Вагнергейт (відео, документи)

 

Володимир Ар’єв

Зараз буде довгий текст, але його варто дочитати. А особливо подивитися фото, відео і документи, щоб зрозуміти всю глибину брехні влади, і яку реальну зраду вчинили особи з оточення Зеленського.

Вже всі знають про історію з «вагнерівцями». ЗМІ писали про злив спецоперації офісом президента. Її суть, як описав Юрій Бутусов, – виманювання з Росії бойовиків, причетних до російської агресії на Донбасі у 2014-16 роках, для подальшого арешту в Україні шляхом вербування для роботи у Венесуелі та Сирії. Яніна Соколова виставила перемовини вербувальника, оперативника наших спецслужб, з бойовиками. Зокрема розмову з бойовиком Харитоновим, який брав участь в диверсійній групі, на рахунку якої збиті українські повітряні судна.

Влада заперечила існування такої спецоперації та назвала її фейком. Я стверджую: влада бреше. Далі неспростовні докази: і не лише записи розмов і фотографії документів бойовиків.

Є лист начальника 5 управління СБУ, департамент контррозвідки, датований 13 липня 2020 року. В ньому він інформує керівника головного слідчого управління, що в рамках кримінальної справи, яка розслідується з травня 2014 року через агресію Росії проти України, в 2019-20 роках встановлено формування нового незаконного збройного формування на території Росії, яке здійснює особа, що представляється «Сергій Петрович», а насправді він є українським оперативником (в документах без грифу «таємно» це ніколи не вказується), що встановив анкетні дані та опитав 40 осіб, готових начебто для відправки у Венесуелу та Сирію, та взяв у них свідчення про злочини в Україні.

Є протокол огляду носіїв інформації від 25 липня 2020 року в рамках цієї кримінальної справи про напад Росії. Протокол підписаний слідчим СБУ містить прізвища «вагнерівців», чиї особисті дані та розмови з якими були на цих носіях інформації. Прізвище слідчого, зрозуміло, закреслюємо.

Так само підпис слідчого СБУ стоїть на протоколах з розшифровками розмов «вагнерівців» з вербувальником. А саме – під протоколом з розшифровками розмови з бойовиком Харитоновим, яка раніше була оприлюднена Яніною Соколовою.

Вагнерівці мали вилітати через Білорусь на Стамбул 25 липня за квитками взятими за 10 днів до того. Проте рейс за невідомих причин, які ще треба встановити, не відбувся і був перенесений, бойовики залишились в Білорусі, а 29 липня вони були затримані місцевим КДБ.

Причина скасування рейсу і є ключовим моментом, і тут роль офісу Зеленського є ключовою, бо команда на перенесення вильоту була саме звідти. У наступні 4 дні операція була злита!

Хто був серед цих бойовиків-вагнерівців? На цих кадрах ви бачите збитий російськими найманцями-вагнерівцями під Луганським аеропортом 14 червня 2014 року військовий транспортний літак ІЛ-76.

Є документи бойовика Сергія Павленка, уродженця Одеської області, на жаль. Його російський паспорт і орденські книжки медалей «За отвагу», які він у 2016 та 2018 році отримав від Владіміра Путіна. У розмові з вербувальником Павленко, громадянин РФ, зізнається, що перебував в диверсійній групі, яка 14 червня 2014 року збила ІЛ-76. Загинули 40 бійців 25 бригади і 9 членів екіпажу. Послухайте його свідчення.

Є й інші бойовики, які розповідали вербувальнику про свою інтервенцію в Україну з території Російської Федерації. Андрій Сердюков, громадянин РФ, уродженець Смоленської області. Розповів як потрапив в Україну – файл в додатку.

Ще один бойовик. Олександр Руденко. Уродженець Брянської області. Громадянин РФ. Перебував на Луганщині у 2014-16 роках в складі БТГ «Стєпь», причетної до збиття кількох українських військових суден. Нагороджений медалями за Крим, відзнаками так званої ДНР та має військовий квиток терористичного угрупування ДНР. Теж варто послухати фрагмент розмови.

