Допомагали, допомагаємо і будемо допомагати (фото, відео)

Знову на Схід: великий вантаж для 19-ти бригад і батальйонів

Петро Порошенко з волонтерами підготував великий вантаж на суму 39 мільйонів гривень для 19-ти бригад і батальйонів. Завтра він передасть техніку військовим на Східному фронті.

Пʼятий Президент, якого російська влада вкотре визнала «екстремістом» за фінансування ЗСУ, каже: буде підтримувати нашу армію до перемоги України. «Ви вже чули, що росія вважає мене «екстремістом» і «терористом», зокрема, через те, що я допомагаю Збройним Силам України в нищенні російської армії. Що ж, визнаю: допомагав, допомагаю і буду допомагати. Знову підготували черговий великий вантаж на фронт» – показує Порошенко техніку.

«Вже завтра його отримають окремі батальйони 19-ти бригад, три розвідбати, армійський корпус. Легендарні бригади, які два роки тримали оборону Авдіївки», – говорить пʼятий Президент.

У війська везуть вантажівки, прально-душові комплекси, велику партію FPV-дронів та «Мавіків», шини для Хамерів та Уралів.

«Оці три вантажівки за моєю спиною – це артилерійські вантажівки. У них є гідроплатформа. І вони легко вантажать палети з артилерійськими снарядами», – показує Порошенко.

На фронт також передають три прально-душові комплекси, які виготовляють волонтери ГО «Справа Громад». «Минулого тижня ми вийшли на 150 комплексів, а цього вже буде 160. Ми не зупиняємо роботу», – наголошує Порошенко.

«Це тиждень, коли виповнюється десять років Революції Гідності і подіям на Майдані, Небесній Сотні, десять років з початку війни між росією і Україною і два роки з дати повномасштабного вторгнення. Тоді в лютому ми взяли зброю до рук, побудували блок-пости і вступили до бою з російськими військами, які напівоточили Київ», – нагадав Порошенко.

За 2 роки повномасштабного вторгнення Порошенко спрямував на підтримку армії 4,5 мільярди гривень. А за 10 років ця сума перевищила 8 мільярдів.

«Більше сотні бригад отримують від нас дуже потрібну техніку, електроніку, дрони і все, що дозволяє підвищувати ефективність дій та знищувати орків», – каже пʼятий Президент.

Джерело

 

Йдемо за графіком: Порошенко повіз на фронт чергову тисячу дронів

Чергова тисяча FPV-дронів: Петро Порошенко знову везе вкрай потрібну техніку у бригади ЗСУ.

«Коли ти приїжджаєш на фронт, чуєш, що дронів багато не буває. Тут зараз тисяча дронів. І це вже п’ята тисяча, яку ми передаємо нашим військовим. В тому числі передавали під Авдіївку майже тисячу для 110 бригади, майже тисячу 53-й бригаді. І тоді, коли не було чим воювати», – констатує Порошенко.

«Це – 7-ми дюймові, це – 10-ти дюймові. Це те, куди ми переключили всі фінансові потоки. Тому що FPV-дрони рятували наших військових, які залишились без снарядів. зупиняли наступ і знищували орків», – говорить пʼятий Президент.

«Ця робота буде продовжена. Ми будемо намагатися не збиватися з графіку, щоб хоча би 2 тисячі дронів на місяць – а це майже мільйон доларів – потрапляли на фронт», – зазначає Петро Порошенко.

«Наші дрони на фронті. А дрони, гроші на які вилучили в суб’єктів місцевого самоврядування ще в жовтні-листопаді, до цих пір значною мірою не надійшли. Я вважаю, що це несправедливо і ганебно по відношенню до наших військових. Вчіться. Наша команда працює за десять днів від грошей до дронів. Треба – і вас навчимо», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Танкова, артилерійська, механізовані бригади та розвідбати – стало відомо, кому Порошенко привіз техніку і дрони

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Петро Порошенко на Сході зустрівся із представниками бригад та батальйонів, які воюють на найгарячіших напрямках. П’ятий Президент передав військовим те, що повсякчас потрібне на фронті – FPV-дрони і БПЛА DJI Mavic, вантажівки, шини для військової техніки, активні навушники, засоби електроніки та інше спорядження.

«Дрони нам важливі в нинішній війні, тому що вони значно дешевші, легші, більш маневрені і більш непомітні», – пояснюють бійці. Тільки FPV-дронів цього разу передають 900 штук, а загалом тисяча безпілотників різних типів посилять підрозділи ЗСУ.

«Нам передають дві вантажівки, в гарному стані, з гідробортами. Вони нам будуть дуже потрібні у перевезенні боєприпасів. Так як ми артилерія вони нам дуже потрібні – розповідає військовий.

«Щодо гідробортів, то бійцям не треба буде піднімати вантаж вище свого зросту, це такі високі транспортні засоби, у них великий кліренс для того, щоб прохідність краще була. Гідроборт піднімає все навантаження. Вантажівки постійно потрібні. Скільки в нас артилерії, скільки цих росіян треба вибивати і на них дуже багато треба буде цих снарядів. Вантажівки сильно допомагають», – пояснює артилерист.

Зв’язківці забирають зарядні станції, персональні комп’ютери, ноутбуки та багато кабелів для створення захищених мереж.

