Ви не вірили навесні, то повірте хоч зараз і вдягніть маски

Anton Senenko

Потрапила мені на очі новина, що на росії помер екс-президент російської академії наук Володимира Фортов. Чим ця новина цікава? Фортов помер від коронавірусу. Ще раз, по складах: екс-президент академії наук країни, що нібито розробила вакцину Спутнік V, помер від коронавірусу. Жодні статки, зв’язки і непогана медицина для обраних не врятували людину.

Які тут можуть бути висновки?

Усі люди, які розповідають, як ми маємо кинутися в ноги путєну з проханням надати нам вакцину, мають вже завалити свої сьорбала. Одна справа, коли “не мати справ з окупантом та агресором”, – не всім це втямки. Люди досі охоче купують російські жигулі, підгузки і т.і. Інша справа, що вся їхня медично-наукова потуга і міць – це фікція. І стверджувати протилежне в ситуації з коронавірусом – бути ідіотом.

* * *

Сумна ж правда полягає в тому, що нам радіти нічому. Бо наші рідні очільники брешуть нам щодо ситуації з короною в Україні. Не спеціально, але вони створили для цього всі умови, однак самі ж публікують статистику, що демонструє настання колапсу. Звісно, придуркуватий міністр охорони коронавірусу офіційно бачить сповільнення темпів епідемії, придуркуватий санлікар радить гуляти парками, хоча навесні забороняв.

А що насправді?

1. Кількість зроблених тестів стабільно знижується. Це дозволяє Степанову говорити, що ураганне зростання кількості інфікованих сповільнюється. Це брехня. Бо позитивність тестів зростає:

Evgeny Istrebin: Вот специально нарисовал очень простой и, как мне кажется, понятный график. Общее число тестов и позитивные результаты тестирования.

Смотрите, последние 3 недели число тестов падает, а число позитивных результатов все равно продолжает расти, рост слабый, но он продолжается. Это говорит о том, что число вирусоносителей среди населения становится все больше и больше.

А по мнению Степанова эти дегенераты остановили ураганный рост кол-ва инфицированных. Уроды натуральные, вы них не снизили. Вы замедлили рост числа официально выявленных инфицированных. Но это было достигнуто снижением тестирования. А рост позитивности говорит как раз обратное, число инфицированных продолжает рост с ускорением четко по всем правилам эпидемиологии.

2. Позитивність тестів в Києві сягнула 65%. Що це означає?
З кожних 100 зроблених тестів 65 виявляються з короною. Тобто система тестування взагалі нічого не відображає.
Вона як пляшковий отвір не дає уявлення про справжні масштаби епідемії:

Evgeny Istrebin: Київ накриває повний капець. Дані міського лабораторного центру МОЗу.

25 листопада – 1316 тестів, позитивних 881, позитивність 66,9%.
26 листопада – 1410 тестів, позитивних 996, позитивність 70,6%.
27 листопада – 1598 тестів, позитивних 999, позитивність 62,5%.

Тижнева позитивність 65%. Де тут зниження рівня інфікування ?

Эффект снежного кома.

Недельная позитивность киевского городского лаб центра дошла до 65%, суточные прыгают до 70%. Это говорит о том, что тестируют стационарных и симптоматичных пациентов, причем совсем не с легким течением болезни.

А дальше происходит следующее.

Легких и контактных вообще никто не тестирует. Ну у кого-то пару дней температура, а дальше такой вирусоноситель без теста побежит на работу . Ну а что, ведь ему же отказали в тесте, значит, у него нет Ковида.

Там он продолжит заражать еще больше людей. И далее по кругу. Эту цепочку не разорвать за 2 выходных дня.

Позитивность в 65-70% говорит, что в реальности там 75%-80% вирусоносителей, а это означает, что выше уже просто нереально добиться.

Все, приплыли.

Если что, реанимаций свободных в Киеве нет. Все заполнено. Свободные койки максимум 1 час . И сразу заполняются.

Финита ля комедия. Кина не будет, электричество кончилось.

3. Кількість госпіталізацій, в т.ч. в реанімації, жахає:

Evgeny Istrebin: Новый максимум госпитализаций.

На вчерашнее утро было госпитализированно 19997 пациента с диагнозом Ковид.

4. При цьому кількість нових госпіталізацій зростає незначно, але летальність росте. Це можна пояснити лише тим, що госпіталізувати в нормальні умови вже нікуди.
Кисню бракне, медперсоналу теж. (почитайте сторінку Дмитро Левінський).
Можна малювати скільки завгодно віртуальних ліжок – реальність від цього не зміниться:

Evgeny Istrebin: Число летальных случаев растет а кол-во госпитализаций не растет. Украинский феномен.

В Киеве число госпитализаций обновило рекорд, всего на госпитализации 2193 пациента. Добавил таблицу по больницам Киева.

Последняя картинка для общего представления как выглядит соотношение госпитализации/реанимации/летальные в разных странах.

Я зауважу, що всі графіки Evgeny Istrebin – це офіційна статистика, яку може обробляти кожен.

Що кажуть вчені з НАН України при цьому?
23.11.2020. Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 23 листопада – 7 грудня 2020 року («Прогноз РГ-29»):

“Дані про надлишкову смертність демонструють, що щоденна статистика летальних випадків від COVID-19 охоплює лише 25-30% від усієї смертності, пов’язаної з цією хворобою. Попри мінливість показників загальної смертності, ця частка демонструє стійке значення у регіонах України”.

Тобто офіційні дані по померлим Ви можете сміливо множити на 3 або на 4.
Кому як подобається.

