Зелена влада впритул наблизилася до лаврів Білорусі

Джон Сміт

Штучний інтелект із ОП прирівняв білоруського мирного опозиціонера до російських воєнних злочинців, масових вбивць, садистів.

Те, що велосипедистам pohui на все, крім бабок, в тому числі на чистоту свідомості від кокаїну, всім зрозуміло давно. Але прошу звернути вашу увагу на ось ці самовикривальні покази, які оце нєчто по імені пєдаляк меле:

“РФ в свое время готовила нечто подобное для Украины. В виде несуществующей “спецоперации” с точно таким же принудительным сценарием и последующей максимальной дискредитации нашей страны”.

Тобто “несуществующая” операція з захоплення вагнерівців все-таки була. У версії позитивного пєдаляка, її готувала Росія.

Правоохоронні органи, фіксуйте зізнання!

Нарешті в Офісі Приниження визнали, що хтось таки готував операцію з захоплення вагнерівців. Нехай поки що ці надрозуми ще вигадують казки, що РФ хитро хотіла прислати в руки нашого СБУ цілий літак військових злочинців з метою дискредитувати Україну їх захопленням. Нічого. Слідчий розбереться, хто де прав.

Фіксуйте їхні покази. Вовік має потрапити на наше слідство, він стане цінним свідком у справі проти мафії, яка захоплювала нашу країну.


Володимир Ар’єв

Заключну частину спецоперації з військовими злочинцями-«вагнерівцями», зірвану зливом з ОП Зеленського, взагалі не можна порівнювати із захопленням літака Ryanair білоруським диктатором, хоча схема була подібна. Доведеться пояснити чому і освіжити пам’ять тим, хто призабув дещо важливе.

1. Спецоперація проти «вагнерівців» була міжнародною. Серед тих, кого мали затримати, була маса бойовиків, які чинили військові злочини в Сирії. Посилання нижче – раджу переслухати і передивитись. Всі дії були узгоджені! І це ключова різниця. Згадайте, коли з екс-керівника військової розвідки Бурби за наказом Зеленського-Єрмака зняли держохорону і виселили з резиденції, його під захист взяли американці. Саме при Бурбі розвивали спецоперацію.

2. Варіантів безпечно посадити літак – маса. І без загрози іншим пасажирам. І для цього не треба піднімати винищувачі. Я знаю, як мало бути, але зі зрозумілих причин не писатиму.

3. Підготовлений і узгоджений арешт групи міжнародних військових злочинців і силове примушення посадки транзитного літака для викрадення опозиційного журналіста мають кардинально різну вагу з усіх точок зору – і безпекової, і політичної, і просто людської.

Коли офіс президента намагається порівнювати відомо який дар з яєшнею і врятувати крота, який зірвав узгоджену спецоперацію, я розумію чому. У них шкурне. Іншим просто варто пригадати певні обставини; інформаційний потік зараз надшвидкий, багато що забувається.


Валерій Прозапас

А дивно зараз бачити обурення діями Лукашенка від людей, які йшли до влади під гаслами “посадіть!” та “покарать!”. Це саме так і виглядає, уважаємиє, як той хлопець з літака з безнадьогою в очах. Трошки не так весело як у ваших відосіках, правда?

Так от рівно так само десантура в клітках виглядала, і Антоненко за ґратами, і Федина зі Звіробій та Черновол на допитах, а ще зокрема 57 кримінальних справ проти Порошенка по вказівці з ОП теж з цієї серії.

Вам було вигідно і ви на це дивились крізь пальці, а тепер ледь не про “гідність” згадуєте, яку самі й вбили своїми “на 100% своїми прокурорами”, аваківським свавіллям та іншими фокусами кінця епохи.

Насправді, для цивілізованого світу зелена влада впритул наблизилася до лаврів Білорусі, тому на саміт НАТО її не запрошують, тому “Північний потік” добудовується, тому МФВ пішов, тому інвестори втекли.

Ще по завєтам свого фронтмена впровадите соціальну сегрегацію для боротьби з політичними опонентами, і від Зеленського до Лукашенка залишиться один крок, бо він і так вже багато в чому пішов тією кривою стежкою “всенародної любові до бацькі”.

Так що, чим лицемірно вскудахтувати про “гідність”, краще озирніться, який тут у вас “порадочєк” облаштовується.


Тарас Чорновіл

Цей допис про повітряне піратство в Білорусі та про злив спецоперації стосовно затримання “вагнерівців” у нас.

Про це треба написати, бо деякі так звані “позитивні блогери” на підгодівлі в ботофермах Подоляка почали співставляти ці дві події. Мудрагелять: от весь цивілізований світ засуджує примусову посадку літака Раянейр і фактичне викрадення опозиціонера Романа Протасевича та його дівчини Софії. Але ж ідея подібним чином захопити вагнерівців – це аналогічна дія. То, значить, добре, що Зеленський з Єрмаком зірвали цю “злочинну” операцію. Практично те саме ті ж особи вже озвучували (тільки в протилежному контексті) щодо викрадення судді Чауса з Молдови: “Ізраїль викрадав закордоном воєнних злочинців, і його хвалять, то чому ми так само не вихваляємо Смірнова з Єрмаком за таку ж дію?”.