У мене є повний пакет документів щодо всіх вагнерівців, задокументованих українськими спецслужбами. Протоколи розшифровок розмов вербувальника з вагнерівцями, підписані старшим слідчим СБУ, підозри, які направлялись в суд і підписані відповідальною особою офісу генерального прокурора, зокрема цьому ж вищезгаданому Харитонову. Все доводить цинічну брехню влади, яка намагалася приховати факт проведення цієї операції, яка, насправді, є унікальною і показує наскільки якісно українські спецслужби навчились працювати в бойових умовах з 2014 року.

Вся ця інформація є також достатньою для того, щоб передавати її у міжнародні слідчі органи щодо бойовиків Проте самі бойовики, які могли опинитись в руках українських правоохоронців, в результаті були відпущені білоруськими спецслужбами в РФ і уникли покарання

Неодноразово лунала інформація, що злив відбувся з офісу президента України, тому білоруське КДБ арештувало бойовиків. Це не були вуличні бійці для «дестабілізації Білорусі». Як свідчать дані, це були оператори переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) та інші військові спеціальності, не пов’язані з можливими вуличними зіткненнями. Отже, їхньою метою була явно не Білорусь.

Єдиний вихід дізнатися, що саме сталося, і чому спецоперація не була завершена, – це створення ТСК у Верховній Раді, створення якої вимагають військові, родини загиблих. Мають повне право знати, чому вбивці захисників України уникнули покарання. І навіть те, що зараз за наказом з Банкової нищать докази цієї операції, правду не зупинить. Тим, хто злив спецоперацію доведеться відповісти. Перед родинами загиблих в першу чергу.

 

 

 

 

 

 


Владимир Завгородний

Краткое содержание пресс-конференции Владимира Арьева:

Первая фраза в трансляции: “… зрада вищих посадових осіб України”.

Арьев напоминает, что просил Разумкова поставить на голосование вопрос о создании ТСК. Разумков проигнорировал просьбу и сделал вид, что ничего не слышал.

Итак, спецоперация по выманиванию бойцов ЧВК “Вагнер” таки была.

После опубликования первых документов (аудиозаписей) власть начала отрицать существование спецоперации.

Арьев показывает документы, подтверждающие существование операции.

После утечки информации, КГБ Беларуси арестовало “вагнеровцев”. Версия о том, что они прибыли для дестабилизации обстановки в Беларуси, бессмысленна; конкретно эти “вагнеровцы” — это пулемётчики, операторы зенитно-ракетных комплексов и проч.

Арьев демонстрирует документы и аудиозаписи, подтверждающие связь “вагнеровцев” со сбитым ИЛ-76 в июне 2014.

Ещё документ — от 29 липня, с подписями следователя СБУ и генпрокурора.

Арьев утверждает, что документы, подтверждающие существование операции, сейчас уничтожаются в разных ведомствах.

Арьев говорит, что в ТКГ происходит слив интересов Украины, направление Минских договорённостей по российскому сценарию. И это имеет прямую связь со сливом спецоперации.

Требует создания временной следственной комиссии для расследования происшедшего.

* * *

Депутат Гончаренко требует создания следственной комиссии. Туда уже подали кандидатуры “ЕС”, “Батькивщина” и “Голос”. Утверждает, что больше некому расследовать, если СБУ и ГУР отрицают, что спецоперация существует.

Иванна Климпуш-Цинцадзе требует признания частных военных компаний террористическими организациями. Утверждает, что проект постановления лежит без дела в Раде.

Арьев говорит, что уже есть люди, которые готовы публично свидетельствовать по делу “вагнеровцев”.

София Федина прямо обвиняет Раду в блокировании создания следственной комиссии.


Олексій Петров

Отже. Після брифінгу Володимира Ар’єва можна з упевненістю констатувати деякі факти:

1. Спецоперація український служб, справа так званих вагнерівців мала місце. І не просто звичайна оперативна робота, а надскладна операція, яка велася протягом кількох років.

