Тростянецький районний суд Вінницької області припинив здійснювати правосуддя

В зв’язку зі звільнення єдиного діючого судді, Тростянецький районний суд Вінницької області з 15 червня 2018 року припиняє здійснювати розгляд справ та матеріалів, що надійшли до суду.

За штатним розписом у суді чотири посади суддів,  три з яких  є вакантними. До цього часу в суді здійснював правосуддя лише один суддя Волошин Ігор Андрійович. Однак 14 червня 2018 року рішенням Вищої ради правосуддя суддю Волошина І.А. було звільнено в зв’язку з поданням заяви про відставку.

Канцелярія суду продовжить здійснювати прийом та реєстрацію заяв, позовних заяв громадян та установ, матеріалів і клопотань поліції, обвинувальних актів. Однак здійснити автоматизований розподіл та передати справи та матеріали на розгляд суду буде не можливо у зв’язку з відсутністю суддів.

За зазначених обставин цивільні, адміністративні справи та справи про адміністративні правопорушення мають зберігатися у канцелярії суду до призначення суддів або вирішення питання відрядження суддів з іншого суду. Кримінальні провадження, клопотання слідчих органів та інші матеріали згідно чинного законодавства будуть направлятися до Апеляційного суду Вінницької області для вирішення питання їх розгляду в  інших судах  області.

Автор