Судова реформа від представників Криворізької юридичної школи

Euroin

Намагання Зеленського і компанії, з одного боку сподобатись західним партнерам та показати зрушення в реформуванні судової гілки влади, як то нещодавно прийняті закони щодо ВККС та ВРП, перекреслюються постійними спробами тієї ж команди повністю підпорядкувати собі судову гілку владу, знищити її незалежність.

Історія із сумнівним, з правової точки зору, Указом представників Криворізької юридичної школи про відміну Указу Януковича щодо призначення Тупицького суддею Конституційного суду України та рішенням Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України, який скасував згаданий Указ Зеленського отримала продовження.

І зараз йтиметься не про недолугу реакцію речників ОПУ на рішення КАС ВСУ.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ухвалення 14 липня 2021 року колегією суддів КАС ВСУ на користь судді КСУ О. Тупицького.

Сам факт відкриття такого провадження є, фактично, тиском на суддів Верховного Суду України. ДБР вкотре підтверджує своє реноме кишенькової правоохоронної структури Офісу Президента, інструменту для тиску на опонентів влади.


Юрій Бірюков

Зеленский нарушает Конституцию и отменяет Указы Президента Украины о назначении на должности людей. Не увольняет, полномочий таких нет, отменяет Указы. Такой хитрый типа ход.

Верховный Суд Украины, а именно он имеет право оценивать деятельность Президента, своим решением отменяет такие Указы, восстанавливая нормы права. Верховный Суд! Выше нет, енд оф стори!

Что делает Зеленский? Подает в отставку, как обещал сделать в случае нарушения закона? Пффф. Приносит извинения, как сделал бы порядочный человек? Пффф.

Зеленский дал команду “фас”, и ДБР открыло уголовное производство по судьям Верховного Суда. И это не просто недовольство судьями за их решение, это у него физический и животный страх будущих дел по нему самому.

А бояться есть чего!


Mason Lemberg

ДБР відкрило кримінальну справу за фактом нібито кримінального правопорушення, яке вони вгледіли в рішенні Верховного суду, яким визнано протиправним указ Зеленського про звільнення судді КС Тупицького.

Нагадаю, що указ йуриста за освітою Зеленського грубо суперечив Конституції України в частині відсутності у нього підстав для звільнення судді КС. Тому великий йурист Зеленський скасував указ про призначення Тупицького. Типу: немає указу про призначення, немає самого судді.

Проблема в тому, що будь-які документи подібної категорії, тобто будь-які укази про призначення, накази про призначення когось на якісь посади вважаються виконаними в момент призначення і не мають зворотньої дії. Як не можна відмінити народження людини, забравши в неї свідоцтво про народження, так і не можна відмінити “народження працівника” (будь-якого, в т.ч. судді), скасувавши документ про його призначення. Хочете звільнити? Звільняйте за процедурою звільнення (в даному випадку президент не має повноважень для цього), але не таким чином.

Ця вся історія логічна, зрозуміла навіть з побутової точки зору, цієї історії вчать юристів на перших курсах ВНЗ, в тому числі мали б вчити Зеленського і працівників ДБР.

Тепер основне.

Сьогодні, відкривши кримінальну справу проти суддів, грубо втручаючись в діяльність суду без належних на те підстав, ДБР демонструє все те, про що говорили великі спеціалісти, великі юристи, реанімаційний пакет реформ, трансперенсі інтернешнл та інший гній в роки президентства Порошенка. А це корупція, тиск, узурпація влади, свідоме порушення Конституції та Закону, використання силових органів для власних цілей.

Тільки з однією різницею. Тоді “експерти” бачили те, чого не було. Тепер не бачать те, що очевидне. Бо жодного слова нема про правове беззаконня.

Просто пам’ятайте про них і про зміни в їх поведінці.


Володимир Омелян

Відкриття ДБР кримінального провадження проти суддів Верховного суду, які визнали незаконним указ Президента Зеленського щодо Конституційного суду, є яскравим доказом того, що Зеленський усіма способами чіплятиметься за владу.

Жодних прозорих і чесних виборів в Україні більше не буде, цю зграю у владі зможе винести лише Майдан.

Саме тому партнери Зеленського – Росія і Китай, які в демократії та правах людини бачать лише слабкість, а не силу.

Саме тому Банкова свідомо руйнує відносини з Заходом, бо прозорість, відповідальність і справедливість – чуже і загрозливе для зеленських.

Єдина мотивація зеленої команди – вкрасти якомога більше і втриматися якнайдовше, щоб вкрасти ще більше і не відповідати за свої злочини перед нацією та за Законом.