2. Опублікована підозра одному з «вагнерівців», які цілком об’єктивно підозрюються в атаці на Іл-76 (в результаті чого загинули 49 українських воїнів), зайвий раз підтверджує той факт, що спецоперація була на фінішній прямій. Причому підозра погоджена не аби ким, а прокурором з Офісу Генерального прокурора України. І якби не зрада когось на Банковій, то ця й інші підозри були б зачитані російським терористам відразу ж після їх затримання в українському аеропорту.

3. Через зраду в вищих ешелонах влади країні завдано колосальної шкоди. Як от іміджеву. Ніхто не буде співпрацювати (в опитуваннях розвідки і контррозвідки) з країною, де в Офісі президента протікає все, що може протекти. Адже там скоріше за все сидить високопоставлений російський кріт. А також завдано фінансових збитків. Тільки уявіть собі на секунду, скільки було вкладено державних грошей в проведення, повторюся, цієї масштабної і тому надзвичайно складної спецоперації. А якщо провалена частина нашої агентурної мережі, то фінансові втрати колосальні. Так, я розумію, що тарифи на воду важливіше. Але спробуйте порахувати, скільки ресурсів витрачає будь-яка країна на свою агентурну мережу. Грошей і часу. Це роки, якщо не десятиліття, і неймовірна купа грошей.

4. Всі заяви чиновників з Банкової на кшталт «все що стосується провалу спецоперації із затримання “вагнерівців” – це не більше ніж дезінформація» виявилися звичайною брехнею.

5. Чим далі деякі політичні сили у Верховній Раді будуть противитися створенню ТСК, тим більше впевненості буде у кожного українця в тому, що ниточки зради тягнуться на самий верх. На найвищий верх.


Олександр Погребиський

Зрада президента Зеленського

Спецоперація по отриманю доказів та затриманню винних у багатьох злочинах на Сході нашої неньки була по зрадницьки скасована Зеленським! При обговоренні деталей операції Зеленський запрошував в свій кабінет людей, які не мають доступу до держтаємниці. Тільки Зеленський санкціонує або скасовує подібні операції згідно Закону, не Головнокомандувач, не Начальник Генштабу, не Міністр Оборони, а саме Верховний Головнокомандувач!

Операція, яка готувалась та проводилась роками, на яку були виділені не маленькі гроші, злита під рф…

На цьому тижні в рф почались затримання людей, які допомагали Україні в цій спецоперації (хто вони, і чому вони це робили, я думаю, ви здогадаєтесь самі).

Україна була за крок до затримання людей, причетних до величезних злочинів проти Держави Україна, так, не всі з них буди «вагнерівцями», їх було 28 найманців, яким ставила задачу рф.

Коли ми згадуємо про ізраїльський Моссад, можна порівняти цю операцію якраз з ними, але Зеленський вибирає не захист України, а її ЗРАДУ!

Операція злита Зеленським та в результаті провалена Державою Україна, в зону ризику потрапила велика кількість людей, злочинці на свободі, рф отримала шанс уникнути відповідальності, а правда, на жаль, залишиться прихованою ще надовго!

Ми втратили довіру від розвідувальних органів держав партнерів.

Такого Україна ще не бачила!


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Додивився виступ нардепа Ар’єва на брифінгу. Сказати, що я в шоці, – це не сказати нічого. Якщо ви помітили, я ніяк не коментував історію з вагнерівцями, з багатьох причин. Бо Бутусов для мене – не авторитет. Бо забагато питань до тої історії. Проте зараз…

Стає очевидно, операція з заманювання “вагнерівців” до України справді була. Так, можливо деталі виглядали якось інакше – існує чимало способів посадити літак, що летить над нашою територією. Проте. Операція була. І, чорт забирай, українські спецслужби МОГЛИ її провести. Згадаймо про Цемаха, вивезеного з окупованих територій. Згадаймо “апалчєночку”, яка, як з’ясувалося, кілька років працювала на українську розвідку. І це не єдині приклади.

Так, операція з затримання вагнерівців була. А відтак – СБУ і ГУР БРЕХАЛИ!!! Хто міг примусити керівників спецслужб брехати аж так, думаю, очевидно. А відтак виникає питання, через кого інформація про операцію була злита, і чому вагнерівців – спеців з ведення реальної війни, а ніяк не вуличних мордобійців – чому їх затримали білоруси з подальшим поверненням Москві?