«За ці два роки повномасштабного вторгнення наші мужні хлопці та дівчата роблять можливе і неможливе, щоб втримати російських нелюдів та не дати їм зайти вглиб. Тому для нас так цінно сьогодні бути з нашими воїнами», – наголошує Порошенко.

«Привезли допомогу для танкової, артилерійської, механізованих бригад та розвідбатів, які тримають Східний фронт. А там, як ви знаєте, — суцільне пекло. Тому треба все і одразу», – зазначає Петро Порошенко.

Загалом військовим передали техніки на 32 млн грн.

«Ми зараз живемо в такий час, що кожен має себе спитати: а що я зробив сьогодні для перемоги? Тому наша команда щотижня на фронті. Україна була, є і буде! Попереду — важкі битви, але не майте сумнівів: ми переможемо», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело


Юрій Бірюков

Ось я щиро упирався від теми фпв-дронів, досить довго і досить послідовно. І не тому, що вони не потрібні, — просто ми фінансово не витягуємо стільки поточних проєкт і не вміємо займатися чимось упівсили. Але потреба у фпв-дронах стала такою гострою, а обіцянки влади в сотні-мільйонів-мільярдів дронів стали настільки смішними, що…

А якщо вже чимось зайнялися, то ми зайнялися навсправжки.

На сьогодні законтрактований обсяг вимірюється багатьма десятками тисяч одиниць. Майже десять мільйонів доларів, і я поки щиро не розумію, яким чином ми виплачуватимемо ці суми. Навіть з огляду на те, що Порошенко нам допоможе сплатити половину.

Так от, якщо ми вже зайнялися, — коротка хронологія:

1) У четвер із виробництва на базу заїжджають вантажівки з фпв-дронами. Одна за одною, одна за одною.
2) Розподіл, маркування, фотозвіт – багато годин, але це неминуча та необхідна частина роботи.
3) Відвантаження на фронт: ось тут дуже зручно те, що ми ще й вантажівки передаємо до ЗСУ, – вони ще вантаж довозять.
4) У п’ятницю 1100 дронів вже передані одержувачам.
5) Сьогодні вже отримав перші відео знищення ворога.

Три доби…
За цими трьома днями стоїть робота десятків людей нашої команди, робота сотень людей постачальників. І допомога десятків тисяч вас – тих, хто це все оплачує.

Ми переможемо, я точно знаю!


Віталій Гайдукевич

Ми вчора вертались з війни… Ну, як “з війни”, з тих локацій, де волонтери більше-менше, не пригинаючи голови, можуть скинути вантаж, а наші підопічні спокійно його забрати, вислухати інструктаж користувача, підписати паперове (у волонтерів є свої “журнали обліку”, угу… ), понарозповісти реальних історій, накидати стос нових прохань.

Таких точок багато. Але кожна з них має “вишеньку в тортик” – дорога додому, коли за вікном машини не краєвид, а картинки з минулого.

Коли на борту усі з об’ємом пам’яті “раніше 2022-го” , то багато доріг Донеччини – “картинки з минулого”. Хто зі Слов’янська засвітла піднімався на Ізюм, наприклад, розуміє, про що мова…

“Тут дав бій перший батальйон…”, “тут Барсук дав наказ стріляти…”, “тут п*?арська колона побита стояла…”, “а звідси ми виходили на…”, “а там наші сєпара-корегувальника хлопнули, зараза випасав наші колони, які повертали тут”…

І спершу в слайдах пам’яті суцільний 2014 рік.

Зовсім трохи кілометрів тієї ж дороги і… позаторішні патики стовбурів, покалічені посадки, рештки позицій, будівель, остови якогось заліза, провалені мости, п’ятиповерхівки з обваленими під’їздами. Це вже тека пам’яті “2022”.

“Тут Дев’ять П’ять тримала позиції…”, “… зараз почнуться прапори…”, “тут був крайній наш блокпост…”, “…о, Сім Вітрів, тут ми колись…”.

Слово за слово, і спогади боїв і маршрутів 10-річної давності накладаються на спогади “повномасштабки”, замішуються на спогади про вільний Краматорськ у вишиванках: багатолюдний, що приміряв на себе роль тимчасової столиці Донеччини, релокував, поселяв, годував, обживався…; та Крам прифронтовий із зафанереними вікнами, проваленими дахами та обваленими кістяками заводів і ангарів.

Так, наше товариство специфічне, – ми знаємо, як воно було в 2014. І стосовно втрат – ми вже втрачали знайомих тоді, коли мало хто усвідомлював, АТО – це також війна. І стосовно “хлопцям треба” – угроблена Януковичем армія потребувала усього. І стосовно психологічного фактору – ми пам’ятаємо, як не просто ЗСУ дозрівало до чіткого “росіяни – ворог, ворога треба вбивати”.

Волонтерські дитячі хвороби ми теж проживали і пам’ятаємо. І як суспільство радо в своїй голові випхнуло війну в АТО\ООС резервацію “це десь там”…, щоб потім привести “головне закінчити війну в голові”.

Усвідомлення – “війна” – масам постукало в реальність вибухами о 4 ранку 24 лютого 22-го. Ті, хто “був там” з весни 2014, чують про “два роки” з кривим саркастичним посміхом – куди подіти попередні спогади?

Ми вчора вертались із війни. У вікні марилися живі дерева, цілі придорожні села, обличчя, імена, назви, які лишалися ТАМ десять років поспіль.

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автори
, ,