Антикорупційна синекура соратників грузинського президента-втікача

Mason Lemberg

Друзі, а ви в курсі, що одна з найбільших європейських програм “допомоги” Україні, а саме “Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI)”, має бюджет 15,84 млн. євро (майже 0,5 мільярда гривень) на три роки.

Друзі, а ви в курсі, що очолює цю програму соратниця грузинського екс-президента втікача, засудженого грузинським судом до 6 років?

Ця програма вже пропрацювала в Україні цілий рік, тобто, мало б бути освоєно третину бюджету.

А тепер про те, як ця допомога ЄС дозволила українцям боротися з корупцією. Викладаю досягнення цієї програми, викладені на її сторінці у вікіпедії:

  1. у листопаді 2017 Антикорупційна ініціатива передала АРМА ІТ-обладнання на суму 2 млн грн.
  2. за підтримки Антикорупційної ініціативи ДСФМУ провела в 2017 році типологічні дослідження щодо тенденцій і схем відмивання коштів, фінансування тероризму.
  3. у березні 2018 року EUACI підготувала експертні висновки для НАБУ та НАЗК,
    3а) протягом жовтня–грудня 2017 експерти вивчали роботу НАБУ і САП за критеріями незалежності, ефективності та результативності. У звіті фахівці подали рекомендації для покращення діяльності антикорупційних органів. Зокрема вони підкреслили, що НАБУ досягло належного рівня ефективності, але для максимальної результативності необхідно судам активізувати розгляд справ, переданих детективами бюро,
    3б) на основі звітів щодо управління конфліктами інтересів і вдосконалення механізму оцінки корупційних ризиків в Україні НАЗК отримало 99 рекомендацій для удосконалення процесів діяльності агентства й усунення проблемних питань.
  4. Також EUACI організувала або сприяла таким заходам:
    4а) навчальний візит співробітників НАБУ та САП до Литви — 28–29 серпня 2017 року,
    4б) створення навчальної робочої групи для НАБУ під керівництво Еріка Хелдна (тривалість роботи: півроку),
    4в) візит делегації НАБУ до Європейської організації з питань юстиції (м. Гаага, Нідерланди) — 14–15 березня 2018,
    4г) навчання фахівців НАБУ у Вільнюсі (Литва) — 19–21 березня 2018.
  5. EUACI підтримала розробку чат-бота Держслужбовця Тараса, що має спростити процес заповнення декларацій. Програмне забезпечення створила ГО «Антикорупційний штаб».
  6. Сприяння журналістським розслідуванням. Проведено тренінги.
  7. 1 червня 2018 року в Києві, за ініціативою EUACI, відкрито «Парк корупції» — перший подібний проект в Україні.

Ніби нічого не пропустив з реальних дій…
Видатні досягнення. Хіба не так?

Це наші з вами спільні досягнення, дорогі друзі!
То давайте ще покричимо про неймовірну корупцію в Україні якомога гучніше, щоб політичні соратники грузинського злочинця мали змогу отримати чергових півмільярда для боротьби з корупцією в Україні шляхом створення чат-бота “Тарас” і надувного золотого батону.

Автор