Нардеп Гео Лерос назвав голову ОПУ Єрмака агентом ГРУ Росії, а що як він сказав чисту правду? Де реакція президента Зеленського? Чи розуміє президент, що поділяє відповідальність, якщо Єрмак справді виявиться винним?

Очевидно, Верховна Рада МУСИТЬ створити тимчасову слідчу комісію і розібратися – що сталося, і чому операція була зірвана? Бо правду не сховати. Те, що в руках опозиції опинилися ці документи, чітко пояснює, ЧОМУ російські посіпаки в оточенні президента Зеленського не можуть розвернути Україну в бік Москви. Тому, що реально чесні офіцери СБУ, ГУР, Прокуратури, ДБР та інших (ті, які вже воювали за Україну і вже ковтали сльози та гризли лікті, коли ховали убитих друзів), ці офіцери не мовчать і передають інформацію патріотичній опозиції.

Правду не заховати. У ВР є вибір – або створити ТСК і розібратися, або стати співучасниками, без перебільшення, ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ.

Окремо хочу сказати ботам-єрмакодявкам, тим, які все ще вважають себе патріотами і переконані, що борються за українську справу. Ви знаєте, йдеться про вагнерівців, що убивали на Донбасі наших пацанів і дівчат. Ідеться про потвор, дотичних до убивства наших десантників у ІЛ-76 біля Луганського аеропорту. Вони гуляють на волі, бо хтось злив деталі операції Москві. Тричі подумайте, перш ніж виправдовувати ТАКЕ. Ви ж не відмиєтеся потім, не сумнівайтеся.

* * *

Боти-єрмакодявки нарешті виродили, як їм реагувати на сьогоднішню заяву Ар’єва щодо вагнерівців.

Ні, вони не звинувачують Ар’єва у брехні напряму – вони пихато просторікують про те, що документи, мовляв, не доводять сам факт плану захоплення вагнерівців СБУ (от нема там документу “такого-то числа провести захолення вагнерівців”), а записи розмов… “ой, та до них є питання”. Не дивно, питання до всього придумати можна, було б бажання.

Що на це сказати? Єрмакодявки ви мої, недолугі.
ЄвроСолідарність і НЕ звинуватила Єрмака.
ЄвроСолідарність лише заявила, що матеріалів достатьно для створення ТСК.
ЄвроСолідарність вимагає, аби ТСК розібралася з деталями операції СБУ.
ЄвроСолідарність хоче, аби ТСК з’ясувала, на якому рівні відбувся виток інформації, бо є всі підстави вважати, що відбувся він на рівні ОПУ.

Бо з такими речами не жартують.

Якщо інформацію Москві зливають з рівня ОПУ, значить, в ОПУ сидить російський кріт, а ви, єрмакодявки, його покриваєте. Але правда така, що ТСК досі ніхто не створив. І створювати явно не бажають – тягнуть час. Пояснення цьому може бути очевидне – хтось сильно не хоче, аби ТСК розслідувала. А цей факт набагато більш промовистий за все ниття єрмакодявок.


Олександр Дедюхін

Я ничего не писал по делу вагнеровцев, пока не видел доказательств. Теперь они (доказательства) в публичном доступе есть, а самих задержанных преступников нет.

Напомню, в Беларуси было задержано почти 30 голов, причастных к убийствам и военным преступлениям, в том числе в этой группе были:

– причастные к сбитому Ил-76;
– причастные к сбитому СУ-25;
– причастные к сбитому малазийскому Боингу.

Надеюсь, не нужно рассказывать, насколько было важно задержать этих преступников, и кого еще они могли сдать?

Вы читаете не просто мои слова. Владимир Арьев показал сегодня на брифинге документы.
В этих документах четко сказано:

1. Спецоперацию начали в 2018 году по поручению Порошенко.
2. К этой операции подключили разведки нескольких стран.
3. В этих документах собраны доказательства, в том числе личные признания вагнеровцев в преступлениях.

