“Усталость от України” – такий же пункт пропаганди Кремля

Валерій Прозапас

Мабуть, ніхто не зможе назвати країну, яка б втратила від союзницьких відносин з США, – Західна Європа по “плану Маршалла” швидко відновилася після руйнівної Другої світової, азіатські “тигри” зробили свій прорив, країни Балтії та Східної Європи в рази підняли рівень своєї безпеки та економіки багато в чому завдяки американським інвестиційним та безпековим програмам.

А українсько-американське співробітництво довгий час носило скоріше номінальний характер через критичний вплив Москви на наших президентів та прем’єрів, але Майдан одночасно зірвав маски з “братского народа” і показав, хто справжній друг української держави.

Сьогодні завдяки дипломатичним зусиллям та однозначному вектору України на інтеграцію в цивілізований світ Комісія стратегічного партнерства Україна-США перейшла на якісно новий рівень роботи.

Міністр Клімкін та Держсекретар Помпео в спільній заяві окреслили її основні напрямки – протидія агресії РФ, співробітництво в енергетичній та економічній сферах, підтримка українських реформ.

І це вже не просто слова. Вони підкріплені макроекономічною допомогою, військовими поставками, санкціями проти РФ через анексію Криму та окупацію частини Донбасу, приведенням українського законодавства до загальносвітових норм, економічними угодами, збільшенням торгівлі тощо.

Як бачите, немає ніякої “усталості от України”, це такий же пункт пропаганди Кремля, як і його залякування світу своїм “гіпєрзвуковим оружиєм”, бо чекістам немає більше чого запропонувати, на відміну від Вашингтона.

Автор