Приборкання Леопардів

Костянтин Машовець

Не думаю, що раніше кінця березня українська танкова бригада на Леопард-2 пройде повноцінне бойове злагодження та досягне мінімальних бойових спроможностей. Тим більше що нам потрібно таких бригад мінімально три.

І так, думаю, концепція використання цих бригад та їх підрозділів (нагадаю, що нам нібито передадуть ще ескадрон\посилену роту Челенджерів-2 та, МОЖЛИВО, Абрамс М1) буде, скоріше за все, вагомою мірою відрізнятися від того, як використовуються танки Т-64, Т-72, Т-80.

Тому я би не поспішав на місці наших громадян ВЖЕ “кидати у повітря чепчики” та танцювати гопака.

Перед ЗСУ стоїть дуже непросте завдання щодо повноцінного ОСВОЄННЯ цієї не самої простої машини. Що, в свою чергу, стосується всіх аспектів – від створення системи грамотної експлуатації, ремонту та обслуговування її, до напрацювання найбільш ефективних тактичних методів використання.

До того ж явно доведеться “навчити” цих звірюг ефективно та узгоджено працювати з іншими системами озброєння, розвідки та зв’язку, які використовуються в ЗСУ.

Це повинна бути дуже напружена та дуже узгоджена робота чималої кількості людей та структурних підрозділів нашого війська. Причому зробити все це доведеться у максимально стислі терміни.

 

Колаж: 24 канал

 

УНН: Навчання бійців ЗСУ на Leopard 2 розпочнеться за кілька днів – Міноборони Німеччини

Навчання можуть розпочатися “швидше за все цього місяця”, але не пізніше початку лютого. Метою є те, щоб Україна могла інтегрувати основні бойові танки у свою оборону до “кінця цього кварталу”. Навчання на Leopard 2 має тривати приблизно вісім тижнів. Для роти з 14 танків разом з техобслуговуванням потрібно від 50 до 100 осіб.

Автор