Дальше Украина должна была вязать военных преступников и на блюдечке с голубой каемочкой подавать их в Гаагу, но когда спецы пришли к одному величайшему человеку, который единственный, по сути, может дать отмашку на совершение подобной операции, этот величайший очень сильно …эээ… испугался и одному ему ведомыми путями слил всю информацию и всю гостайну своим кураторам на Москве. Не только это, кстати, слил. В ходе слива инфы была сдана наша агентурная сеть на России, поэтому последние пару недель идут аресты наших агентов в стране-агрессоре.

И маленькая вишенка на грязный, испорченный и заплесневелый зеленый тортик. Узеленские будут эту историю максимально заштриховывать. С этим связаны наезды на «Пятый» и «Прямой» каналы.

В общем, выборы — это, конечно, актуально, но вопрос сейчас стоит о существовании Украины. И как повернется сей зелягейт, зависит от нас.


Валерій Прозапас

Отже, операція з затримання “вагнерівців” ОФІЦІЙНО кілька років велася спецслужбами України та союзників.

Ті бойовики безпосередньо збивали літаки з нашими військовими та розпочинали гібридну війну під управлінням з Кремля, і їх “вели” для затримання.

Наголошую, офіційно і санкціоновано державними органами України.

Але після включення в хід справи головнокомандувача Зеленського та його оточення вагнерівців затримало білоруське КДБ та передало Путіну.

Як раніше сам Зеленський передав Путіну громадянина України Цемаха, учасника збиття МН-17.

Документи опубліковано у Volodymyr Ariev – інакше б їх було знищено.

Держава знову в небезпеці, як в часи зради Януковича та росіянами в силових структурах, бо постає питання – хто зраджує Україну?

Офіцери українських спецслужб готові надавати свідчення ТСК з цієї справи.

Справа за Верховною Радою.

* * *

Так видається, що понад 90% професійних пахарів інформаційного поля замовчує опубліковані матеріали, які доводять свідому брехню влади про “відсутність спецоперацій по вагнерівцям”, та ігнорує вимоги “ЄС” створити ТСК з розслідування можливої зради у високих кабінетах.

Є брехня, є нахабна пропаганда, а є українська “журналістика”, бессмислєнная та беспощадная, як промови Зеленського.

Продажні сцикуни.

Де Скрипін? Він взагалі журналіст чи насрано?

А були ж часи, коли кожну помилку української влади роздували до масштабу катастрофи, а частіше просто її вигадували – як з “ліпєцком”, “роттердамом” або “свинарчуками”.

Не можу згадати приклада в історії, щоби проти своєї ж держави працювала така кількість дорослих громадян – тільки малоросія, тільки хардкор.


Юрій Бірюков

Два процессуальных документа, которые говорят не сколько про некоего Харитонова, сколько говорят про вранье нынешней власти.

Зачем было так неистово врать про отсутствие операции? Зачем было так неистово врать?

Оказывается (?!), в рамках процессуальных действий – все было.

Оказывается (?!), уже были заготовлены проекты подозрений этим самым “вагнеровцам”.

Оказывается (?!), про все это было известно всем органам следствия, органам надзора и всем остальным. А ровно с момента совещания в кабинете Зеленского это стало известно и России.

Оказывается (?!), у нас предатели на Банковой. Хотя… зачем “?!”. Хотя… зачем “оказывается”.

Да, это лишь малая толика документов. И да, этих документов, чеков, рапортов, докладов, подозрений, протоколов – много-много папок. Это не слухи, не домыслы, не вбросы – это фактические документы, с номерами входящих-исходящих.

Уничтожить такой объем “следов” не получится.


Serg Marco

Посмотрел я трансляцию из ВР на тему слитой операции “вагнеровцев”.

Ну что могу сказать. Это просто не укладывается ни в какие рамки. То есть в ОП сорвали операцию ГУРа и СБУ по пополнению обменного фонда/привлечению к ответственности российских убийц. После чего наклонили ГУР и СБУ, чтобы они опубликовали лживое заявление, оправдывающее ОП.

Ты смотри, нашлись полномочия тут. Неожиданно, а они взяли и нарисовались. И нарисовали нам предательство. То есть в то время, когда наши пацаны лазят в серой зоне, выпиливают убийц и сами гибнут, ОП просто взяло и нассало на их могилы.

