Передпоказ документального проекту Aftermath VR про Євромайдан (фото, відео)

12 вересня о 19:30 у київському кінотеатрі “Планета Кіно” відбудеться передпоказ української версії Aftermath VR: Euromaidan – проекту імерсивної студії New Cave Media про розстріли на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Співпраця Національного музею Революції Гідності та студії New Cave Media почалася у жовтні 2017 року і є особливо цінною в умовах відсутності власного експозиційного простору. Важливо, що завдяки сучасним технологіям, зокрема віртуальній реальності, музей має змогу висвітлювати важливі теми шляхом емоційного співпереживання, формувати, розширювати аудиторію і досліджувати її потреби.

У документальному проекті Aftermath VR: Euromaidan глядач крок за кроком повторює шлях протестувальників та дізнається про розстріли 20 лютого через оповідь наратора, архівні кадри, 360° інтерв’ю з очевидцями та знайомство зі сканованими артефактами часів Євромайдану. Частину артефактів для максимально достовірної розповіді про події надав Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності.

“Проект Олексія Фурмана і Сергія Полежаки не просто занурює глядача у найдраматичніший день Майдану, а вкотре нагадує ціну свободи. Завдяки цьому проекту тодішня вулиця Інститутська ретельно задокументована, що особливо важливо для спорудження Меморіалу Героям Небесної Сотні. Плануємо разом із авторами продовжити і розширити Aftermath VR: Євромайдан на інші локації Революції Гідності, аби представити його в експозиційному просторі майбутнього Музею Майдану”, – каже Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного музею Революції Гідності.

Команда New Cave Media за допомогою техніки фотограмметрії, методу, який використовують для створення тривимірних моделей із великої кількості фотографій, оцифрувала ділянку вулиці Інститутської завдовжки 350 метрів. Вперше в історії територія такого розміру відтворюється у віртуальній реальності. Саме завдяки фотограмметрії оцифрована бруківка на віртуальній Інститутській повністю відповідає реальній і дає глядачеві можливість фізично пройтися вулицею.

У липні 2017 року проект Aftermath VR: Euromaidan став одним із 11 переможців Journalism 360 Challenge та отримав ґрант у $20.000. А вже за рік, у липні 2018 року, Aftermath VR презентували в Нью-Йорку на звітній конференції Journalism 360 Unconference 2018. Увесь серпень проект демонструвався у нью-йоркському VR World – найбільшому VR просторі Північної Америки. За час розробки англійська версія демонструвалася на Львівському медіафорумі, конференції LOGIN у Вільнюсі, конференціях MisinfoCon та Action Institute.

Прем’єра повної української версії запланована на листопад 2018 року – до 5-ї річниці Революції Гідності.

Голосом української версії Aftermath VR: Euromaidan став радіоведучий та голова правління ГО “Громадське радіо” Андрій Куликов.

Українська версія транслюватиметься у “Планеті Кіно” безкоштовно з 13 вересня.

New Cave Media – київська студія, яка працює у сфері 360°/VR. Заснована та очолювана українськими фотографами Сергієм Полежакою, Олексієм Фурманом та Кирилом Жилінським. У їхньому портфоліо журналістські 360° проекти для The New York Times, Contrast VR (імерсивна студія Al Jazeera), “Радіо Свободи” та “Української правди”.

Місце проведення заходу: м. Київ, проспект Степана Бандери, 34В, “Планета Кіно”, 2-й кінозал.

Необхідна РЕЄСТРАЦІЯ.

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ:

Керівник проекту Aftermath VR – Олексій Фурман: olexiyfurman@gmail.com, +380 63 430 0118.

Прес-служба Національного музею Революції Гідності: press@maidanmuseum.org, +380 98 66 11 833.

ДОКЛАДНІШЕ ПРО ЦЮ ПОДІЮ ЧИТАЙТЕ НА САЙТІ

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ.

Джерело

Автор