Вагнергейт. Зрадники та вбивці мають бути покарані! Частина 5 (документи)

Володимир Ар’єв

Коротка історія про тих, хто в паніці на Банковій. І в цій паніці заплутується дедалі більше.

Офіс президента не просто нервує через розвиток історії з «вагнерівцями» і злитою ними спецоперацією. Там форменна істерика. Через це і геть суперечливі дії: заперечення спецоперації з заявами про «фейки» та одночасною вимогою до СБУ порушити кримінальне провадження за розголошення державної таємниці, а потім передача справи для розслідування до ручного ДБР. На допити викликали мене, Олексія Гончаренка, Гео Лероса і Юрія Бутусова.

Зараз я впевнено кажу: спроби переслідування за викриття зриву спецоперації не мають жодних правових підстав. Як вчора обіцяв, даю залізні докази: оприлюднена всіма нами інформація вже НЕ БУЛА ТАЄМНОЮ на момент оприлюднення!

На фото 1: Протокол зняття інформації з електронних інформаційних систем, підписаний 24 липня працівником 5 управління СБУ, визначає диски з записами розмов оперативного співробітника з «вагнерівцями» як таємні.
Проте цього ж дня (фото 2) начальник 5 управління РОЗСЕКРЕЧУЄ матеріали за клопотанням заступника генпрокурора Мамедова.
А ще раніше, 13 липня, цей самий начальник підписує документ (фото 3), де анкетні дані воєнних злочинців з РФ також визначені як НЕ ТАЄМНІ.
Номери носіїв і оприлюднені нами прізвища, розмови і особисті дані «вагнерівців» співпадають, що засвідчує ще один протокол – протокол огляду, підписаний слідчим 2 відділу 1 слідчого управління ГСУ СБУ (фото 4 і 5).

Крапка!

Як казав класик, “підпис здесь і підпис здесь”. Печатка, вихідні дані. Вся справа про «оприлюднення таємних матеріалів» розсипалася прямо тут, а верхівка президентського офіса на чолі  з найвеличнішим міцно всілися в калюжу. Це не означає, що в ДБР просто візьмуть і відступлять – вони майстри спорту з правового трешу, доведено справами проти Порошенка. Однак їхнім господарям вже ніщо не допоможе перевести стрілки.

У Зеленського не залишилося маневрів. Він точно в курсі, хто зірвав спецоперацію та злив її ворогам. Йому залишається або негайно визнати злив публічним щиросердним зізнанням, або далі робити істеричні й дурнуваті кроки та заплутуватися далі. Я не переймаюся долею Зеленського, це його справа топитися чи рятуватися. А от те, що він шкодить Україні, – з таким миритись не можна ніяк!

 

Колаж © Радіо Свобода
«Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Крим.Реалії (Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода)»

 

Автор