И да, перестаньте мне тыкать “Если не Зеленский, то Медведчук нападет”. Потому что Медведчук уже напал. Потому что Медведчук – это бизнес-партнер Коломойского, с которым они наклоняли Центрэнерго. Это бизнес-партнер Коломойского по 1+1. Давно не было Медведчуку так вольготно, как при Зеленском.

И Зеленский ссыт его. Потому что он понимает, что остатки рейтинга у него только потому, что его не мочат телеканалы как Пороха. Только Зеленского начнут мочить каналы и медиахолдинги Медведчука, в которые, кстати, входит 1+1, и ему гайки. Потому не вижу смысла дискутировать на тему “Если не кукла Медведчука, то будет Медведчук”.

Потому я задам вопросы, которые весело вопила на стадионе зеленая мелочная, истеричная инфантильная никчемность, немного добавив от себя:

Почему не сидит Медведчук?

Сколько денег тебе занесли с Роттердам+?

Сколько денег тебе занесли от русских, чтобы ты слил вагнеровцев?

Отвечай, мразь!


Джон Сміт

На відео вбита горем мати десантника, який загинув в Іл-76, просить фракцію слуг сказати правду – чи дійсно наші спецслужби мали шанс захопити вбивцю її сина?

А Рада слуг відмовляється.

Уявіть рівень 3,14деця в нашій країні.

Ми ВЖЕ живемо в Рашці, де плешивий вбиває дітей у Беслані, а вбиті горем батьки роками не можуть встановити правду. І всім похрін.

Це жахливо. Вбивці 40 наших десантників в Іл-76 і 9 членів екіпажу в останню мить зуміли уникнути нашої відплати. Наші спецслужби вже виманили їх із РФ. Вони вже висіли над прірвою і ступили у неї.

Так щастить раз у житті, блін.
На жаль так пощастило нашим ворогам.

Але у цієї вдачі є ім’я. Це ім’я – Володимир Зеленський.

На фото, опублікованих Volodymyr Ariev, – докази злочину Зеленського. Операція спецслужб була. Вперше в історії ми могли стати не країною-імпотентом, де вороги від нас тільки тікають за кордон і крутять дулі. Ми ворогів вирахували і посадили на літак до нас, щоб потім посадити перед ось цією мамою і перед іншими мамами на лаву підсудних.

Але в останню мить Зеленський за наполяганням Єрмака відклав операцію, і внаслідок зливу інформації операція була зірвана. Завдяки Зеленському наші вороги зуміли нас перехитрити.

Насправді фракція слуг вже знає, що це злочин Зеленського. Вони відмовляються створити ТСК, і їхня відмова підтверджує кругову поруку владних злочинців. Вони тепер підуть до кінця, бо вони вчинили злочини проти нас.

 

 

 


Гліб Бабіч

У найвищих ешелонах України сидить російський кріт. Або цілий виводок кротів.
Мені особисто це безперечно зрозуміло після брифінгу Ар’єва.

Зрозуміло, що нам показали саму верхівку айсберга, а сам масив документів – величезний. Але з того, що я чув, мені абсолютно зрозумілий ряд фактів:

1. Як військовому, те, що діалоги з найманцями – абсолютно реальні. Повірте, це говорять люди зі знанням озброєння, місцевості, особливостей «військової структури» збройних формувань Росії на території Донбасу і багатьох інших деталей. Це військові, які мають багатий бойовий досвід. Вони дійсно були, брали участь і знають.

2. Українська розвідка провела блискучу, копітку операцію з викриття та підготовки затримання військових злочинців, які вчинили ряд гучних, кривавих і ретельно підготовлених військових злочинів, які спричинили загибель сотень людей. Вона, «розговоривши» найманців, заздалегідь зібрала докази їх злочинів, достатніх як для нашого, так і для міжнародного суду.

3. Всі слідчі та процесуальні дії були проведені санкціоновано, процесуально бездоганно і під наглядом Генпрокуратури.

