Інформація щодо обстановки на 6-му Арсеналі поблизу Ічні (фото)

Станом на 8:00 на технічній території 6-го арсеналу тривають заходи з ліквідації осередків тління.

Загалом інтенсивність вибухів у нічний час у порівнянні з аналогічним періодом попередньої доби суттєво зменшилася.

Наразі на території арсеналу працює аєророзвідка, пожежні танки, інженерна та спеціальна техніка ЗС України, залучена спецтехніка ДСНС України.

Пожежна авіація ДСНС з 8:00 перебуває в готовності до роботи.

15 груп розмінування ЗС України продовжують працювати на технічній території арсеналу.

Координацію всіх сил і засобів, залучених до ліквідації наслідків надзвичайної події на території арсеналу здійснює оперативна група на чолі з керівництвом МО та ЗС України.

Джерело

 

З 8:00 до 12:00 спостерігався лише один вибух на технічній території. На арсеналі продовжує працювати аeророзвідка, пожежні танки, інженерна та пожежна техніка ЗС України, а також спеціальна техніка ДСНС. Пожежна авіація здійснила 6 скидів води на осередки тління.

Після очищення залізничних колій біля периметру технічної території розпочав роботу пожежний потяг, яким здійснюється подача води до місць гасіння. З метою здійснення безперервної подачі води на технічну територію було розгорнуто рукавну лінію довжиною понад 3 км, яка наразі вже використовується. 15 груп розмінування ЗС України продовжують працювати на технічній території арсеналу.

Координацію всіх сил та засобів, залучених до ліквідації наслідків надзвичайної події на території арсеналу здійснює оперативна група на чолі з керівництвом Міноборони та Збройних Сил України.

Джерело

 

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків пожежі на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба (станом на 14:00 13 жовтня)

У період з 13:00 до 14:00 13 жовтня на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігалась детонація боєприпасів до 3 вибухів.

Станом на 10 годину 13 жовтня, протягом останньої години, на території арсеналу зберігання боєприпасів, інтенсивність детонації боєприпасів зменшилась.

З 07:00в 13.10.2018 року:

  • авіацією ДСНС здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу, двома пожежними літаками АН-32П  проведено 6 скидів води (48 тон) у межах арсеналу та вертольотом МІ-8МТ поза технічною територією – 12 скидів (24 тони), всього з початку робіт – 84 скиди води (642 тони);
  • пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійне наповнення водою пожежних водоймищ (загальним об’ємом 250 м.куб.) за допомогою пожежної насосної станції
  • організовано заправку пожежного водоймища за допомогою  пожежного потягу (злито 120 м.куб.);
  • піротехнічними підрозділами відпрацьовано 25 заявок, всього з початку робіт відпрацьовано – 206 заявок;
  • проводиться розвантаження вибухонебезпечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу;
  • організовано чергування 11 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж в смт. Дружба та на адміністративній території арсеналу. Зокрема, пожежно-рятувальні відділення 2 рази залучалися до гасіння настилу в лісі поблизу с. Августівка (2 відділення) та поблизу території арсеналу (2 відділення);
  • особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів залучено до виконання заходів по очищенню господарств та вулиць в с. Августівка від будівельного сміття;
  • психологами ДСНС надано психологічну допомогу 240 особам (всього з початку робіт – 1880 особам);
  • тривають заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців, а саме:
  • встановлено попереджувальні знаки з мінної небезпеки;
  • розповсюджено спеціальні листівки стосовно порядку обов’язкових дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів (всього розповсюджено 5040 шт.).
  • пожежно-рятувальними підрозділами забезпечено безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони.

З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін залучено сили і засоби ДСНС загальною чисельністю 271 осіб та 82 од. техніки.

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Організовано цілодобову роботу «Гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

Джерело