На Чернігівщині співробітники СБУ викрили адміністратора антиукраїнських спільнот у соцмережах (фото)

На Чернігівщині співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили адміністратора антиукраїнських спільнот у соціальних мережах.

Правоохоронці встановили, що мешканець Прилуцького району створював у соцмережах акаунти, через які адміністрував антиукраїнські групи. Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник розповсюджував матеріали, які містили заклики до зміни меж території України, повалення конституційного ладу та державної влади, пропагував діяльність терористичних організацій «Л/ДНР», поширював інформацію, що дискредитує Збройні Сили України.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій за місцем проживання адміністратора співробітники СБ України виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами здійснення антиукраїнської діяльності.

Дії зловмисника кваліфіковані за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

У рамках відкритого кримінального провадження проводиться перевірка стосовно зв’язків пропагандиста з російськими спецслужбами та бойовиками незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри у скоєнні зазначеного злочину. Тривають невідкладні слідчі дії.

Джерело