4. Фінальна стадія операції була підготовлена досконально і з величезною ймовірністю увінчалася б успіхом.

5. При презентації цієї операції в стадії завершення, беспосередньо у Володимира Зеленського, були присутні люди з його найближчого оточення, які не мають допуску до держтаємниці та права присутності на подібних нарадах.

6. Операція була зірвана саме розпорядженням президента, так як ніхто крім нього не має права віддавати такі накази. Згідно із законодавством. Хто вплинув на президента – головне питання.

7. Злив «вагнерівців» спецслужбам Білорусі стався саме з кола тих, хто був у кабінеті президента.

8. Президент і його оточення не тільки знищили блискучу роботу розвідки і зірвали операцію, але і зробили конкретні дії по прихованню цього і дезінформації суспільства.

9. Так само їхніми діями поставлена під удар і загрозу знищення наша агентурна мережа в Росії.

10. Все це має ознаки не тільки некомпетентністі та злочинної помилки, але і прямі ознаки державної зради, дій в інтересах ворога і дезорганізації розвідувальних структур України.

11. Все це вплине на можливість притягнення до відповідальності не тільки військових злочинців перед законом України, а й Росії перед міжнародним правосуддям.

12. Затримання цих найманців дало б незаперечні докази того, що саме росія веде війну в Україні.

Для того, щоб з’ясувати істину, знайти і покарати винних і очистити вищі ешелони влади від зрадників і «кротів», необхідна Тимчасова Слідча Група у Верховній Раді України. Цього сьогодні вимагала фракція ЄС. До цього вже приєдналися представники Голоса та Батьківщини. Як з’ясувалося, навіть без урахування сьогоднішніх фактів на сайт ВРУ вчора була подана петиція від родичів загиблих в результаті злочинів «вагнерівців». Саме про створення ТСК. Але до цих пір вона ігнорується.

Резюмую простими словами військового. Є всі підстави підозрювати, що зрадники, що працюють в інтересах агресора, не тільки знаходяться у вищих ешелонах влади, а й мають відношення до безпосереднього управління державою.

Ба більше, главі держави доведеться відповісти на дуже серйозні питання. І відповіді повинні бути дуже переконливі та підтверджуватися дуже серйозними фактами. Інакше все буде просто і страшно. Виявиться, що на минулих виборах в президентське крісло посадили не клоуна. А крота.

Поширюй правду.


Володимир Омелян

Насправді, держзрада – річ серйозна.

Це чудово розуміє Єрмак, завбачливо усвідомлює Разумков, і починає здогадуватися Зеленський.

Коли ти зраджуєш власну державу, у тебе є два шляхи: або країна, на яку ти працюєш, окуповує країну, в якій ти працюєш, або тобі гарантують обмін і проживання в країні, заради якої ти зрадив власну державу.

Тому зараз вкидається величезний ресурс, щоб «замовчати» справу вагнерівців, знищити документи, переконати свідків «забути все».

Але державна зрада – це не корупція, не бізнес на крові чи ліках.
Таке не пробачається і не забувається.

Тому пани єрмаки-зеленські можуть ввімкнути масаж на задньому сидінні трофейного Мерседеса. Поки ще є можливість.

Час, і країна вже стукає в двері…

Не забувайте, люди на фронті гинуть не за політиків чи лідерів. Вони віддають власне життя за власну державу.

І ми доведемо, що жодна смерть не була марною

П.С. Навіть у Савіка ця тема – топова після довгої перерви.
Перша – Білорусь, друга – вагнерівці.

Володимире Олександровичу, нагадую, у Вас два варіанти, третій і єдиний, що справдиться, буде наш.


Ігор Артюшенко

Зеленський мовчить!

Це означає, що він покриває державну зраду працівників його Офісу, які здали вагнерівців Росії, викривши перед ворогами багаторічну спецоперацію СБУ.

Думаю, що шукати, хто саме злив інформацію довго не доведеться, бо в тій структурі через одного або бізнес-партнери російських олігархів, або віруючі московського патріархату.