І це вже видно на графіках Держстату по зростанню смертності в регіонах:

Evgeny Istrebin: Смертность в западных областях с начала лета начала расти аномальными темпами и в сентябре достигла в отдельных областях 37%.

Публикую обещанные данные по уровню смертности на душу населения. Источник Держстат.

Данные в первой таблице отсортированы по росту смертности за 9 месяцев текущего года по сравнению с 5-летней средней 2015-2019 гг. Как видно из таблицы наибольший рост наблюдается в Черновицкой области который начался в апреле с +3% и в сентябре достиг 27% роста. Всего за 9 месяцев рост уровня смертности составил 6,7%.

Далее идет Львовская область, где рост смертности начался в июне и к сентябрю поднялся до 30% . Всего за 9 месяцев рост 6,2%.

Закарпатская область, где рост начался в июне и к июлю достиг 30%, далее было некоторое замедление, но в сентябре опять рост поднялся до 19%. Всего за 9 месяцев рост 5,18%.

Остальные области смотрите в таблице 1.

Отдельно хочу обратить внимание на якобы существенное снижение в Донецкой и Луганской областях, которое связано, по моему мнению, с закрытием в апреле-мае границ с ОРДЛО. Вообще статистика по Донецкой и Луганской области – это отдельная история, и на это снижение смертности надо смотреть скептически.

Таблица 2.

Уровень смертности в Черновицкой, Львовской, Закарпатской и Ивано-Франковской областях на душу населения за 2015-2020 гг.

В данных таблицах виден аномальный рост июня-сентября, который никогда ранее не наблюдался в этих областях в летне-осенний период. Ковид? Безусловно. Данные области уже давно фигурируют в первых строчках по числу новых случаев и летальных исходов Ковидной статистики.

Вот так мы теряем наше население, но в МОЗе и ОП все хорошо, идут большие стройки, ежедневные брифинги, и прочая хренотень. А в то же время людей умирает все больше и больше.

Берегите себя, не болейте.

Методология.
Уровень смертности – число смертей за месяц/среднегодовую численность населения данной области за данный год, на 1 млн наявного населения. Все данные Держстат.

Це можна приховувати у відосиках ютьюбу чи з екранів телевізорів, дебільними постами у фейсбуці з дебільними вигуками “крівбассс!”, одначе реальність – інакша.

І тут ми підходимо до головного:

Натовп полохливих бабуїнів, що навесні заперечував епідемію, розповідав про “а ви бачили смертність від туберкульозу і ДТП”, “покажіть хоч одного хворого”, зара починає притискати вуха. Бо у кожного вже є хворі/померлі знайомі, а то й близькі родичі.
Ніколи наприкінці літа-восени не хворіло так тяжко стільки людей.

І зараз же ці бабуїни мають шанс наочно побачити, що таке експоненціальний ріст, коли швидкість росту пропорційна самій величині, і жодні ДТП чи туберкульози тут поруч не стояли.

Штука не дуже проста для пересічних, однак, як дуже вдало в одному з постів висловився ще навесні Anton Shvets (близько до тексту), експоненціальний ріст – це коли мавпи дивляться на пробірку з вірусом і нічого там не бачать. Секунду не бачать, другу не бачать, три, чотири… а на 59-й секунді помічають, що вірус вже займає половину пробірки, на 60-й він вивалює через край…

Я це до чого.

Перше, у нас 59-та секунда.
Друге, тупим бути не гріх. Гріх – не вчитися і не робити висновків.

Досі точаться суперечки про “маски не захищають”. Мережею тягають соцопитування “чи допомогла Вам маска?” і наводять це як доказ, що маски не працюють, при тому що експериментальні роботи доводять тупо протилежне.

Так от, шановні громадяни, які заперечують маски.
Ви не вірили навесні, що буде дупа.
То повірте хоч зараз, що дупа вже тут, і просто вдягніть маски.
Вас – конкретно Вас – ніхто вже не рятуватиме. Бо нікому і нічим.
Ні, за гроші Ви ліжкомісце не купите, бо завжди знайдеться той, у кого грошей більше.
Та й їм зара так само несолодко, бо ліжок реально не вистачає.

Вдягніть маску.

І ще два моменти.

Ні, цей пост не додає жахастиків. Розумні люди й так бачили ці проблеми, я просто спробував все систематизувати.
Якщо така правда вас жахає, то ви занадто довго заперечували проблему, і це не мої клопоти.

У влади не буде іншого вибору окрім запровадження тотального локдауну. І я не вірю в те, що вони попередять за 10 днів. Ні, вони не впораються, бо повністю дискредитували себе велюрами та витрачанням грошей ковідного фонду на будівництво доріг. Ні, МВС теж не допоможе, скільки їх грошима не заливай.
(Я вже треті вихідні спостерігаю цю імітацію локдауну вихідного дня, коли в мене на районі працює тупо все).

Тому надія лишається, як завжди, на самоорганізацію українців та їхній здоровий глузд.

Здоров’я хворим.
Вічна пам’ять померлим.

Майте гарний тиждень.


ZN.UA: Євген Істребін. COVID-19: чи виправданий оптимізм Мінздоров’я?

Аналіз результатів карантину “вихідного дня”. 28 листопада на офіційній сторінці Фейсбук Мінздоров’я заявило, що, хоч за попередню добу й було зафіксовано новий рекорд — понад 16 тисяч нових випадків захворювання на ковід, завдяки впровадженим протиепідемічним заходам (карантинові вихідного дня) нібито вдалося «призупинити ураганне зростання кількості інфікованих». Важко сказати, на підставі яких даних Мінздоров’я зробило такі висновки. Аналіз даних лабораторних центрів України станом на 27 листопада (джерело — ЦГЗ) свідчить про інше.

Автор