіллям”.
Це розуміють навіть у “головному офісі”. Ну, може, тільки сам “найвпливовіший” не розуміє.

Що ми маємо насправді?

Після початку війни зберігався видобуток вугілля на окупованій території. Значною мірою – енергетичного, частка якого складає 90% наших запасів. Тобто того, від якого залежать постійні та нагальні потреби країни у теплі та електроенергії і входять у поняття “безпеки держави”.

До самого 2017 року “блокади та редутів” вдалося зберегти “статус кво”. Тобто шахти залишалися під контролем України. Заробітну плату за видобуток люди отримували в Україні. Податки сплачувались згідно із законодавством України та встановленим порядком. Приблизно по 14 мільярдів гривень у 14 та 15 роках – тільки від великих шахт. Тобто частина вугільної галузі, яка працювала на окупованій території, продовжувала бути включена до економіки та енергетики України. Саме у той період, коли енергетичний та тепловий колапс міг нас вбити.

В ОРДЛО (і росії) це терпіли суто з практичних міркувань. Налагоджена робота шахт забезпечувала зарплатою тих самих “шахтарів”, яких “молоді республіки” підняли на свій прапор. І виключала неприємності з цим непростим контингентом у разі швидкого падіння галузі.

Натомість ми забезпечували зарплатнею своїх громадян і не давали їх підштовхнути до альтернативи заробітку у лавах незаконних збройних формувань.

Але потім була блокада “торгівлі на крові”. І все скінчилося. Після цього неминуче зросла частка закупівлі вугілля у Росії. Тому що “хоба – і вугілля!” не виходить. Тому що купувати його, виявляється, можна і в ПАР, і у США, але це повільніше, довше, проблемніше і дорожче. А енергетика нікуди не дівається і просить їсти (вугілля) щодня. І його купували. І в США, і навіть в Австралії. І не було перебоїв у опаленні та віялових відключень. І Україна потихеньку виходила на рівень енергонезалежності від прямого агресора – Росії.

Але потім настали 19 рік і нова влада. Формула Роттердам+ на радощах (і через “розкрутку” на виборах) була голосно оголошена злочинною. А потім (дуже тихо) ефективною та єдино можливою. Бо “хоба – і вугілля!”, звісно, теж не вийшло. Але баланс постачання вже було порушено.

Вугілля тепер купується в росії, і на сьогоднішній день сума цих закупівель перевищила 3 ​​мільярди доларів. А також в Беларусі (яка не має свого вугілля – вгадайте чиє воно?).

Більше того. Цілком природно, що після виходу України з шахт Донбасу там з’явилася росія. І тепер своє вугілля ми купуємо в “суміші” поставок із країни-агресора, тепер уже прямо фінансуючи військову машину ворога. А росії це зручно як за логістікою, так і за можливістю “вугільного тролінгу” України.

А також ми знову купуємо там електроенергію. Все у великій кількості.

А власні вугільна та енергетична галузі вже доведені до ручки.

Але “зрадник” та організатор “фінансування ворога” все одно… – Порошенко.

Це як із фільмами та медіапродуктами 95 кварталу, які на всю “працюють” у Росії і своїм обігом теж приносять дохід до російського бюджету. Лише через треті руки. І всі задоволені, правда? Все чисто.

“Вугільна справа” не скінчиться нічим, а продавлена “нахабно”, призведе до величезного ляпаса від міжнародних судів. Але дозволить виграти час. Час на усунення політичного опонента, найнебезпечнішого конкурента і просто людину, ім’я якої змушує одного маленького “недодиктатора” прокидатися в холодному поті.

Тому що втрачати нема чого. Тому що із закінченням влади виникне проблема з величезною кількістю його власних справ на поверхні – що перше розслідувати і нести до суду?

І, повірте, енергетична справа Зеленського там теж буде. Тільки вигадувати вже не буде потрібно нічого.

А зараз він просто поквапився. І найшвидше зіпсував собі Новий Рік. Буває.

“Просто так” і “на дурня” нічого не вийде, Володимире Олександровичу. Не та партитура, і рояль не той.

А ми просто чекаємо на вашу наступну помилку. Ви – поганий шахтар. Вугілля ви не дістанете. А ось закопати себе – це запросто.

Автор