Хороші новини. 10 липня 2018 року

Алла Комарова

Середа на РадіоТисячіМазеп із добіркою позитивних новин, про які ви не чули, поки валили сторінку однієї корумпованої фіфи 😉

Збірка філософських есеїв академіка Івана Дзюби «Донецька рана України» серед книжкових лідерів літа. Книга, що видана МІП разом з «Кліо», включена Всеукраїнським рейтингом «Книжка року 2018» до шорт-листу кращих у номінації «хрестоматія/критика/літературознавство».

Інфляція сповільнюється швидше, ніж очікували у НБУ.

Швейцарська компанія Solway Investment Group GmbH розширює виробництво на Побузькому феронікелевому комбінаті і має намір інвестувати 4 млн доларів у подальшу модернізацію.

Харківська команда SignumGame представила настільну гру-стратегію Legends of Signum, яка зібрала на Kickstarter 150 тисяч доларів.

Українці Space Cossacks зробили гібридний безпілотник, що літає добу. Зараз команда готується представити свій проект на конкурсі Act In Space Європейського Космічного Агентства. Це Unmanned hybrid Air Platform, гібрид квадрокоптера й аеростата, що має забезпечувати тривалу і стабільну відео- фотозйомку з повітря.

Сімейні фермерські господарства отримали пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску. Відповідні зміни до Податкового кодексу України прийняла Верховна Рада України.

Експорт українського вершкового масла в І півріччі 2018 року додав 40% порівняно з минулим роком.

Миколаїв повністю переведуть на LED-освітлення. Київська компанія Ava Tech буде займатися обладнанням LED-освітлення вулиць в Миколаєві 3 роки, щоб повністю обладнати місто новим світлодіодними світильниками.

Європейський Союз надав 5 млн євро на потреби населення, що проживає в Чорнобильській зоні, а саме – дітям Іванківського району Київської області. Гроші підуть на медичне і лабораторне обладнання для лікарні, на інформаційний центр, теплицю і установку для спалювання лісових відходів, а також на радіологічне картографування території і регулярне медичне обстеження.

Автор