Ви – не євробляхарі. Ви – звичайні совкобляхарі

Mason Lemberg

Винамзавідуєте, Мизадешевиєавтодлявас, Государствонаживаєтсянаавтомобілістах…

Нешановні контрабандисти, це все х*ня, і це все не викликає жодних сентиментів до вас, що й доводять ваші “акції”, де люди не тільки не приймають вашу сторону, а й готові вас 3,14дить, він чого вас захищає наша нова поліція замість того, щоб захищати права сумлінних громадян.

І я поясню чому:

  1. Тому що ви – контрабандисти, ви – джерело корупції, і ви цим гордитесь.
    5 років тому ми переломили вектор історії, ми вирвалися з диктатури та тайожного союзу і сказали, що ми хочемо жити як в ЄС, дотримуючись норм і принципів демократії.
    Потім на нас пішли війною. І поки півкраїни хоч якось допомагало фронту, перше, що зробили здорові мужики під час війни, – це поїхали купляти бляхи, потомушто вони хочуть їздити на хороших автомобілях. Прямо Рендж Ровер – це предмет першої необхідності у воюючій країні.
    Я досить лояльно ставлюся до людей, які купили бюджетну бляху для власних потреб, але від ублюдків, яким до повного щастя під час війни не вистачало “на останні гроші” Рендж Ровера, мене верне. І ще верне від того, що контрабанда та корупція, яку вони породжують, стала для них предметом гордості. “От ми порушуємо закони, робимо що хочемо”.. Ні, ви нічим не відрізняєтеся від тих дикунів, які 25 років грабували Україну, хіба що об’ємами грабунку.
  2. Тому що ви намагаєтеся прикрити свої кримінальні злочини турботою про мене, прикрити свою контрабанду нібито боротьбою за дешеві авто. Не треба мені розказувати, які ви бурці за дешеві авто. Ви – контрабандисти, у вас проблеми з законом, ваші корита, які в оренді литовських фірм, є незаконними в Україні, ось це ваша проблема.
    А боротьба за дешеві авто – це абсолютно інша історія. Я за дешеві авто, я за зменшення акцизів і мита, але я проти вас, проти контрабандистів.
  3. Тому що ви брешете та лицемірите на кожному кроці.
    То ви розказуєте за якогось Васадзе та не можете знайти Таврію на дорозі, то ви розказуєте за мита як в ЄС, плутаючи перереєстрацію авто в межах безмитного союзу, яким є ЄС, з ввезенням авто на митну територію
    То ви забуваєте, що в країнах ЄС власників фактично змушують продавати їхні старі, але ще справні, автівки за копійки, бо там податки, обов’язкове ТО та страхування, утилізаційний збір і т.д. Тож давайте зробимо як в ЄС? Ви ж хотіли як в ЄС? Нє? Але аналогічні умови вам не підходять, тільки халява.
    То ви беретеся від мого імені нібито відстоювати мої права на дешеве авто (хоч я вас на це не уповноважував), перекриваючи мені дорогу. Вже не кажучи про те, що ви за жопу свою воюєте, а не за мої права.
  4. Тому що ви не догадалися ні до чого кращого, як повторити “подвиг” донбаської вати, яка перекривала шляхи українській військовій техніці.

А головне, ви забуваєте, що ЄС, до якого ми прагнули, починається з рівності всіх перед всіма, з виконання та дотримання закону, а ви під час війни, здорові кабани, кричачи про зубожіння, побігли купляти предмет першої необхідності – Рендж Ровер.

Тому ви не євробляхарі. Ви звичайні совкобляхарі.
А совок я ненавиджу.


Костюк Олександр

Бляховодам пішли назустріч. Знизили ставки. Дали пільговий період розмитнення – за півціни. Але ні. Хлопчики не бажають платити в бюджет країни під час війни. Хлопчикам мало. Хлопчики створюють суспільству купу проблем: екологія, перевантажена інфраструктура, купа мотлоху поза правовим полем, постійні порушення ПДР, загазовані міста, тепер ще й затори на головних шляхах.

А найгірше, хлопчики демонстративно, агресивно та нахабно порушують закон. А що, так можна? Так, тепер можна.

За все це хтось повинен заплатити. Хтось повинен наповнити бюджет. За чиїсь кошти мають відновлюватись розбиті дороги (вони ж тепер проти акцизів на паливо теж). Хтось постраждає в ДТП з безвідповідальним, до того ж не застрахованим, бляховодом (безвідповідальність вона у всьому – і в дотриманні законів, і в дотриманні ПДР ). Хтось втратить здоров’я через загазовані вулиці. Хтось спізниться на роботу чи ділову зустріч.

Бляхери шантажують не владу. Бляхери шантажують суспільство. Всіх нас. Тому що за них платитиме не Гройсман чи депутати. За них будемо платити ми всі. Саме цього вони вимагають, блокуючи зараз дороги. Кожен чесний платник податків змушений буде взяти на утримання зубожілого бляховода. Бо він не здатен заробити. Бо він хоче на шару. Старим не піднімуть пенсію, дитині не відремонтують школу, не зроблять нову дорогу, не покращать забезпечення армії. Бо люмпен не бажає платити, за нього мусять платити інші.


Светлана Самборска

Смотрю на беспредел бляхеров, и у меня дежавю. Немногим более года назад состоялся “прорыв” Саакашвили. Тогда пограничники имитировали попытку посопротивляться нарушению госграницы, потом пропустили саакашвальную шоблу. Позднее Аваков признался в интервью, что пограничники выполнили его приказ пропустить.

Логика понятна: “триумфальный прорыв”, многомесячное гульбище, разведенный вонючий бомжатник, перекрытые улицы, демонстративное бессилие власти во всей этой ситуации – все это работало против ненавистного Порошенко, и такая перспектива была очевидна еще до того, как Саакашвили появился на границе.

Нынешний разгул евробляхеров, перекрытия дорог, демонстративное издевательство над людьми – все это очень похоже на “Приключения саакашвали в Киеве – 2”. И цели те же. И “импотенцию власти” имитирует полиция, т.е. ведомство, подчиняющийся все тому же Авакову.

Но это один аспект.

Есть и второй: а никому из расследователей не было интересно, под кем работает текущая схема растаможки блях, приносящая, судя по размаху, миллиарды? Нет?

Автор