Правду кажуть: як Бог когось хоче покарати, то забирає в нього розум. Уже вдруге наші “пазітівнєнькіє” підтверджують злочини Банкової: державну зраду у випадку зливу спецоперації з “вагнерівцями” та акт міжнародного терору з викраденням людини в іншій державі…

Але давайте пройдемося по суті та відповімо, чому не можна порівнювати ці дії. От візьміть в руки ніж. Простий кухонний, кравецький, садовий чи який завгодно інший. Ним користуються в своїй професійній чи побутовій діяльності нормальні люди. Використовують для приготування їжі, виготовлення взуття чи догляду за садом. І ми про таких людей, а також про те, що вони з тим ножем роблять, висловлюємося лише в позитивному контексті, навіть пісні складаємо, славлячи робочі руки, які, окрім інших справ, також і ножем вправно орудують на благо своїх родин та інших людей.

І раптом цей ніж бере до своїх рук злочинець і вбиває людину… Сутність самого ножа не змінилася, а як разюче помінялася суть скоєного. І навіть застереження, що є ж і спеціальна бандитська фінка, а є мирні кухонні причандалля, не має значення, бо злочинець найчастіше вбиває першим підручним засобом, виготовленим для мирного призначення. А випадково віднайдений десь у пустелі злодійський тесак, завдяки якому хтось зумів здобути поживу й урятувати кількох людей, стає інструментом добра. Тому саме мотив, завдання, для якого використовується будь-який нейтральний засіб, несе позитивний чи негативний зміст.

Я вже багато писав про ситуацію з Чаусом та бандитські виправдання усяких арестовичей та подоляків, що це ж те саме, що й Мосад коїв, коли викрав у Аргентині Айхмана. Ні, не те саме. А навіть діаметрально протилежне.

Бо Мосад викрав воєнного злочинця, винного в Голокості, який переховувався в країні, яка не сприяла чесному правосуддю. Мотив був благородний – притягнути безумовного злочинця до відповідальності за скоєні злочини проти людяності. Відразу після доставки в Ізраїль Айхмана представили громадськості та піддали чесному суду.

Смірнов з Єрмаком (виключно з правових мотивів назвемо поки це моїм припущенням) за згодою Зеленського організували викрадення звичайного корупціонера з дружньої нам Молдови, де вже на останній стадії проходив процес щодо відмови в наданні притулку корупціонеру та передачі його Україні за скоєні корупційні діяння. Метою викрадення був злочинний намір не допустити потрапляння Чауса до рук непідконтрольного ОПі НАБУ, де він міг видати пов’язаних із його злочинами осіб, зокрема тих, які допомогли йому втекти від правосуддя в 2016 році. Маю на увазі все того ж Смірнова, який тоді був його адвокатом і подільником. Здійснивши згаданий злочин, наші посадовці завдали удару по іміджу України, скоїли диверсію проти перспектив демократичної президентки Майї Санду подолати рашистську фронду в своїй державі. А ще переховують викраденого вже біля двох місяців у якихось підвалах та щойно зараз продемонстрували, що він живий. Тепер його так і не віддали правоохоронним органам і не дозволили спілкуватися з родиною, натомість, пробували використати для дискредитації політичного опонента Порошенка та колишнього керівника ГУР Бурби, який дав свідчення у справі “вагнерівців”.

То в чому тут схожість? Це два діаметрально протилежні способи використання одного знаряддя. В руках Мосаду це було торжеством справедливості. У руках наших збочених на відчутті безкарності чинуш Зеленського – ще один бандитський злочин, спрямований якраз проти правосуддя та відновлення справедливості й обтяжений додатковими політичними мотивами.

А щодо операції проти “вагнерівців” та піратського злочину в Білорусі. Вони так само протилежні за змістом. Тут навіть пояснювати нема що.

Українські спецслужби спільно з рядом інших готувалися захопити злочинців міжнародного рівня. Частина з них уже скоїли злочини проти людяності в кількох державах, зокрема й в Україні. За свої злочини в нас, у Сирії, в Африці, за намір коїти такі ж злодіяння та реальний геноцид на кордоні Венесуели й Колумбії ці виродки мали постати перед судом. Акт їх захоплення мав відбутися із застосуванням примусової посадки літака на території України та подальшого арешту й суду. Ці дії були санкціоновані й підготовані рядом спеціальних служб кількох країн, влада яких визнається безумовно легітимною та більш чи менш демократичною. Примусова посадка була лише засобом, механізмом для здійснення правосуддя. І вина Зеленського та Єрмака в тому, що вони зірвали цей акт здійснення правосуддя шляхом вступу в злочинну змову з ворогом, чим здійснили завершений злочин державної зради.

У випадку примусової посадки літака в Білорусі було скоєно акт повітряного піратства, санкціонованого державою, влада якої ніде не визнається легітимною та, тим більше, демократичною. Крім, звісно, ще одного терористичного режиму в Москві та нелегітимного режиму у Венесуелі. Метою здійснення даного акту було захоплення політичного опонента нелегітимної терористичної влади та його фізичне знищення (Протасевичу інкримінують фейкові звинувачення, за які в Білорусі зберігається смертна кара). Якби хтось протиставився цьому злочину лукашенківському режиму й зірвав таку піратську операцію, він був би героєм для цивілізованого світу.

Ніби ж той самий інструмент, але відмінність у двох випадках, як із ножем, який одні використовують на благо, а інші ним же проливають невинну кров… І те, що проплачених “пазітівних блогерів” виставили в цій ситуації виправдовувати Зеленського і Єрмака – це ніби явка з повинною українського злочинного режиму (на жаль, уже не влади, а саме режиму).

 

Автор