Але те, що Зеленський не збирає пресконференцію, не дозволяє “слугам” у Верховній Раді створити ТСК, а Генрокуратура разом зі “Службою Баканова” не відкриває кримінальне провадження за статтею “державна зрада”, означає, що після закінчення його президентського строку та втрати недоторканності його будемо судити.

Бо від відповідальності за такі злочини ніякий термін давності Вас і Ваших зе-поплічників не врятує.

“Аннушка вже розлила олію…”

З чим я Вас і вітаю, пане Зеленський!


Анна Оскомина

Можливо, не всі усвідомлюють, якого саме масштабу інформацію сьогодні підтверджено на брифінгу партійцями ЄС. І які це матиме наслідки для нашої країни.

В нас не просто виявився зрадник держави на найвищому рівні. Судячи з заяв кількох спецслужб після розголосу, які нахабно “відмазували” причетність перших осіб країни до зливу спецоперації, цей зрадник піде на все, щоб приховати свій злочин.

Ми тепер достовірно знаємо, що в лавах наших спецслужб залишилися патріоти та професіонали, здатні на спецоперації найвищого рівня майстерності. Наразі ці фахівці під загрозою репресій з боку представників влади. І погрози та залякування – це не найгірше, що може статися з цими людьми. Бо, наскільки я розумію, особисті дані цих людей часто засекречені задля їх безпеки. Тільки уявіть, що може статися з ними та їх родинами, якщо державний зрадник передасть їх дані ворогу. Історії полковників контррозвідки Хараберюша та Шаповала болісно про це нагадують. А ще я нагадаю, що вбивця полковника Хараберюша Юлія Прасолова стала свого часу для Зе обмінним фондом і наразі нормально себе почуває, живучі в Москві.

Окрім того, оскільки до організації цієї спецоперації долучалися спецслужби країн-партнерів, після зливу державним зрадником засекреченої інформації недружнім спецслужбам подальше співробітництво та обмін розвідданими з країнами-партнерами можуть бути під загрозою.

Друзі, це найсерйозніша подія серед усього, що ставалося в Україні за останні роки. Це однозначна і безумовна свідома державна зрада на найвищому рівні. Ми мусимо зробити все від нас залежне, щоб домогтися створення ТСК. І це той випадок, на мій погляд, коли не мають жодного значення розбіжності в наших політичних вподобаннях чи несприйняття будь-яких персон. Тут все просто: той, хто встане поряд – той друг. Той, хто знайде будь-які відмазки, щоб уникнути цього, – той ворог.
ІМХО.


Тамара Горіха Зерня

Якщо вам здається, що порохоботи стукнулися головою об стінку і всі як один бігають і кричать про #вагнергейт і #зелягейт, бо їм нічого робити, подумайте двічі.

Після сьогоднішнього брифінгу Volodymyr Ariev кожна порядна людина в Україні зобов’язана максимально публічно озвучити свою позицію з цього питання. Бо через рік вам тицятимуть в очі, що «ви зробили це разом», і вам не буде чим відповісти.

Моя позиція така.

1. В Україні вибухнула ядерна бомба. Це наша Хіросіма, після якої відновити обороноздатність країни буде надзвичайно складно. На міжнародній підтримці на час правління Зеленського можна ставити хрест.

2. Зеленський оголосив війну Україні. Деталі супер-складної, багаторічної міжнародної спецоперації були злиті ворогу з офісу президента. Злиті демонстративно, не ховаючись. Очевидно, у них не було часу замести сліди. Зеленському та Єрмаку стало відомо про операцію на останньому етапі, буквально у завершальні години. Цінність «вагнерівців» для путіна виявилася вищою за цінність Зеленського для путіна, «консерву» підірвали.

Звідси висновок.

3. Ми більше не перебуваємо у безпеці на власній території. Вся приватна інформація, яку ми вказуємо у державних базах даних чи анкетах, включаючи дані з державних банків, може бути передана ворогу і використана проти нас.

4. Кожен із нас може бути викрадений або заарештований спецслужбами росії на території України. Будь-які ініціативи, направлені на укріплення України та послаблення росії, будуть різатися та гальмуватися вищим керівництвом України.

5. Ми знали що так буде, але не думали, що так швидко. Справа іде до розв’язки.