Тиждень, що минув, був насичений совком

Mason Lemberg

Одні совки вимагали, щоб “держава дала”™ їм право красти в держави, узаконивши контрабандний ввіз авто. Причому, я знову ж повторю: попри те, що я дуже нелояльний до всякого роду соціальних привілеїв та необдуманого зниження оподаткування, я все ж вважаю, що мита на бюджетні авто (обмежене коло, обмежений об’єм двигуна) потрібно зменшити, бо українець в 21 столітті має мати авто і має мати можливість подорожувати та/чи використовувати його для бізнесу.

Але ця ситуація не має нічого спільного зі зниженням мит. Ідіотизм ситуації в тому, що ті, хто грабує державу, роздає хабарі, взялися щось вимагати в держави. До речі, я так і не побачив бравих антикорупціонерів, які пішли би проти цієї зграї, акцентуючи увагу суспільства на тому, що бляхери породжують корупцію.

Другі совки вимагали, щоб “держава дала”™ їм право на 5-гривневий проїзд в метро, і для того вони вдиралися в Київську міськраду. Чому 5 гривень, а не 1 гривня, я так і не зрозумів. Вимоги 1 гривні за проїзд в метро і негайного будівництва метро до Троєщини, при зростанні зарплати і вартості електроенергії, були б логічними для совкових неуків.

Третій розродився історією про те, що держава має викупляти товар в його прекрасної приватної компанії, і тільки тоді він буде поважати владу держави. На мій великий подив, Міністерство НІХ*Я таки збиралося щось там викупляти.

Ці всі випадки говорять про те, що совок нікуди не зник. Совок мутував. Його вже не можна просто ідентифікувати у вигляді бабушек, які голосують за сіманєнка чи за йуліну/вітіну тисячку. Совок нині набув вичурних форм і маскується за вишиванками, криками про патріотизм тощо.

Від того він стає більш небезпечним, бо у всіх випадках, совок не передбачає існування держави. Держава сприймається тільки як дійна корова, яка має дати. А в умовах зовнішньої агресії це найкоротший шлях до окупації, до чого вони власне й хочуть привести нас усіх.

Але чого вони не зроблять, завдяки вам. Не тому, що ви всемогутні. А тому, що ви своїм прикладом показуєте, що можна жити по-іншому, не бажаючи ні посад, ні викупу тиражів, ні привілеїв, жертвуючи собою заради майбутнього.

Тому ви їх і зупините. Просто робіть те, що робите для своєї країни, для майбутнього своїх і їхніх дітей.

Автор