1 000 000 000 000 доларів – це про майбутнє, а не про минуле

Володимир Омелян

На мою думку, єдине, що є спільне в ситуації з Афганістаном і Україною, – 1 000 000 000 000 доларів. Саме у таку цифру оцінила влада зеленських-шмигалів незреалізований потенціал України. І начебто за останні 20 років саме близько 1 трлн. доларів США інвестував в Афганістан американський уряд. Але потім вирішив краще інвестувати цей трильйон у власну, американську інфраструктуру.

Найбільше шкода тих афганців, які не крали, а працювали і вірили, що чиста демократія можлива в будь-якому регіоні. І зараз опинилися самі на лінії вогню. Так колись нас розстрілювали в ХХ сторіччі, тих, хто не встиг втекти.

Ми не можемо особливо чимось допомогти Афганістану, але точно можемо допомогти собі.

Незалежність і могутність завжди починається з потужної армії. Так було в усі часи, залишається й нині. Чому провалене державне оборонне замовлення в 2020-21?

Фінансувати потужну армію може лише розвинута і конкурентна економіка. Де реформи і деолігархизація?

Гарантом інвестицій і інновацій є верховенство права. Де судова реформа і чому досі не ліквідований ОАСК?

Влада має бути прикладом і всі зміни починати з себе. Хто ці всі люди біля Зеленського? Назвіть мені бодай одне прізвище яскравого реформатора в команді нинішнього президента і результат його роботи за останні два роки.

Коли не працює держава, приходять окупанти і змушують працювати кожного, але на окупантів, а не на власну державу і на себе.

1 000 000 000 000 доларів – це про майбутнє, а не про минуле.

Автор