Вагнергейт. «Вірю – не вірю» (документи)

Володимир Ар’єв

В історії зі злитою спецоперацією з виманювання бойовиків-«вагнерівців» в Україну досі сперечаються у «вірю – не вірю»? Ок, доведеться допомогти.

1) На фото протокол, підписаний слідчим СБУ, з прізвищами «вагнерівців». Далі – квитки на рейс Мінськ-Стамбул, який мав відбутися 25 липня, але був відкладений після наради в офісі президента (29 липня бойовиків взяло КДБ Білорусі). Порівняйте прізвища. До речі, особисті дані та переговори «вагнерівців» з вербувальником-оперативником буду далі викладати. Стежте.

2) Зверніть увагу: у багатьох квитках повернення зазначено зі Стамбула в Москву. Чому ж тоді вони всі з Москви не вилітали? Пояснення елементарне: російські рейси над Україною не літають, а білоруський – з Мінська на Стамбул – йде прямо над Києвом. Диспетчер має повне право наказати пілоту посадити літак, коли він перебуває у повітряному просторі країни. Отже, це ще один доказ того, що «вагнерівців» виманювали.

3) Доказів надалі не бракуватиме. Я не один. 😉


Валерій Прозапас

“Нє, ну ви докажитє, что Янукович прєдал і собирался в союз с Путіним!”

“Нє ну ви докажитє, что Майдан беркут и снайпєра расстрєлівалі!”

“А докажитє, что ето імєнно Россія войска ввєла, обстрєлівала со своєй тєріторіі і пускала ракєти на Маріуполь і Краматорск!”

“І докажитє заодно, что нє Порошенко войну начал, і нє Турчінов Крим сліл!”

“А чєм докажетє, что Коломойскій 150 мілліардов із ПріватБанка вивєл і тєпєрь імєєт какое-то вліяніє на Зєлєнского?”

“А докажетє, что в Оманє Зєлєнскій і Єрмак проводілі встрєчу с представітєлямі Крємля?”

” Нє, ну ви докажитє, что докумєнти о провєдєніі опєрації по задєржанію вагнєровцев настоящіє, і что кто-то из ОП мог сліть інформацію рускім!”

Дійсно, як же ж в таке можна “повірити” – це ж не “ліпєцк”, “ротердам” та “апшори”.

Зато в “конєц епохі”, “прастова парня із народа” і тєлєвізор – запросто.

Біда.


Андрій Бондар

Наша трагедія як суспільства в тому, що евентуальна або реальна робота очільника АП на російські спецслужби тривожить нас набагато менше за призначення Мірчі Луческу головним тренером “Динамо”.

У нас викривлені пріоритети і крива оптика, типова для країни, яка не знає і не розуміє, де її реальні вороги і реальні проблеми.

І вихаркувати все це ми знову будемо з кров’ю.


Костюк Олександр

Вже завтра ми побачимо Семенченка, Парасюка і Соболєва під ОП. Завтра будуть стояти рєдути з вимогою негайного імпічменту за фактом державної зради.

Вже завтра сто тисяч свободівців оточать ОП та ВР.

Вже завтра нацдружини закидають Зеленського та Єрмака іграшковими моделями ІЛ-76.

Уже завтра Лєщєнко, Найєм, Коханівський, Скрипін, Дроздов, Буткєвич, Валєтов, Томенко, Сірожа Іванов, Бігус, Мочанов, Касьянов, Богуцька, Мосійчук, Романенко і т.д. і т.п. рішуче і безкомпромісно закличуть до імпічменту зрадників Зеленського та Єрмака !

Скоріше б уже те завтра!


Олексій Осипенко

Пожалуй, тоже пару слов скажу на счет слитой Ермаком операции СБУ и ГУР.

Я не думаю, что это была измена, потому что Ермак или Зеленский – агентура Кремля. Да, на них, скорее всего, действительно есть компромат (потому что долбо*бы не умеют на вляпываться в истории), но едва ли к нему прибегали.

Потому что и Зеленский, и Ермак, и вся эта квартальная тусня – это насквозь советские/российские люди ментально. Это очень хорошо видно по тому, как они выстроили вертикаль власти: личности не важны, важны должности. Был Богдан главой ОП – был он царь и бох. Стал им Ермак – про богдана забыли. Лишился должности – и ты никто, и звать тебя никак.

Это – чистой воды азиатчина, как заведено в сосденей недоимперии.

Люди с подобным мышлением больше всего на свете боятся разгневать того, кто выше их по иерархии. Потому что, в их понимании, начальник – божество, подчиненный – простой смертный, которого унасекомить или вообще уничтожить – раз плюнуть.

Полагаю, можно не доказывать, что Москву и Кремль эти ребята воспринимают как тех, кто выше их по иерархии, и, соответственно, в штанишки писаются при одной мысли о том, чтоб х*йло прогневать.

Операция по извлечению вагнеровцев – это была бы знатная пощечина Москве. Не столько опасно, сколько обидно, что какие-то там чубатые хохлы такое отмочили, а “всемогущеее ФСБ” даже британского пенсионера отравить не смогла толком. Да что там пенсионера – Навального на своей территории и то грохнуть толком не смогли.

В общем, подобная операция – это не столько больно, сколько унизительно. А, в глазах зелени, унизить начальство – это даже хуже, чем просто накосячить. Это практически смертный приговор в их понимании.

Потому мы и получили что получили: едва узнав, что россиян хотят взять за жопу, Ермак и ко побежали упреждать подставу. В их понимании, это поможет им получить благосклонность Москвы и, соответственно, улучшит их переговорную позицию, ведь единственный способ получить благосклонность божества – это лебезить перед ним, пресмыкаться и преданно заглядывать в рот. По-другому эти клоуны не умеют.

Так что нет нужды вербовать этих кретинов. Достаточно того, что они считают кого-то “начальством”, идти против которого – смерть.